Vandaag is het 400 jaar geleden dat de eerste Engelse nederzetting gevestigd werd in wat nu de Verenigde Staten van Amerika is.

De viering van deze gebeurtenis is een van de redenen waarom de Libertarische (ISIL) Wereldconventie dit jaar (van 11 – 15 augustus) in Virginia wordt georganiseerd.

Deze viering kan een extra reden zijn om deel te nemen aan die conventie.

Voor meer informatie zie www.isil.org/conference/

Voor een geschiedkundig inzicht zie: en.wikipedia.org/wiki/James…

6 REACTIES

  1. [1] Is dat nog nieuws? De linxe sekte heeft kritiek op alles en iedereen die ook maar enigszins afwijkt van de linxesekte-doctrine. Ze hebben blijkbaar hun KoolAid nog niet gedronken daar bij de Spiegel Online, jammer. Koekje erbij?

  2. Blijkbaar steekt het nog steeds dat het weliswaar aftakelende kapitalistische systeem van de VS nog steeds beter functioneert dan het Reinlandse socialistische model. Slechte verliezers daro. Pure afgunst. Zie ook Arjen’s verhaal: http://www.vrijspreker.nl/v

    Wat mij overigens steekt, is dat m’n oma nooit haar door de moffen gejatte fiets heeft teruggekregen. Daar hoor je de Spiegel niet over.. Zal wel omgesmolten zijn geweest naar V1 of V2’s.. 😉

  3. Uit historisch oogpunt natuurlijk wel interessant, die 14e mei – 400 jaar geleden in Jamestown. Ik kan het echter niet helpen dat een andere 14 mei – die van 1940 – me meer aanspreekt. Het bombardement op Rotterdam, wat een einde maakte aan de 4-daagse oorlog van Nederland tegen Duitsland: de overgave en het begin van een 5-jarige bezetting.

    Inmiddels heeft Nederland zich aan de EU overgegeven, en dat zonder slag of stoot!

  4. [5]
    Dat heet van de regen in de drup. Van de ene soosjalistiese ellende in de andere, waarbij de huidige véél geniepiger is omdat er geen bommen gedropt worden, maar slechts zalvende woorden door de machthebbers in Brussel. Het is zelfs al zo erg, dat als je dit soort zaken achteloos aan John Doe in de Street mededeelt, men je staat aan te gapen als een stel apen. Zum Kotzen, dat is het.

Comments are closed.