Reclame in de media wijst ons al een aantal dagen op de herdenking die op 4 mei geïnstitutionaliseerd wordt. Dan wordt ons gevraagd om de doden te herdenken die om “onze vrijheid” gevallen zijn. En veel mensen denken dan automatisch aan de tweede wereldoorlog tegen de Duitsers die Nederland met geweld bezet hadden. Zeker de ouderen die nog dicht bij die oorlog en bezetting geleefd hebben.

Dit is deels terecht, maar het wekt bij mij ook wel een wrevel op. Vooral als ik de hedendaagse politici allerlei mooie worden hoor mompelen over vrijheid terwijl ze op hetzelfde moment bezig zijn onze individuele vrijheid steeds meer te beknotten.

Zowel door meer regels en verboden maar in deze periode zeer opvallend door de Nederlandse soevereiniteit te verkwanselen aan het collectief EU. Hoe mooi ze ook praten, als je goed luistert, hebben al hun voorstellen het eindresultaat van minder vrijheid voor ieder individu. Walgelijk hen te zien staan bij de 2 minuten stilte, denkend aan hoe ze de volgende dwang op het volk het beste kunnen verwezenlijken.

De drang naar hen persoonlijke macht is een van de grote oorzaken van de oorlog. Mensen voeren geen oorlog, staten doen dat. En het stomme is dat de slachtoffers als dom stemvee er nog mee instemmen ook. Het afwijken van de soevereiniteit van ieder individu leidt op een gegeven ogenblik tot oorlog.
Lees nog maar eens “The Roots of War” van Ayn Rand. Zie freedomkeys.com/ar-rootsofw…
Ook krijg ik steeds het gevoel dat de nadruk op de tweede wereldoorlog de aandacht moet afleiden van de doden die op dit ogenblik in Afghanistan en Irak vallen. Zelfs al worden deze op een bepaalde manier door politici wel eens genoemd. Let dan op de draai.

Het is vreselijk dat mensen die nauwelijks 100 jaar op deze aardkloot kunnen verblijven zoveel tijd, geld en energie verpesten om elkaar nog veel eerder naar de andere kant van het graf te sturen. Laten wij hopen en werken dat steeds meer mensen dat gaan inzien en de oplossing vinden:
het erkennen van en leven naar de soevereiniteit van ieder individu.

5 REACTIES

 1. De reden van die (hernieuwde) beheptheid met de tweede wereldoorlog van linkswege is dat zij het fascisme linken met het kapitalisme (waar over kapitalisme gesproken wordt kan niet over fascisme gezwegen worden) en dat Hitler een rabiaat communistenhater was.

  Kan je daar Anne Frank en de Holocaust mooi als dekmantel voor gebruiken!

 2. 4 mei, 5 mei, 6 mei, het begint een ‘mooi’ rijtje gedenkdagen te worden. Nu nog even de dagen opvullen die tussen 30 april en 4 mei liggen en we hebben een hele week van de huichelachtigheid te vieren.

 3. En kijk eens naar Israël, die hebben niets geleerd van WOII, de Palestijnen zijn nu de undermensch.

 4. [3] GELOEL … want de Joden doen wat zij moeten doen om NIET WEER .. untermenschen te hoeven te zijn … en op zijn MINST om duidelijk te maken dat moslems niet automatisch "superieur" zijn als dat zelf denken …

  Dat men DAT niet eens dooor heeft is op z’n minst verbijsterend …

 5. [1] Het Nazidom en het Communisme waren eerder zuiver CONCURRENTEN en beoogden letterlijk het zellufde doel.

  Nasjionaal SJOSJIALISME vis-a-vis "democratische" SJOSJIALISME.

  Wie gewonnen heeft is echter evident … Want zowat heel Europa noemt zich nu SJOSJIAAL "democratisch" … Of niet soms?

Comments are closed.