Overheid => you can’t live with it and you’re surely not allowed to live without it.

Net geleden moest ik naar de plaatselijke supermarkt (Bas van der Heijden) om boodschappen te halen. Deze supermarkt staat op een soort apart terreintje. Een leek zou kunnen zeggen dat dit eigen terrein zou zijn. Namelijk van deze supermarkt. Helaas is dit niet zo en is dit terrein in bezit van onze Overheid (in de volksmond ook wel genoemd de onderheid). Voor deze supermarkt staat een zeer brede eenrichtingsweg met daarachter een paar parkeerplaatsen. In letterlijk 99,9 % van de gevallen gebruik je alleen deze weg als het doel van je reis het doen van boodschappen is.

Net na ik m’n auto op een parkeerplaats had geparkeerd, liep ik over de weg naar de ingang van deze supermarkt. Aan de andere kant van de weg stonden een paar auto’s geparkeerd. Niets mis mee natuurlijk. Je kunt toch niet naar de stoep aan de andere kant van de weg lopen omdat daartussen van die fietsenrekken staan. “Niets mee te maken! Logisch hoort onlogisch te zijn en onlogisch logisch! ” vond de onderheid en schilderde daar op de stoep een grote gele streep en creëerde hiermee een leuk geldboompje: Iedereen die even zijn boodschappen wil doen en zijn auto hierlangs parkeert, krijgt een boete thuisgestuurd.

Zo net was dit ook het geval. Twee blauwige dienders van de onderheid kwamen op scooters (uiteraard opgevoerd en zonder helm want voor de regelaar gelden geen regels) met hoge snelheid aangecrossd. Na hun scooters op een onmogelijke plaats (voor een uitrit) te hebben geparkeerd, ging de oudere diender aan de jongere diender (waarschijnlijk een stagiaire) met een glimlach even uitleggen hoe je een bonnetje moet uitschrijven.

Het bloed in mijn aderen (hoewel mijn auto hier niet stond geparkeerd en de heren bemoeials aan mij derhalve geen boete uitreikte) begon gelijk te koken. Waar haalt men het lef vandaan om een burger op een dergelijke indringende wijze uit te melken? Gelijk begon ik te denken aan een incident nog geen twee weken geleden tijdens de vrijmarkt. Op het plaatselijke pleintje hadden een groot aantal mensen hun kleedje gelegd om daar hun ouwe rommel en overige troep te verkopen. De Wanstaat der Achterlijke Landen kon dit natuurlijk weer niet uitstaan. Dit vanzelfsprekend vanwege het feit zij op deze ruilhandel geen btw konden claimen. Vanwege dit feit bekeurden, waarschijnlijk dezelfde twee bemoeials van het vorige voorbeeld, in opdracht van hun meerderen alle mensen die hun auto langs de weg van het pleintje ‘fout’ hadden geparkeerd. “Zou ze leren mij buiten hun handeltjes te betrekken” zal de plaatselijke topbemoeial en opper-idoot wel tegen elkaar met een rood hoofd hebben gezegd.

Wellicht kan je het die blauwige bonnenuitdelers ook niet kwalijk nemen. Zij willen ook hun baantje behouden:

De Nederlandse Politiebond (NPB) constateert dat agenten steeds vaker worden afgerekend op het aantal bekeuringen dat zij jaarlijks produceren. Wie niet aan een quotum van 250 bekeuringen voldoet, kan een negatieve beoordeling krijgen, ook al scoort een agent op andere beoordelingscriteria voldoende. In het uiterste geval kan zelfs ontslag worden verleend op basis van ongeschiktheid voor de functie. Het gevolg is dat agenten ‘bonnendagen’ inlassen waarbij de kleinste overtreding al tot een bekeuring leidt.

Waarschijnlijk is de enigste manier om deze ellende te vermijden om te emigreren naar een zo ver mogelijk land. Ergens waar men i.p.v het bestaandsrecht van de burger, het bestaandsrecht van de overheid afweegt.

5 REACTIES

 1. > om te emigreren naar een zo ver mogelijk land.

  Dat is je enige optie. Het maakt werkelijk niet meer uit wie er in Den Haag zit, de overheid groeit maar door en de Kinderen van Holland vinden het heerlijk. 100 jaar geleden nog 10% van ons BNP, nu al 60% en straks komt Ome Jan en dan gaan we de 70% zien en de 80%.

  Hier is de overheid klein (ik schat 15-20%). Ook hier is alles corrupt. Maar Papa zit hiet gelukkig niet in je nek te hijgen en het merendeel van je verdiende geld is gewoon voor jou ipv voor Papa.

  Maar ook hier gaat het veranderen. Ook hier zullen zij gaan naar een sterke Papa. Bedenk je eens: een falang (westerling) zit hier aan de bar wat Heineken weg te slaan. De Thaise barmeid vraagt:

  "You work? What you work?"
  "No, I’m retired, now I get money from the government"
  "you get money government?"
  :yes about ..(noem hier een 10-voudig Thai modaal inkomen)."
  "wow"

  Dat de beste man slechst een fractie van zijn eigen geld terugkrijgt is niet relevant en vertelt hij er ook niet bij, als ie het al weet.

  Als een lopend vuurtje gaat het rond "government give big money you".

  En wat zal zij gaan zeggen als er een nieuw voorstel komt tot meer overheidsbemoeienis?
  En daar gaat de trein. Meereizen en als men boven de 25-30% komt, emigreren.

 2. Dat men als overheid of andere instantie niet zomaar wat moet doen is voor elke weldenkend mens logisch. Daarom dat een overheid (en dus ook democratie) ook moet gecontroleerd moet kunnen worden uiteraard.
  Echter weet elk weldenkend mens ook dat in een samenleving nu eenmaal samen geleefd wordt en dat ieder individu rekening moet houden met elk ander. Er is nu eenmaal nood aan vastgelegde regels om te bekomen dat we dit enigzins doen.
  De ironie wil nu dat we niet zonder kunnen leven maar blijkbaar ook niet met die regels. Regels die in de eerste plaats telkens weer meer en meer nodig zijn net door de paradox dat ze door het breken van andere net in het leven dienen geroepen worden.
  De verantwoordelijkheid ligt dus gewoon bij ieder van ons weer zoals steeds.

  Behandel andere zoals je zelf behandeld wil worden want je oogst enkel maar wat je zelf zaait. Zo simpel is het weer eens.

 3. Semi off topic maar wel relevant:

  "Een stad kan geen aangifte doen van stalking, zo heeft het Belgische Grondwettelijk Hof beslist. De kustplaats Blankenberge had de opmerkelijke stap gezet, omdat ambtenaren en politici gek werden van een voorzitter van de petanqueclub. De man stuurt al vijf jaar honderden mailtjes en brieven naar de gemeente om speelvelden te krijgen.

  Volgens de burgemeester konden de stadsdiensten niet meer werken door de man. Het lokale bestuur is namelijk verplicht om te antwoorden op vragen van burgers. Volgens het Grondwettelijk Hof kunnen echter alleen privépersonen last hebben van stalking, meldde de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws."

  (Bron: nieuwnieuws.nl)

  Wellicht kunnen we zo de boel lam leggen?

  Als we met zijn allen elke dag 1 brief aan de gemeente sturen -desnoods over de meest stupide dingen zoals een Amsterdammertje dat ons niet bevalt- dan kunnen we zoveel zand in de machine strooien dat ie hapert en stilvalt.

 4. De bonnenschrijverij komt inderdaad de spuigaten uit. Het mag inmiddels volkomen terecht bestempeld worden als terreur! Hoe idioot de overheid redeneert blijkt uit het feit dat steeds meer mensen hier genoeg van hebben, zich gaan verzetten en de overheid vervolgens deze mensen harder aan wil pakken! Er moet weer "respect" komen voor de politie en daarom wordt er meteen "opgetreden". O ja, zo iets als brand blussen met benzine.

  In 2007 heeft de overheidswaanzin in NL nu reeds alle records gebroken. Aangezien er zelden tot nooit iets zinnigs komt uit Den Haag zal het alleen maar erger worden.

  De kloof tussen deze groep arrogante, incompetente, ijdele en domme uitvreters en de burgers is wéér groter geworden!

Comments are closed.