Toen ik deze titel het eerst zag, dacht ik dat het al zover was dat de nacht over Europa daalde. Een ontwikkeling die zeker aan het gebeuren is.

Maar het is een aankondiging van een “feestelijke” nacht georganiseerd door de overheid om propaganda te maken voor de EU en het nieuwe verdrag waaraan de politici werken.

Het feest is in Amsterdam in Felix Meritis van 19.00 tot 02.00 uur.

Op de site www.nederlandineuropa.nl van het Ministerie van Buitenlandse Zaken staan meer gegevens en een bijna volledig programma.

De teneur wordt duidelijk aangegeven met een artikel dat naast de aankondiging staat en dat begint met:
“De EU moet over een nieuw verdrag beschikken voor de verkiezing van het Europees Parlement in 2009”.
Er is helemaal geen sprake meer van OF er een nieuw verdrag moet komen. Neen, het is al superlogisch, een “feit” dat dat verdrag er moet komen. Er is dan ook zo weinig tegengas dat het een wonder zou zijn als het nog vermeden kan worden. Het tekenen van de petitie om te eisen dat er een referendum komt, lijkt nog de beste kans.
(Zie “Referendum is onze enige kans”: www.vrijspreker.nl/vs/item/…

Het is mogelijk bij dat artikel op de site van nederlandineuropa commentaar te geven.
Mijn commentaar was dat ALS er al een verdrag moet komen, dan moet dat de bevoegdheden van Nederland zodanig uitbreiden dat Nederland een vetorecht krijgt op ALLES.
Dit met enige aarzeling, want het zou kunnen suggereren dat ik toch voor een verdrag zou zijn. Nuttig om verder over te denken

Het is me nog niet duidelijk of het mogelijk is om op dat feest ook de mening naar voren te brengen dat Nederland uit die EU moet treden, of om andere sceptische geluiden te lanceren.
Lezers die daar interesse en mogelijkheden voor zien, zouden dan iets kunnen organiseren.
———————————————
P.S. Praktisch op hetzelfde moment dat ik dit bericht ontving, kreeg ik per post de aankondiging dat bij ons thuis op 9 mei de elektriciteit onderbroken gaat worden.
Zou dat symbolisch zijn?
———————————————————————————
Aankondiging van de overheid:
NACHT VAN EUROPA
www.nederlandineuropa.nl/

Woensdag 9 mei • 19.00-02.00 uur • Entree 5 Euro • Felix Meritis • Keizersgracht 324 Amsterdam
Programma Kaartverkoop Welkom Nieuws
Met o.a. Wende Snijders • Frans Timmermans • Eddy Terstall • Joris Luyendijk • Tijl Beckand
Welkom!
Welkom op de website van de eerste Nacht van Europa die op 9 mei aanstaande in Felix Meritis in Amsterdam plaatsvindt. Een nacht vol debat, theater, cabaret, film en Europese liefdes. Voor- en tegenstanders van Europa komen aan het woord en bijzondere gasten zijn aanwezig: staatssecretaris Frans Timmermans, zangeres van het Franse lied Wende Snijders, cabaretier Jan Jaap van der Wal, filmmaker Eddy Terstall, BNN Lama Tijl Beckand, schrijver Joris Luyendijk, de Belgische alleskunner Tom Barman, Spinvis en vele anderen!

Op 9 mei is het Europadag. Op die dag in 1950 hield de Franse minister van Buitenlandse Zaken Robert Schuman een baanbrekende toespraak, waarmee de basis werd gelegd voor de huidige Europese samenwerking.

De Nacht van Europa is een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De Vertegenwoordigingen van het Europees Parlement en de Europese Commissie in Nederland zijn bij de organisatie betrokken. Ook de Nationale Jeugdraad, Ander Europa en Aegee leveren een actieve bijdrage. Dagblad De Pers is mediapartner van de Nacht van Europa. De praktische organisatie van de Nacht van Europa is in handen van Anker Solutions / Booij, Klusman en Van Bruggen.

6 REACTIES

 1. ‘Debatten’in Felix Meritis of De Balie zijn niets anders dan gesubsidieerde praatclubjes voor PvdA-sympathisanten. Hier ook weer:

  Frans Timmermans: PvdA-staatssecretaris

  Eddy Terstall: zit in het ‘mailnetwerk’van Wouter Bos

  Booij en Van Bruggen: oud-kandidaat-partijvoorzitters van de PvdA

  Wende Snijders, Tijl Beckand, Tom Barman, Jan Jaap van der Wal: allen creatievelingen, die zijn links, want dat ‘voelt zo goed’.

  Joris Luyendijk: NRC-journalist, waarschijnlijk dus ook links.

  Waarom is het trouwens niet ’s avonds in plaats van een ’s nachts?

 2. Als er een beperkt aantal plaatsten is, kunnen we misschien alle kaartjes opkopen en verder verstek laten gaan.
  Dan zitten barman en co flink voor paal.

 3. [1][2][3]Michiel, Arend, IJzervreter,
  Als je toch kaartjes koopt, kun je er m.i. beter met je geestverwanten goed voorbereid heen gaan en aan het debat deelnemen. Zie ik jullie daar ook ?

 4. 9 mei is dat niet toevallig de dag dat de aliens europa komen bezetten en ons bevrijden van dat zooitje E.U tuig wat de bevolkingen als slaaf gebruikt en direct in een ombemande ufo naar de verst gelegen ijsplaneet zend ik heb het hier niet over schep ijs.

Comments are closed.