Deze week was ik tijdens een tweedaags bezoek aan Nederland te gast bij een Veluwse boer die mij het volgende vertelde.
.

.

Hij heeft twee gebouwen waar kalveren in vetgemest worden. Al het werk wordt verricht door twee knechten van 21 jaar oud die netto €1500 per maand verdienen. Dit betekent voor de boer brutokosten van 2 x €40.000 per jaar.
Iemand uit een qua belastingheffing normaal land die een bezoek brengt aan Nederland, zal met zijn oren staan te klapperen : hoe is het mogelijk? €40.000 verdienen en maar €18.000 in handen krijgen ?
De bezoeker zal terecht concluderen dat hij aangekomen is in een doodziek koninkrijk dat overeenkomstig communistische principes bestuurd wordt.
De dames en heren politici schijnt dit een zorg te zijn. Ook zij vullen hun zakken uit de pot en hebben zich in feite neergelegd bij een toestand vergeleken waarbij de belastingheffing in bij voorbeeld de “Socialist Republic of Sri Lanka” kinderspel is.
En de Veluwse boer ?
Hij vertelde mij hoe hij de vorige dag op zijn tractor land aan het gieren was. Toen het motorgeluid aanzwelde, stapte hij af om te kijken wat hiervan de oorzaak was. Het toegenomen geluidsvolume bleek niet te wijten aan de tractor, maar aan een overheidshelikopter die aan het controleren was , of hij geen werkzaamheden uitvoerde die indruisten tegen de milieuwetten. Is het een wonder bij zovele verschrikkingen in het Communistische Koninkrijk der Nederlanden, vele boeren reeds emigeerden naar Canada ,Polen , Australie of Zuidamerika ?
Hugo van Reijen

.

.

14 REACTIES

 1. Ja,ja… Leuk is het nooit geweest en we zijn echt niet van plan het makkelijker te maken.
  Dan nog twee belangrijke nieuwsfeiten:
  Westermoskeet gaat niet door.
  http://www.volkskrant.nl/bi
  Nieuwe meelopers in eigen land erbij:
  http://www.hetvrijevolk.com
  En maar lullen over "vrede…".
  Zoals Gregorius deze week terecht opmerkte: islam betekent FRAUDE, geen vrede.

 2. [1]
  Heel interessant om bij alles de islam bij te slepen. Maar wat heeft dat met het belastingregime te maken?

  Wordt die islam geen obsessie die dit van oorsprong libertarische forum vervuilt?

  Wat is jouw mening over de hoge belastingen en de overheidscontroles waar dit topic over gaat?

  En wellicht kunnen we ook de landbouwsubsidies meenemen. We weten dat landbouwers ook een flink deel aan subsidies krijgen en ook dat bedrijfsrisico’s vaak door de overheid worden gedekt.

  Het zou interessant zijn om eens cijfers te zien voor wat betreft de kosten die een boer maakt en de subsidies die een boer ontvangt. Uiteraard zie ik het liefst *vrije* landbouwers. Die dus zo min mogelijk worden geplaagd door de overheid, maar wel hun eigen broek moeten ophouden als het een keer minder goed gaat.

 3. [2] Groot gelijk. De islam wordt als bliksemafleider gebruikt terwijl de overheid vrolijk doorgroeit. Zelfs Wilders
  heeft het, om electorale redenen waarschijnlijk, over niets anders meer dan
  de dreiging van de islam, dubbele paspoorten en wat dies meer zij. Over zijn streven de overheid drastisch in te krimpen hoor ik niets meer.

 4. [3]
  Volgens een stukje op Indymedia zou dat zijn omdat een groot deel van Wilders aanhangers helemaal geen liberale economie wil. Indymedia haalde daarbij de liberale programmapunten aan. Voor die lui van Indymedia een schrikbeeld natuurlijk 🙂

  Maar er zit wel wat in. Ik denk ook dat een groot deel van de aanhang van Wilders eerder socialist is dan liberaal. Hun vrees voor immigranten zal voor een groot deel gebaseerd zijn op het idee dat er dan minder uitkeringen en subsidies overblijven voor henzelf.

  Als Wilders zijn liberale programma gaat uitdragen zal een groot deel van zijn aanhang naar de SP weglopen. Of wellicht komt er dan ruimte voor een nationaal-socialistische partij. Een partij dus die nationalistische, xenofobe en politiestaatachtige punten combineert met een economisch socialistisch programma. Op alle punten het tegenovergestelde dus van libertarisme

 5. [1]
  Om toch even op een van de volkomen off-topic links terug te komen:

  "Nieuwe meelopers in eigen land erbij:
  http://www.hetvrijevolk.com
  En maar lullen over "vrede…"."

  Ik heb even gekeken, maar dit heeft *niets* met de Islam te maken zoals de propaganda site van het Vrije Volk suggereert.

  Dit zijn namelijk Libanese Falangisten, Christenen dus. Zij staan in de traditie van de Spaanse Falangisten van Franco, vandaar de fascistische groet.

  Tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van Israël vochten Falangistische millities tegen Israëlische vrijwilligers in Tsefat. Toevallig hadden veel van die Israëli tijdens de Spaanse Burgeroorlog tegen Franco gevochten. In 1948 konden ze het weer opnemen tegen de Falngisten (nu de Libanezen), maar deze keer kwamen ze er echt niet door! (¡No Pasaran!)

  Na het uitbreken van de Libanese burgeroorlog konden de Falangisten wel op Israëlische steun rekenen. Niet zozeer uit sypathie, maar puur vanwege Realpolitik.

 6. Zou de onderheid wel CO2 aflaten kopen vor de door die helicopter geproduceerde broeikasgassen? Wel ironisch overigens: de onderheid die milieubelastende acties onderneemt om te controleren of haar slaven dat niet doen…

 7. [7]
  Er zijn thans in het 7e Kaderprogramma van de EU o.a. soepsidies beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van schone vliegtuigtechniek (o.a. lager verbruik). Vroeg of laat komt die techniek, ontwikkeld met jouw en mijn belastingcenten, ook in de onderheidse heli’s terecht. Kortom ze kopen wellicht geen aflaten, maar aderlaten de bevolking wél om onbewezen schadelijke effecten te verminderen middels sturing van de markt. Kunnen ze tóch nog op een miljeuverantwoorde wijze de slaven controleren..

 8. [7] De boer vertelde ook over politiehelikopters.
  Een jongen was in de omgeving van Elspeet zonder helm gesignaleerd op een bromfiets. Een politiehelicopter steeg op, die hem wist te traceren en na op het erf van zijn ouders geland te zijn, te verbaliseren.

 9. [9] Tuurlijk, zelfs als er in de wijde omtrek geen auto’s te bekennen zijn en de jongen goed kan rijden, is zo’n helm natuurlijk ook echt een must, immers stel dat er vanuit de lucht ineens een helicopter op je neerpleurt…

 10. [10]
  Daar zeg je wat. Wist je dat de meeste ongevallen met helicopters veroorzaakt worden door het over het hoofd zien van (hoogspannings)leidingen ? Kan dus inderdaad gezien de aanwezigheid van dergelijke objecten in een agrarische omgeving zo maar zijn dat-ie daadwérkelijk een politie-heli op z’n bol krijgt. Uiteraard krijgt de niet-helmdragende querulant in dat geval de schuld, waardoor hij dubbel op z’n kop krijgt..

 11. Reactie op AAD:

  Je hebt volkomen gelijk de overheid dient minimaal met 50% te worden ingekrompen!
  Neem hulp voor derde landen, daar hebben wij een speciaal ministerie voor en waar die het geld laten is een groot mistery! Miljarden zijn er door onze volksvertegenwoordeigers weggeschonken maar waar ik ook in de wereld kijk kan ik er niets van terug vinden! En dan hebben we nog gemeentes, woningstichtingen, electrciteitsmaatschappijën die allemaal op hun manier, maar wel van ONS GELD, vanalles doen om maar te kunnen zeggen dat zij zo sociaal zijn!
  Laten ontwikkelingshulp nu eens rationaliseren en al die andere zich beperken tot het doel waar zij voor zijn aangesteld dan zou dat veel ellende schelen.

  Peter R.

 12. Elsevier heeft deze week een column van Syp Winia die even ingaat op de 5,7 miljard euro(ruim 12,5 miljard gulden in ‘echt’ geld) aan belastinggeld waarvan men geen idee heeft waar het gebleven is, en waaraan men ook maar helemaal niets doet.
  Moet je eens proberen 500 euro aan inkomsten te verzwijgen…
  Zum Kotzen. Hoe wippen we de criminele organisatie die onderheid heet uit het zadel?

Comments are closed.