De belangrijkste oorzaak van de illegaliteit van drugs in de Verenigde Staten van Amerika is dat geen enkele politicus zijn clientèle durft toe te geven, dat hij voorstander van legalisering is.

Een dergelijke politicus is gedoemd bij de eerstvolgende verkiezingen in de pan gehakt en door zijn tegenstanders gedoodverfd te worden als bederver der jeugd en de man die soft staat tegenover drugs.
Privé wil de politicus dan vaak wel toegeven, dat:
– de reële prijs van de drugs thans lager is dan op het tijdstip dat Nixon de oorlog begon
– dat de Amerikaanse gevangenissen uitpuilen van consumenten van en kleine handelaren in, drugs die vaak voor het in het bezit zijn van minuscule hoeveelheden tot draconische straffen veroordeeld zijn
– dat de oorlog tegen de drugs faliekant en zonder enige twijfel verloren is
Een andere oorzaak van de illegaliteit is, dat de drugbazen faliekant tegen legalisatie gekant zijn en miljoenen besteden aan het lobbie-en tegen legalisering.
Op grond van het bovenstaande valt te verwachten, dat de broodnodige wereldwijde legalisering van drugs nog wel even op zich zal laten wachten.
Hugo van Reijen

3 REACTIES

 1. Heh heh heh Heerlijk!

  Het Cali kartel dat Amerikaanse senatoren sponsort om de legalisering van drugs tegen te gaan. Dat is pas democratie!

 2. Sinds het begin van de 20e eeuw probeerden overheden (onder invloed van socialisten, nationalisten en religieuzen) het gebruik van genotmiddelen aan banden te leggen omdat dit de ‘weerbaarheid van het volk’ zou aantasten. Zo werden alcohol (droogleggingen en restricties) en andere genotmiddelen aan banden gelegd.
  Socialisten wilden zo de arbeidersklasse ‘wakker’ houden en izetten voor hun utopie en nationalisten wilden goede soldaten hebben hun sociaal-darwinistische idioterie te botvieren. (socialisten en nationalisten zouden tussen 1914 en nu helaas te vaak hun zin krijgen)

  Helaas geloven velen nog steeds dat een verzonnen entioteit als ‘het volk’ beschermd zou moeten worden door een collectief, en collectivisten zijn helaas nog steeds in de meerderheid. Nationalisten, socialisten en andere collectivisten halen in vrijwel alle democratieën nog steeds ruime meerderheden.

  Mensen kiezen helaas vaak voor repressie, betutteling en hoge lasten onder het mom van schijnveiligheid.

  Ik zie geen complot van de mafia om drugs illegaal te houden. Het zijn politici met de beste bedoelingen die dat willen doen. Helaas blijken politici met de beste bedoelingen vaak gevaarlijker dan corrupte politici…

Comments are closed.