Dit bericht uit de Telegraaf is onzin!

Zij halen een bericht aan uit de krant “Die Welt” die meldt dat Duitsland elk jaar 1,4 miljard euro aan belastinginkomsten misloopt omdat prostituees hun inkomsten niet opgeven.
Dit blijkt uit onderzoek van de universiteit Erlangen-Neurenberg.

Maar daardoor “mist Duitsland” geen cent.

In de Duitse relaxbranche wordt jaarlijks naar schatting 7 miljard euro omgezet. Een groot deel daarvan wordt niet opgegeven. Vooral thuiswerksters ontduiken de belasting.

Inderdaad zullen veel prostituees hun inkomsten niet opgeven. Het gaat in feite om geld dat zij zelf persoonlijk hebben verdiend omdat iemand bereid was dat aan hen te betalen.
Zij zullen terecht denken dat ze dat dan ook zelf mogen besteden. Gelijk hebben ze; het is alleen maar gevaarlijk als Big Brother hen vangt.

Dat is overigens niet anders voor ieder ander die geld verdient. Iedereen die zelf (eerlijk) geld verdient, kan moreel daar zelf over beslissen. Maar omdat de overheid de mensen dwingt om op te geven hoeveel ze verdienen, en daarvan een bepaald deel opeist, moet je beslissen of je dat afgeeft of niet.
Als je niet gehoorzaamt of braaf de eis inwilligt, komt de overheid naar je toe en dwingt je alsnog en straft je bovendien. Het is dus een afweging. Je geld zelf houden en gevaar lopen, of een groot deel afgeven en het gevaar van Big Brother zoveel mogelijk voorkomen.
Prostituees doen hun werk veelal in het “geheim” en hebben daardoor een groot voordeel ten opzichte van andere werkers.

Verder is het niet waar dat “Duitsland”, en overeenkomstig “Nederland” en andere “landen”, dat geld missen. Alleen de overheid mist het!! Immers dat verdiende geld komt gewoon op een normale manier in de economie terecht als de prostituee er eten, kleren, huur of andere dingen mee koopt.

11 REACTIES

 1. Precies, zo is het. Het wordt tijd de overheid snel en effectief af te gaan slanken. Ze kunnen een voorbeeld aan Purmerend nemen, want daar geeft de overheid het overschot aan belastingen voor afvalverwerking terug. Toch zo’n ¤30 per inwoner.

 2. Als Nederland belasting gaat heffen op dit beroep dan is de regering van de pot gerukt en doorgedraaid. Dat is mensenhandel en strafbaar.

 3. "..als de prostituee er eten, kleren, huur of andere dingen mee koopt."

  Dan nóg profiteert de bloedzuigende, parasitaire overheid mee van de bestedingen van de dames en heren middels de omzetbelasting, in Duitsland sinds 1 januari j.l. ook 19% (!!!) net als in Nederland.

 4. Belastingontduiking wordt ook wel eens diefstal (stelen van de samenleving) genoemd. Typisch geval van socialistische logica: het onthouden van geld is hetzelfde als het ontnemen van geld.

 5. [5] In Belgie zag in de bus de volgende sticker hangen:

  "Geen kaartje kopen
  =
  Frauderen

  Frauderen
  =
  Stelen"

  belgen zijn inderdaad vaak nogal langdradig, maar dat terzijde…ben ik het er wel mee eens dat het niet betalen voor een geleverde dienst ook diefstal is. Dit gaat natuurlijk niet op voor belastingontduiking daar je gedwongen wordt bepaalde "diensten" af te nemen van de overheid en vaker nog wordt gedwongen te betalen voor de diensten voor anderen…

 6. Bij ons worden de mappen betreffende belastingzaken aangeduid met "STRUIKROVERS" en zo is het!

  Wij moeten opletten want het aantal m,ensen dat vreet van de werkers die deze belastingen moeten opbrengen is bijna net zoveel en dan kan je ze politiek gezien niet meer wegkrijgen

  Peter R

 7. [3] Eh, Nederland heft dus sinds enige jaren reeds inkomsten belasting op dit beroep. En vanaf 1991 – dus ruim voor de legalisering – wordt er al BTW afgedragen.

 8. Voor mij komen dit soort onzin beweringen uit dezelfde koker dat Nederland tig miljoen aan ‘aardgasbaten’ is misgelopen door de zachte winter.

  Zoals de oproepen zuiniger met energie om te springen, te stoppen met roken en drinken, zuiniger auto’s te kopen en minder kilometers te maken allemaal uit diezelfde hypocriete koker komen. Zodra één van de melkkoeien minder gaat opbrengen klaagt de onderheid steen en been, want het geld is al uitgegeven.

 9. De belastingdienst moet zelf een dagje meedraaien in een hoerenbordeel, dan weten ze van wie ze het geld afpakken. Weet je hoe zwaar dit werk is zowel lichamelijk als geestelijk en trouwens dit is geen werk maar crissiswerk uit nood ga je dit doen en niet uit plezier. De meesten doen dit voor het geld. Je loopt zoveel risico’s voor die rot centen. Je moet de hele dag aanwezig zijn in een donkere hol en daarnaast moet je zoveel slikken van de klanten en je hebt geen zekere inkomen breek je been heb je pech word je misselijk van al die lullen heb je pech en word je niet uitgekozen omdat je lelijk bent of te oud ga maar een uitkering aanvragen je kan het vergeten eenmaal een hoer altijd een hoer, want je hebt nergens recht op. Weet je wat het ergste is. Je word door de belastingdienst en de bordeelhouder uitgemolken en dat vergeet iedereen. Ik vind het schandelijk dat wij over onze eigen kont belasting moeten betalen. Terwijl we geeneens zoveel verdienen. Ik vind alle hoeren moeten protesteren. Dit is onmenselijk. 19% over het leed van een ander. Wij bakken geen hamburgers.

Comments are closed.