De verzadigde vetten en transvetten in vleesproducten zijn een groot levensbedreigend gevaar in Nederland. Daardoor sterven per jaar duizenden mensen meer dan door terroristen in de afgelopen 10 jaar.

Ria Westendorp van het Ministerie van Volksgezondheid eist daarom maatregelen en denkt minstens 1000 doden en 4300 hart- en vaatziektepatiënten per jaar te voorkomen.

Ir. Ria Westendorp, Hoofd Voeding en Levensmiddelen, Directie Voeding en Voedselveiligheid, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zegt dat dit door de industrie moet gebeuren op basis van vrijwilligheid, MAAR als ze het niet naar haar zin doen, dan zal ze wetten maken. Over “vrijwillig” gesproken!

Gerard de Wildt van de Hogere Agrarische School in den Bosch zegt dat het geen probleem is om de vetten er uit te halen en te vervangen door olie en water. Alleen moet er dan om het uitlopen van water en olie te voorkomen, met bindmiddelen worden gewerkt.
Dit zal dan wel weer een nieuwe studie vereisen over het risico van bindmiddelen.

7 REACTIES

  1. Volgens mij zijn de risico’s van verzadigde vetten en transvetten genoegzaam bekend. Laat het toch lekker aan de consument over of ze die wel of niet willen lopen. Vetten eruit halen is overigens smaak aantasten.

    Ria, bemoei je er niet mee! Oftewel: Mens, ga koken!

  2. Lees ook de ingezonden brief die David Holcberg al op 2 oktober 2006 schreef en die een maand later in de New York Post en twee maanden later in de San Jose Mercury News werd geplaatst: http://www.aynrand.org/site

  3. [2] R. Hartman,
    Nja… Op of rond het Binnenhof zal ze vast nog wel als keukenhulpje terecht kunnen. Maar laat de kookkunst alsjeblieft aan de keukenmeesters over. 😉

  4. [4] Uiteraard. Ik bedoelde ook meer gewoon thuis, achter het aanrecht, het enige recht voor dit soort types. En NEE dames, ik beweer hier niet dat het aanrecht het enige recht van de vrouw is, maar types die niks kunnen moeten zich vooral niet met de rechten van een ander bemoeien.

  5. Er zitten helemaal geen transvetten in worst, die onstaan bij het harden van (plantaardige) onverzadigde vetten

  6. Ik denk dat Ir. Ria het slachtoffer is van een te lange ketting.

Comments are closed.