Het kan bij de ambtenaren niet op. Men weet gewoon niet meer waaraan ze het geld moet besteden. Ook natuurlijk geen wonder als je je realiseert dat hun inkomende geldstroom toch
wel in een hoog tempo blijft lopen. No matter what.

BRUSSEL – Het idee om Europese gps-satellieten volledig met overheidsgeld te lanceren, is redelijk goed geland in het Europees Parlement.

De Europese Commissie had het voorstel woensdag gedaan, omdat bedrijven zijn afgehaakt. Naar verluidt is zo’n 2,4 miljard euro nodig. Het parlement moet uiteindelijk stemmen over aanpassing van de EU-begroting.

Even rekenen. Wanneer de overheid zegt dat iets 1 euro gaat kosten, bedoelen ze meestal dat het 2 euro gaat kosten. Zie ook de Betuwelijn. In de praktijk zal dit project dus ca 5 miljard gaan kosten. In de Europese Unie zitten zo’n 500 miljoen mensen. Omgerekend, iedereen (van jong tot oud) moet dus nu verplicht een tientje aan de staat afdragen om dit project mogelijk te maken. Ook de mensen die helemaal niet op een nieuwe GPS-sateliet zitten te wachten of die er nog geen eens gebruik van willen maken.

Even doorrekenen
Gemiddeld ligt het netto uurloon in Europa op zo’n 10 euro. Bedenk dan even dat je a.s maandag de eerste twee uur (waarbij er wordt uitgegaan dat het totaal aantal mensen dat in het bedrijfsleven werkt 50% is) even voor de staat moet werken om dit maffe ding te betalen. Veel plezier zou ik zeggen!

3 REACTIES

  1. De echte reden dat het Europees Parlement dit wil is om het rekeningrijden op Europees niveau te kunnen invoeren. Zonder de Europese gps satellieten geen rekeningrijden. Dus op onze kosten moet het project doorgaan, om vervolgens aan ons kosten per gereden kilometer te kunnen doorberekenen, voor wegen die al 2x door ons zijn betaald. Dus dat wordt 3x betalen om in de file te staan. Leuker kunnen we het niet maken!

  2. het mooiste, duidelijkste en meest RAAKSTE antwoord kwam van Geenstijl.nl!

    Ere wie ere toekomt: "GPS is om ons naar het doel te brengen…!! Galileo is om Burgers in de gaten te houden!!"

  3. wat ze al niet doen om op een hoger niveau te komen (met uw centen)

Comments are closed.