Cees Groenveld uit Woudrichem schilderde op het dak van zijn huis:

(met enige fantasie (vergrootglas!!) te zien op plaatje!!!)

LEVE

DE

REPUBLIEK

Zichtbaar vanuit de haven waar gisteren het koninklijk gezelschap aankwam.

Cees kreeg bevel om de tekst te verwijderen. Hij heeft gehoorzaamd, want als hij dat niet had gedaan zou hij op grond van een “noodverordening” gearresteerd zijn!

(bericht van Omroep Brabant)

16 REACTIES

 1. Jammer dat hij gehoorzaamde, anders hadden we een heuse politieke gevangene gehad en dan zou dat wereldnieuws geweest zijn.
  Zoiets zou dan de aandacht vestigen op hoe erbarmelijk het hier te lande met de vrijheid van meningsuiting en andere vrijheden gesteld is.
  Er zou dan in al die andere landen waaronder Belgie een debat ontstaan. "Hoe is her hier eigenlijk geregeld?". En alzo zou dit wereldwijd mensen de ogen kunnen openen.

  Jammer dus, dat deze man niet doorzette.

 2. [1] Ja, zeker jammer, maar ik kan het me wel goed indenken.
  Cees stond er alleen voor. En dat is waar we met ons vrijheidsstreven nog wel vaker tegen aan zullen lopen.
  Pas op het moment dat wij met velen zijn, zullen meer mensen tegen de overheid durven optreden. (Een enkele hele grote idealist daargelaten)
  Onze meest practische aanpak, waaraan iedereen kan meewerken, is het verspreiden van de vrijheidsfilosofie en haar voordelen. Hulp aan de Vrijspreker is daarvoor ook nuttig. Meer mensen moeten het begrijpen.
  Wegen zoeken om het duidelijker over te brengen is ook nuttig werk!

 3. Ik kan die man wel begrijpen. Straks krijg je nog een strafblad waardoor je niet meer kan emigreren..

 4. Zolang het volk de oude ambachten maar in actie kan zien..

  Belachelijk. Bananenmonarchie. Weg ermee !!

 5. Hoe vaker dit soort incidenten zich voordoet, hoe groter de kans dat er een keer werk van gemaakt wordt. En dat moeten we juist hebben.

  Stamt het rood-wit-blauw trouwens niet uit de tijd van de Republiek der Zeven Verenigde Provinciën ?

 6. [2] Jammer dat de man de tekst verwijderd heeft. Ik kan mij het wel voorstellen, zeker omdat hij waarschijnlijk geïntimideerd is door een aantal ambtenaren die bewapend aan zijn voordeur verschenen en hem "vriendelijk" verzochten de tekst te verwijderen..

  Hub, kan jij ongeveer iets voor 30 april 2008 een oproep plaatsen om mensen te mobiliseren om allemaal op dezelfde dag, een zelfde soort tekst op hun raam-dak-auto-watdanook- schilderen?

  Dan staan we sterk en door de media-aandacht zal het de tot dan toe sterkste actie zijn in de richting van een libertarische samenleving.

  PS Het is uiteraard wel de bedoeling binnen de grenzen van de wet te blijven.

 7. Zo lang er nog zo veel mensen lopen met oranje jasjes met "trots op oranje" op de achterkant zal het niet veel uit halen! Nederlanders blinken als geen ander volk uit in struisvogelgedrag, "als we nou doen of we het niet zien, dan is het nét of het er niet is!".

 8. [7]

  Op de radio hoorde ik dat driekwart van de Nederlanders wil dat de monarchie blijft. Kijk, daarom ben ik dus geen libertarier: waarom zou ik mij moeten inzetten voor de vrijheid van deze mensen die zelf helemaal niet vrij willen *zijn*?

 9. [5] Helaas niet Spionneus: http://dutchrevolt.leidenun

  Aan de andere kant kun je ook betogen dat Bea en d’r nageslacht slechts een bastaardtak van de familie van Oranje is en dus eigenlijk illegitiem op de troon zit.

  Beetje als Bertrand Russell’s "de koning van Frankrijk is kaal" exercitie. 🙂

 10. wat had je anders kunnen verwachten in dit door busch en bea bildenberg bezette land, en de rest zijn valsmunters en bruinwerkers in reincarnatie termen gezien zitten we nu opgescheept met een regering die niets geleerd heeft van de V.O.C.tijd. slaven drijvers en. handelaren in slaven.ze deinen nergens meer voor terug ,als het maar geld en macht oplevert. mensen laat zien dat je het niet langer pikt.koninginnen dag 2007 kosten zo om en nabij 850.000 euro is 2000.000 gld., 20% van de nederlanders zit onder het minimum. en de maaien schijt loopt mooi weer te spelen van het belasting geld.regering en bak ellende levensgevaarlijke criminelen.oh ja en huub vriendelijke verzoeken van politie en klasse justitie bestaan niet.die hebben alleen geleerd befeel ist befeel en bonnen uit schrijven.nederland tegen terrorrisme waar? in eigengelederen zoeken is verstandiger,den haag b.v

 11. [8]
  Je hoeft je helemaal NIET in te zetten voor de vrijheid van anderen, tenzij je dat wilt uiteraard.

  Over je eigen persoonlijke vrijheid beslis je ook zelf. Op deze site vind je mensen die indviduele vrijheid zéér hoog in het vaandel hebben staan.

 12. [8] Misschien wil je je wel inzetten voor je EIGEN vrijheid. Hoe meer medestanders je dan kunt vinden, hoe meer kans op succes.

 13. [3] En dat is mij overkomen""ALLES werd mij door overheid (lees) boeventuig otnomen.

 14. Noodverordening? Is het nog steeds oorlog of zo? Wat heb ik gemist??
  Leve de republiek is toch niets anders dan vrije meningsuiting, of zie ik dat verkeerd?
  Ik had die tekst NEVER NOOIT van het dak gehaald: Beatrix of geen Beatrix.
  Als zij en haar gevolg daar niet tegen kunnen moeten ze maar wat anders gaan doen.
  IED’s in Afghanistan opruimen of zoiets.
  Hoeven Onze Jongens niet met angst en beven patrouille te lopen in dat land van ingepakte idioten.

Comments are closed.