Bert Koenders heeft ontdekt dat er een verband is tussen energie en welvaart.. Vandaar zijn verklaring dat in Rwanda MEER energie verbruikt moet worden.

Dat geldt, neem ik aan niet voor u, want de overheid vindt dat u MINDER energie (welvaart) moet hebben.

Het ANP bericht:
Koenders: Rwanda heeft meer energie nodig
KIGALI (ANP) – Slechts 5 procent van de mensen in Rwanda beschikt op enigerlei wijze over elektriciteit. Zelfs in de hoofdstad Kigali valt de stroom regelmatig uit en dat is geen goede zaak als het land investeerders wil aantrekken.
Dat zei minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) zondag vanuit de Rwandese hoofdstad.
De minister hoopt daarom dat er mede in samenwerking met partners uit de particuliere sector en de Wereldbank een energieprogramma van de grond komt. Er wordt al gewerkt aan kleinschalige biomassa-installaties, maar daarnaast wordt gedacht aan waterkrachtenergie.

Uiteraard is de logische bedoeling dat U daarvoor MOET betalen.

8 REACTIES

 1. Bert Koenders heeft misschien The Great Global Warming Swindle gezien waarin Martin Durkin het correcte denkbeeld illustreert dat de CO2-hype de ontwikkeling in ontwikkelingslanden dramatisch afremt.

 2. Is iemand al opgevallen dat die Koenders verdraaid veel wegheeft van Kok, of zie ik iets dat er niet is? Voor mij ziet hij er net zo betrouwbaar uit. Dus opgepast, voor je het weet gaat hij er ’tijdelijk’ met uw kwartjes vandoor.

 3. [1]
  Je bedoelt dat hij het LICHT heeft gezien, Bud ? Volgens mij is hij niet zo’n licht. Ik vermoed eerder dat hij een afzetmarkt zoekt voor mijn belastingcenten en die van talloze anderen.

 4. [3] We hebben dringend het ironieteken nodig op ons toetsenbord. Ik bedoelde op ironische wijze ter sprake te brengen dat dit energieprobleem in The Great Global Warming Swindle wordt aangehaald.

  Typisch in deze context is: "Er wordt al gewerkt aan kleinschalige biomassa-installaties, maar daarnaast wordt gedacht aan waterkrachtenergie. "

  Dat is precies wat Martin Durkin aanklaagt: men wil de Afrikanen échte energie ontzeggen en ze afschipperen met alternatiefjes die slechts een fractie van de energie leveren waartoe het Zwarte Goud in staat is.

  Afrika heeft broodnodig olie nodig, geen stront.

 5. Een stuwmeer is natuurlijk wel een manier om minder afhankelijk te zijn van olieleveranciers, en misschien is het nog goedkoper ook. Plus dat een groot waterresevoir ook wel handig kan zijn natuurlijk. Maar ik weet de cijfers niet dus wie mij kan corrigeren moet dat vooral doen!
  Maar kort door de bocht kan er wel gesteld worden dat welvaart gecreëerd wordt, en om te creëren is er gewoon energie nodig!

 6. Bert Koenders zegt precies wat hij moet zeggen volgens het collectivistische ideaal: wij moeten minder energie gaan verbruiken en in de ontwikkelingslanden meer. Iedereen gelijk – dat is eerlijk. Everybody happy! Toch?? (hier ‘ironieteken’ van Bud!)

 7. Waarom geen energie verbinding met Sudan?
  Dat land levert meer dan 500.000 barrels olie per dag en moet volgend jaar een stuwdam klaar hebben dat 90% van haar bevolking van stroom moet gaan voorzien.

 8. Wij betalen voor ergie gas en elextra plm euro 3000,– per jaar daarvan is 40% voor de staat, daar kunnen ze het milieu toch gemakkelijk mee bedruipen! we moesten toch maar euro 250,– bij te dragen had ik begrepen.

Comments are closed.