NL-regering (26 mei):” Buitenlandse afgestudeerde studenten en asielzoekers krijgen meer mogelijkheden om te werken in Nederland.”

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Goed idee. Behalve als dat gepaard gaat met subsidie en uitkeringen. Iedereen die zijn eigen broek kan ophalen, geen belastinggeld krijgt toegestopt, en geen gevaar is voor andere mensen, is welkom om hier te werken aan een hogere welvaart.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

9 REACTIES

 1. Beste Hub,

  Ik ben van mening dat libertarisme niet persé tot hogere welvaart zal leiden. (voor de ‘groep’)
  Ook dat wanneer ik een ‘neef’ uit het buitenland haal (en ik daar meer ‘welzijn’ van meen te kunnen ondervinden) en op mijn kosten voorzie in levensonderhoud, maar hem na een periode van idealistische medemensleijkheid (en faillisement;-))toch op de keien zet, dat kosten in zich kan dragen voor mensen die er niet om hebben gevraagd.

  Het werken aan een hogere welvaart kan m.i. niet tot eis worden verheven om mensen toe te laten.

 2. [1] Het idee is dat men moet ophouden met iedereeen die het lukt over de grens te komen, in de watten van allerlei uitkeringen te leggen die gedwongen gefinancierd worden door de belastingbetaler.

  Maar iedereen die zijn eigen broek kan ophouden, niet ten laste van de belastingbetaler komt, zal positief bijdragen aan meer welvaart. Hij zal daarvoor immers automatisch dingen doen waarvoor een ander graag wil betalen.

  Inderdaad zal "werken aan een hogere welvaart" niet als eis gesteld kunnen/moeten worden. De hogere welvaart is een "gevolg".

 3. [3] "iedereen die zijn eigen broek kan ophouden"
  Bespeur ik hier uitsluiting van de oudste beroepsgroep, die inmiddels legaal geacht wordt?

  Overigens heb ik nog niet zolang op een Amerikaanse site een artikel over immigratie gelezen (ik meen op National Review, maar kan de link niet meer vinden) waarin werd uiteengezet dat immigratie niet of nauwelijks bijdraagt aan de welvaart van het gastland. Wel voor de gelukszoeker zelf, maar dus niet voor het land. Als ik me goed herinner had dat onder meer te maken met het feit dat immigranten vaak geld naar familie in het thuisland sturen, maar helaas heb ik door tijdgebrek niet alle details gelezen.

 4. [5] Als er één soort professional bestaat die de broek als geen ander kan ophouden, tenzij de klant aan de condities voldoet, dan wel de door jou aangehaalde beroepsgroep 🙂

 5. [5] Wel, een feit is in ieder geval dat:
  01. immigranten uit Azie in de USA na tien jaar over een hoger gemiddeld in komen beschikken dan de rest van Amerika
  02. dat hun kinderen een overmaat van ijver vertonen en tot laat in de nacht de studiecentra in de bibliotheken bevolken

 6. Zou het zo langzamerhand niet eens tijd worden om de deur van dit dramatisch overbevolkte land hermetisch te sluiten? Er zijn zo veel politieke vluchtelingen, homo’s uit Moslimlanden, Christenen uit Moslimlanden, slachtoffers van stammenoorlogen in Afika enz.enz.enz. maar die zullen er altijd blijven.

  Volgens mij heeft Nederland een zéér behoorlijke steen bijgedragen aan de opvang van allerlei lui die hier willen wonen ten koste van onze welvaart en nog een hoop andere zaken ook.

  Regeren is vooruitzien, een fenomeen echter volkómen onbekend bij de Nederlandse regeringen van de afgelopen decennia. Men had zich eens moeten verdiepen in de vraag "wanneer is Nederland vol"? Wat is de grens?

  Niet alleen door een véél te groot bewonersaantal wordt Nederland verziekt door bebouwing met woningen in hoog tempo van weilanden, ex-fabrieksterreinen enz. maar ook milieutechnisch wordt het een probleem. Logischerwijs kan NL natuurlijk nimmer voldoen aan milieu eisen voor landen met het halve aantal bewoners per km2 !!

  Er schijnen maar weinig mensen in te zien dat NL binnenkort onbewoonbaar wordt: kijk eens naar de massale woningbouw langs reeds verstopte verkeersaders zoals de A1, A2 en de A6: dat kan alleen maar rampzalige effecten hebben!!

  Waarom moet Nederland toch in godsnaam het Mekka zijn voor de rest van de wereld ten koste van de eigen bevolking?

Comments are closed.