NL-regering (24 april): Ex-minister Winsemius heeft bepaald dat 1 – 1,4 miljard belastinggeld naar verbetering van “wijken”moet gaan. Minister Vogelaar heeft daar 40 wijken voor uitgezocht.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Zeker nadat gebleken is dat wijken door overheidsbeleid onderkomen raken, moet wijk-verbetering aan de vrije markt worden overgelaten en alle overheidshindernissen daarvoor worden afgeschaft.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

1 REACTIE

 1. Je kan er een wet van maken: hoe meer overheidsbemoeienis in een wijk hoe sneller de wijk achteruit gaat en hoe sneller hij zal verworden tot een achterstandswijk.

  Begrijp ik het nu goed Burg? Zonder overheidsbemoeienis zou zo’n wijk prima leefbaar zijn gebleven?

  Dat klopt.

  "nobody’s going to take care of somebody else’s property as well as they’ll take care of his own" (MFriedman)

  Initiatief van de burgers wegnemen en zelf de "problemen" (verval) proberen op te lossen, zo doet Papa het graag. De Kinderen van Holland geven maar al te graag het stokje aan Papa.

  Nu gaat er weer 1.4 miljard in. Iedereen wil toch een opgeknapte fijne wijk? Wie kan daar nu tegen zijn? Met de zakdoekjes in de handen houden de Kinderen van Holland het niet droog: ‘wat wordt het toch een mooie wijk straks dankzij Papa’.

  Dat de resultaten omgekeerd evenredig zijn met de geldinjecties interesseert niemand. Emoties heersen. Resultaten? Ach, wie maakt zich daar druk om?

Comments are closed.