NL-regering (4 mei): Minister Hirsch Ballin (Justitie) wil dat rechters thuisdetentie kunnen opleggen als nieuwe hoofdstraf. De maximale duur is vier maanden. De veroordeelde staat onder elektronisch toezicht en mag zijn woning niet verlaten.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Thuisdetentie kan in sommige gevallen nodig zijn. In plaats echter van nieuwe soorten straf te verzinnen, moet er meer aandacht komen dat op de eerste plaats het slachtoffer schadeloos gesteld wordt.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

6 REACTIES

 1. Dus als mijn gepensioneerde vader een misdaad begaat, mag hij 4 maanden lang zijn villa niet verlaten?
  Mijn moeder moet dan alle boodschappen alleen aanslepen terwijl hij ongestoord kan blijven internetten en tuinieren?
  Goh, wat een vooruitgang!
  Nooit meer mee moeten naar de supermarkt en met zware pakken melk sleuren.
  Een mens zou voor minder om de 4 maand eens een misdaad begaan.

 2. "De veroordeelde staat onder elektronisch toezicht en mag zijn woning niet verlaten"

  Dit lijkt me onjuist.

  Elsevier meldt: "De veroordeelde mag zijn woning gedurende twee uur per dag verlaten voor boodschappen, familiebezoek, sporten of het bijwonen van een religieuze plechtigheid. Dit mag echter alleen volgens een van te voren afgesproken schema met de Dienst Justitiële Inrichtingen."
  http://www.elsevier.nl/nieu

 3. [2] Misdaad loont! Geen bewakers die aan je kop zeuren, geen gaarkeuken voer, uitslapen, internetten, bloggen, twee uurtjes om een overvalletje te doen, even bij moeder op bezoek, even sporten, even naar de moskee(!). En uiteraard alles betaald door gekke Henkie, a.k.a. de belastingbetaler.
  Zum Kotzen.

 4. [3]
  "Zum Kotzen."

  Nogal tamelijk, inderdaad. Dr. IRT-affaire.

  "Eigenlijk wilde hij niet eens minister worden. Toen premier Lubbers in 1989 de als briljant te boek staande Tilburgse staatsrechtgeleerde prof. mr. E.M.H. Hirsch Ballin vroeg om het departement van justitie te leiden, weigerde hij aanvankelijk. En vanochtend, toen de CDA-minister zijn aftreden toelichtte, zei hij: ,,Het gaat me niet om de positie maar om het beleid.”"

  "Hirsch Ballin moest aan het eind van de kabinetstermijn, in de demissionaire periode na de verkiezingen van mei 1994, alsnog samen met minister Van Thijn aftreden na het tumult over de IRT-affaire."

  Een recente terugblik:
  eind oktober 2006: "Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) erkent dat
  hij de Tweede Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over een
  verontrustend rapport over de brandveiligheid in het cellencomplex
  op Schiphol-Oost."

  Briljant, wer-ke-lijk briljant. Een salongeleerde optima-forma. Inderdaad, zum Kotzen.
  http://www.nrc.nl/W2/Lab/IR
  http://nl.wikipedia.org/wik

 5. Schadeloosstelling van het slachtoffer door de crimineel zou in alle gevallen voorop moeten staan.
  Het opsluiten van mensen kost veel geld. Het is beter, ze te laten werken en de opbrengst van dat werk te doen gebruiken voor schadeloosstelling van gelaedeerden.

Comments are closed.