NL-regering (4 mei): “Minister Bos (Financiën) heeft de eerste nationale verklaring in Europa overhandigd aan Europees Commissaris Kallas. Nederland geeft daarmee zekerheid over de rechtmatige besteding van landbouwgelden.

LSR: Libertarische Schaduw Regering:Big deal! Nederland krijgt van de EU een deeltje terug van de EU-bijdrage die door NL-belastingbetalers zelf is opgebracht, en gaat zich dan verantwoorden dat ze het op de juiste manier hebben uitgegeven.

Stop met het betalen van de EU-bijdrage! Dan hoef je niet een deeltje terug te krijgen en dat dan nog te verantwoorden ook.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

7 REACTIES

 1. LSR acht belastingen rechtmatig.

  LSR is enkel tegenstander van EU-bijdrage waarvan een deeltje moet teruggekregen worde.

  LSR heeft er niks op tegen dat Nederlanders als belastingbetalers door het leven moeten blijven gaan.

  Van deze laatste (dus Nederlandse belasting) moet niks worden teruggekregen.

  Three things are certain: war, death and taxes!

  Willen de ware Libertariërs opstaan?

 2. "… een deelje moet teruggekregen wordeN", natuurlijk.

  Dit geeft:

  LSR acht belastingen rechtmatig.

  LSR is enkel tegenstander van EU-bijdrage waarvan een deeltje moet teruggekregen worden.

  LSR heeft er niks op tegen dat Nederlanders als belastingbetalers door het leven moeten blijven gaan.

  Van deze laatste (dus Nederlandse belasting) moet niks worden teruggekregen.

  Three things are certain: war, death and taxes!

  Willen de ware Libertariërs opstaan?

 3. Ook ik moet zeggen deze niet zo sterk te vinden. Zolang er een onderheid is die uitgaven doet moet <b>altijd</b> verantwoording daarover worden afgelegd, zo niet aan de EU dan toch zeker aan de (onvrijwillige) verstrekker van de gelden, de belastingbetaler.

 4. [3] Wat is dan niet duidelijk? Er staat toch "Stop met het betalen van de EU-bijdrage!"
  Dat betekent dat de regering stopt met alle EU bijdragen. Een als er niets betaald wordt, hoeft er ook niets verantwoord te worden.
  Mis ik iets?

 5. [2] "… een deelje moet teruggekregen wordeN",
  Ivo kan niet lezen. Dat staat er namelijk niet. Er wordt alleen geconstateerd dat de huidige toestand is dat er belastinggeld aan de EU wordt betaald, waarvan dan een deeltje wordt teruggeven aan de NL-regering om bepaalde projecten uit te voeren.
  LSR wil ophouden met dit rondpompen.
  En dat zegt niets over andere belastingen. Zie daarvoor maar de vele afkeuringen bij andere LSR uitspraken.

 6. Deze truc is zeer succesvol: neem mensen iets af en geef ze het onder voorwaarden terug. Onze eigen overheid gaat nog veel verder. Neem de kinderbijslag. Veel gezinnen zouden zonder die toeslag een enorme welvaartsklap krijgen, terwijl het eigenlijk een sigaar uit eigen doos is. Met huur en zorgtoeslag en in mindere mate aftrekposten (dat is immers het ‘recht’ om niet meer te hoeven betalen en niet iets krijgen) zoals de hypotheekrenteaftrek hetzelfde.

  Helaas zijn er te weinig mensen die dit romdpompen doorzien. Idem bij de EU. Bedrijvend ie het geld krijgen zijn vast heel blij, maar ja, beter was natuurlijk als hun belasting gewoon lager was geweest.

 7. [6]
  Precies.
  Het rondpompcircuit in de EU heeft een enorme omvang. Met name grote bedrijven profiteren hiervan, omdat ze de middelen hebben om de desbetreffende informatie te verwerken en te gebruiken. Ondertussen laten bedrijven in het toeleveringscircuit zich uitpersen (met name productiebedrijven), wat met name voor degenen onder hen die slechts één grote klant hebben, leidt tot een gevaarlijke afhankelijkheids-situatie. Via de belastingen betalen ze echter wél mee aan de soepsidies waarvan de grote bedrijven relatief het meeste voordeel behalen. Daarnaast wordt natuurlijk een legertje ambtenaartjes op EU- en nationaal niveau aan het werk gehouden door het rondpompcircuit. Afschaffen die hap dus.

Comments are closed.