NL-regering (25 mei): Het kabinet stelt zich ten doel in de komende vier jaar 200 duizend kanslozen op de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Wij hebben nog nooit gezien dat de overheid productieve banen kon scheppen. Alleen maar schijnoplossingen door 100.000 mensen gaten te laten graven en de andere 100.000 die weer dicht laten gooien en de mensen betalen met geld van de belastingbetaler. Iedereen werkt! Overheid trots.
Oplossing: Schaf minimumloon af tegelijk met de verplichte Cao’s

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

5 REACTIES

 1. Minimumlonen zijn enkel een obtakel voor een vrije arbeidsmarkt waar optimaal van arbeidsmogelijkheden en -krachten gebruik wordt gemaakt. Afschaffen.

  Stel ik ben ondernemer. Ik heb een werker nodig. Job X, ik ben bereid daar, zeg, 5 euro per uur voor te betalen.

  Kandidaat A biedt zich aan, ik schat de capaciteiten van de man in en ben slechts bereid 2 euro voor hem te betalen. In neem hem dus niet aan.

  Kandidaat B is OK en lijkt mij de 5 euro wel waard. Ik betaal hem 5 euro per uur. Hij blij, ik blij.

  En wat met onze 2 euro kandidaat, kandidaat A? Hij moet proberen ergens anders een baantje te vinden voor 2 euro. Dat zal hij nooit vinden. Je mag namelijk geen 2 euro geven. Je moet 5 euro geven. Het verplichte minimumloon.

  Deze man komt dus nimmer aan het werk. Toegang tot de arbeidsmarkt wordt hem dus onmogelijk gemaakt. Als gevolg van een overheidsmaatregel die juist bedoeld is om hem te helpen.

 2. [1] De "echte" bedoeling zit hem in de strijd van de "INS" (vakbondsleden die werk hebben) en de "OUTS".(niet-leden en werklozen)
  Alleen de leden van de club zorgen voor een hoog loon voor zichzelf.
  Alle anderen kunnen barsten.

 3. [1] De "echte" bedoeling zit hem in de strijd van de "INS" (vakbondsleden die werk hebben) en de "OUTS".(niet-leden en werklozen)
  Alleen de leden van de club zorgen voor een hoog loon voor zichzelf.
  Alle anderen kunnen barsten.

 4. Ook de OUTS hebben er voordeel aan. Omdat ze nooit een baan kunnen vinden kunnen ze dus met een gerust hart hun hand ophouden en geld vangen. Hun is namelijk Groot Onrecht aangedaan; de samenleving ontneemt ze de kans om te werken. Daar hoort een schadevergoeding tegenover te staan.

 5. Afschaffing van het minimumloon zal een zegen zijn vor het land.

Comments are closed.