We herinneren ons nog goed (zeker de ouderen onder ons) de capitulatie van Nederland voor het Duitse geweld. Eveneens herinneren we ons de soms heldhaftige strijd voor de bevrijding.

Daarom doet het nu zo pijn dat de nieuwe generatie Nederlanders nu opnieuw capituleert en iedereen meesleurt onder de dictatuur van de EU.
Wat Hitler niet kon handhaven met bruut geweld, lukt Angela Merkel met charmante diplomatie.

Vandaag kwam de zoveelste bevestiging dat de politiek Nederland al heeft overgegeven aan de EU. In een bericht in de Telegraaf staat dat “Nederland heeft liever niet dat er een Europese minister van Buitenlandse Zaken komt”.
Dat heeft staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken) maandag via zijn woordvoerder desgevraagd tegen het ANP gezegd.
Maandagochtend ontving de Tweede Kamer nog een brief waarin stond dat de lidstaten in de onderhandelingen over een nieuw verdrag voor de Europese Unie de kaarten dicht tegen de borst houden. Het zou onverstandig zijn voor de onderhandelingspositie als Nederland op dit punt wel inzicht geeft, staat in de brief van Timmermans, minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) en Eimert van Middelkoop (Defensie).

“Liever niet”. En de kaarten worden tegen de borst gehouden, niet alleen voor het ritselen in de EU-vergaderingen, maar vooral ook voor de eigen burgers, in wiens opdracht deze politici zouden moeten handelen.
“Liever niet ” wil zeggen dat ze straks toch door de knieën gaan. Die functie komt er! Wedden? Misschien onder een andere naam om tegenover de eigen burgers lekker stoer te kunnen beweren dat ze succes gehad hebben. Maar, net als met de grondwet zelf, kan de truc ook hier worden toegepast.
Wie kan verklaren waarom een eens zo fier volk dat allemaal slikt?

8 REACTIES

 1. Nu weten we waarom Hub kollectivist is.
  Het is de tweede wereldooorlog die ons, Fiere Nederlanders, tot Volk heeft samengesmeed.
  Daarom kan dit Volk niet met andere naburige volkeren samenwerken.
  Individuen, wat zijn dat?
  En laat ons zeker niet over personen (per-sonare – erdoor rinkelen) beginnen.

 2. "…lukt Angela Merkel met charmante diplomatie."
  Zo charmant is die diplomatie niet. Haar totalitaire DDR achtergrond komt sterk naar voren, en de enige reden dat iedereen zich door haar ondemocratische handelswijze laat ringeloren is dat het niet politiek correct is om nee te zeggen, dwars te liggen en mogelijk een rel te ontketenen. Terwijl het heel goed mogelijk is dat er medestanders blijken te zijn als één land "Nee" durft te zeggen: als er één schaap over de dam is…

  Maar Balkenende heeft absoluut geen lef en geen ruggengraat. Hij weet dat hij helemaal fout zit door met Merkel in bed te kruipen, maar durft geen "Nee" te zeggen. Ondertussen geeft hij zijn lafheid toe door te weigeren verantwoording af te leggen aan de TK en het Nederlandse volk. Hoe democratisch… volgens Venezolaanse inzichten, dan.

  Overigens blijkt hier http://dossiers.nieuws.nl/b… dat ‘de Nederlander’ nog steeds vindt dat het referendum niet genegeerd mag worden.

 3. [2] "’de Nederlander’ nog steeds vindt dat het referendum niet genegeerd mag worden."

  Dat klinkt hoopgevend want het referendum is de enige kans dat de boel wordt afgeblazen. Maar de NL politici zullen alles doen om dat te vermijden.

  Als nu een krappe meerderheid vindt dat er een referendum moet komen voor de grondwet die via de achterdeur wordt binnengesmokkeld, hoe komt het dan dat voor de petitie die om dat referendum vraagt, nog maar getebend is door net 1003 personen?
  Zie ook:
  http://www.vrijspreker.nl/v

 4. [3] Onbekendheid, (gebrek aan) marketing dus, en mogelijk (gebrek aan) professionele uitstraling. Zo is het niet mogelijk om alle leden van een huisgezin te laten tekenen, omdat de site blokkeert zodra er vanaf een IP adres is getekend. Daarna gaat een wachttijd in. Dat betekent in mijn geval dat ik maar één ‘handtekening’ heb kunnen zetten; mijn gezinsleden hebben na een aantal geweigerde pogingen afgehaakt.

 5. [4]
  Als je een petitie wil maken die indruk maakt, dan zul je een papieren petitie moeten maken en daarop minstens één miljoen handtekeningen moeten verzamelen.

  En het moet mogelijk zijn om te werken aan zo’n petitie als je kijkt naar het brede scala aan groepen die campagne voerden tegen de EU grondwet.

  Net zozeer als dat stemcomputers niet betrouwbaar zijn is een digitale petitie ook niet betrouwbaar en zal geen enkele indruk maken.

 6. May 16, 2007

  The Netherlands’ stance on Asia

  Maxime J.M. Verhagen, The Hague

  http://www.thejakartapost.c

  UITREKSEL
  I can only applaud such decisiveness and foresight, especially in the light of what 50 years of European integration has brought the Netherlands. We owe our peace, prosperity and freedom largely to the European Union. You can see from the European experience that the road to integration can be a bumpy one, with some deep potholes that cannot always be avoided. You may get stuck at times; you may have to change a tire or two.

Comments are closed.