Volgens de Telegraaf wordt in ieder geval Geert Wilders door de AIVD, de Nederlandse geheime politie, geschaduwd.
Dat geeft met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan dat er wel meer politici geschaduwd zullen worden en misschien u ook wel.

Onzin, dat gebeurt niet in ons land, zal een veel gehoorde reactie hierop zijn. Bovendien heb ik niets te verbergen, dus ze doen maar.

Daarvan zou ik dan maar niet zo zeker zijn. Bedenk maar eens wat er op het gebied van verlies van persoonlijke vrijheid en privacy de laatste 10 a 15 jaar is veranderd. En die veranderingen gaan nog steeds in ongunstige richting verder.

-Wist u dat er vroeger een bankgeheim was?
-Dat men nu nog doet alsof er een briefgeheim is maar dat e-mails en telefoongesprekken allemaal geregistreerd worden?
-Dat het aantal camera’s dat u bespiedt dagelijks toeneemt?.
-Dat door het rekeningrijden al uw autoritjes gevolgd worden?

Dat zijn enkele zaken die me al schrijvende te binnen schieten. Er zullen nog veel meer dergelijke controlerende en bespiedende maatregelen zijn en als lezer kunt u er misschien aan toevoegen bij de reacties.

Nederland Politiestaat?

12 REACTIES

 1. O dan zullen alle vrijsprekers al wel een dossiertje hebben bij de AIVD. Wat een eer…

 2. Kan allemaal best zijn, maar minstens zo zorgwekkend vind ik dat Wilders maandelijks op de Israelische ambassade komt. Alsof tie instructies doorkrijgt om herrie in de keet te schoppen. Geeft niks, des te eerder valt het systeem om, maar wie is er bij gebaat dat de moslims in een kwaad daglicht komen/blijven?

 3. [3] Je hebt gelijk Michel dat het ook zorgwekkend is als een politicus "te vaak" op bepaalde ambassades komt.
  Maar dat is wel een ander punt. Zou appart bekeken kunnen worden.
  Waar wij mee zitten is het bespioneren van ons door de KGB, of hoe ze ook heten, die in opdracht van de overheid werken.
  Daar zouden we wat tegen moeten doen, als we dat nog kunnen!

 4. [4] Klachten over snuffelaars?
  Meldt het aan http://www.id-nee.nl of aan
  http://www.cbpweb.nl of http://www.hetverzet.nl
  Ik vraag me trouwens wat er verkeerd aan is als Wilders regelmatig op de Israëlische ambassade komt: hij heeft tenslotte veel Israëlische vrienden en wat maakt het uit als hij op tijd wordt ingeseind over zaken die dat WATJE Joustra van de NTCb liever in een diepe la deponeert?
  Nee, ik zit niet te wachten op een nieuw slachtoffer van fundamentalistische idiotie. Ik wil ook op de hoogte blijven en ga volgende maand De Vijfde Colonne van Van Dorian aanschaffen.
  Meer hierover in de krant die ik hierboven aanprees.

 5. [5]
  Toch is het juist Wilders die zich sterk maakt(e) voor die controlestaat met ID plicht en allerlei chips. Het was ook Wilders die bezwaren had tegen een kamerlid die contacten met een buitenlandse overheid onderhield.

  Kortom: Hoewel Wilders inhoudelijk gelijk heeft, hij dient niet lastiggevallen te worden door de staat en is vrij om met wie dan ook contact te hebben, ontzegt hij dat recht aan anderen. Wilders zelf heeft dus kennelijk alleen bezwaar tegen die controlestaat als hijzelf het slachtoffer is. In andere gevallen betoont hij zich een warm voorstander.

 6. [6] Inderdaad, Wilders zegt dan ook :
  BN/deSTEM: "Een POLITICUS mag bij zijn gewone werkzaamheden niet worden gevolgd door inlichtendiensten."

  Dat kan inhouden dat anderen (gewone mensen) wel gevolgd mogen worden!!

 7. [7]
  Ik meen toch dat indertijd ook politici van de CPN, de Centrumpartij en de PSP in de gaten werden gehouden door toen nog de BVD. Het zou me verder niets verbazen als ook nu politici van de SP en de PVDD in de gaten gehouden worden. Zou Wilders daar ook bezwaar tegen maken als het mocht uitkomen?

  Zouden de Vrijspreker ook in de gaten worden gehouden overigens? In de film "Das Leben der Anderen" werd een truuk gebruikt om na te gaan of ze door de Stasi werden afgeluisterd, door te doen alsof iemand naar West Berlijn gesmokkeld zou worden en dan kijken of die auto extra gecontroleerd ging worden.

 8. WAAROM zouden in een letterlijk ACHTERKIJKE en feodale monarchie … wat Nederland nog steeds is … NIET alle politieke Pachterpartijen, pachters en lijfeigenen en het ordinair voetvolk steeds in de gaten worden gehouden?

  Het enige verschil met vroeger is dat vreemdelingen toen bij zonsondergang de stadspoorten uitmoesten, maar dat het nu de autochtonen zijn die massaal naar suburbia trekken, terwijl de aangespoelden zich achter de stadwallen vesrschansen … Of niet soms?

 9. Ik had vanavond toevallig een praatje met iemand die terrorisme middels game theorie bestudeerd.
  En hij had het o.a. over ‘ruiken’.
  Inhoudende dat er op b.v. treinstations één of meerdere sensoren komen/te verwachten kunnen zijn, die lucht kunnen analyseren en op bepaalde stoffen alarm slaan.
  En vervolgens berekenen wat de kansen zijn op een juiste melding maar van een non-terrorist (b.v. een boer met de ‘koeienlucht’ nog in zijn kleding 😉
  Wanneer je immers iedereen die met het OV gaat letterlijk moet gaan fouilleren zoals op luchthavens, moet je om 05.00 van huis om pas rond 11.00 misschien je werk te bereiken.

  En dat non-werken kost weer teveel c.q. levert de staat te weinig op 😉

 10. [9]
  Beste ACP,

  Ik meen dat de AIVD nu tot een 1000 mensen is ‘gegroeid’.
  En een beetje ambtenaren-club bestaat m.i. voor meer dan de helft uit ‘support’ personeel.

  Als er meer dan 300 Nederlandse ‘spionnen’ rondlopen in Nederland zou mij dat hoogelijk verbazen, sterker, als het meer dan 100 zijn al.
  Natuurlijk heeft de politie ook haar mannen/vrouwen met info-taken.

  Maar genoeg om iedereen constant in de gaten te houden? … pfff… het budget zou ver x voudigd moeten worden, en dat gaat weer van het budget van b.v. onderwijs o.i.d. en die vechten ook weer als tijgers om hun club te laten ‘groeien’…;-)

 11. Niet om het een of ander hoor, maar zijn jullie allemaal humorloos?
  Zie mijn eerste bijdrage hierboven:
  http://www.hetvrijevolk.com
  (en dat Wilders heeft meegestemd met privacygevoelige Kamervoorstellen(zie id-nee over het BSN…!!),is volstrekt juist en daar gingen mijn nekharen destijds recht van overeind staan)

Comments are closed.