Hans Smolders, raadslid in Tilburg en de vroegere chauffeur van Pim Fortuyn, werd in zijn huis opgepakt door 11 agenten.
Die namen meteen de computers van hem en zijn kinderen in beslag en deden huiszoeking.
Dit alles omdat Smolders dingen gelekt had uit het geheime overleg van de burgemeester Vreeman met de fractieleiders.

De 11 agenten drongen het huis binnen, Smolders moest alles uit zijn handen neerleggen en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij weer verhoord en heeft hij enkele uren vastgezeten.

Het is me niet precies bekend wat die “geheime informatie” omvat. Maar het lijkt zeer zwaar overdreven om die arrestatie met een dergelijk machtsvertoon te doen. Ik denk zelfs dat Smolders op een telefonisch verzoek wel uit eigen beweging naar het bureau gekomen zou zijn.

Interessant is waar die geheime informatie nu over gaat. BN/deSTEM zegt daarover dat het gaat over twee kwesties waarover Smolders zich heeft opgewonden: problemen van de gemeente met de eigenaar van een beruchte discotheek en een wachtgeldregeling voor raadsleden met een pensioengerechtigde leeftijd.
Bij de “beruchte discotheek”(?) kan ik me iets voorstellen over eventueel geheime politiemaatregelen. Gevaar voor terroristen en zo!!
Maar als praten over een wachtgeldregeling geheim moet blijven, geeft dat sterk de indruk dat er geritseld wordt.

Waar gaat het naar toe als voor een dergelijk geval al een commando van 11 personen onaangekondigd je huis binnenvalt?

Nederland politiestaat?
—————————————————–
Zie ook: Nederlandse KGB schaduwt politici.
www.vrijspreker.nl/vs/item/…
Zo werkt overheid in een politiestaat
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

6 REACTIES

 1. Voordeur eruit geramd zeker? Ik heb voor dit soort wantoestanden veel worden, het woord wat er het beste bij past is echter het volgende: TERREUR!
  Wij maken ons wel zo druk over de stereotiepe moslim-achtige terroristen; de wérkelijke terroristen zijn onder ons en die zijn duizendmaal meer gluiperig en meedogenloos dan de zogenaamde "echte" terroristen!

  En "keurig" Nederland slaapt rustig verder.

 2. Op http://www.lijstsmolders.nl worden de dingen uit de doeken gedaan.
  En omdat Belasting ook een hot item is op Vrijspreker.nl meteen ook nog maar even deze link, wellicht al bij velen bekend, maar toch ! (Herhaling is immers de kracht van de reclame !!)
  http://www.leoverhoef.nl
  Wel "aardig" om te lezen hoe er met het geld afkomstig van de Legale Diefstal wordt omgesprongen

 3. Volgens het proportionaliteitsbeginsel dient de overheid in gevaarlijke situaties proportioneel op te treden. Als je zou aannemen, dat de overheid gelijk had, moet Smolders haast wel als een schietgevaarlijke terrorist worden beschouwd. Maar daar ben ik minder zeker van om je de waarheid te zeggen.

 4. [3] Volgens mij hebben ze het proportionaliteitsbeginsel ook daadwerkelijk toegepast.

  Een terrorist is met 99.99% zekerheid slechts gevaarlijk voor anderen, immers minder dan 0.01% van bv. de bevolking van NY werd gedood bij de grootste aanslag aller tijden op 9/11. Dus eigenlijk is terrorisme helemaal niet zo’n dreiging voor de gemiddelde ambtenaar (tenzij je brandweerman bent).

  Iemand die je financiele gesjoemel naar buiten brengt daarentegen, vormt een ZEER REELE bedreiging voor het Tilburgse college van B&W.

  Dus schrijft het proportionaliteitsbeginsel voor dat er draconische maatregelen genomen moeten worden. Logisch, toch?

 5. [4] Je hebt gelijk Student Ambtenarenlogica (hoog EQ). Naast een hoog EQ blijk je ook een hoog IQ te hebben. Daar kan niet zuinig genoeg mee omgesprongen worden. Zeker niet in het *huidige* tijdsgewricht.

  Ben je wel voldoende verzekerd ?

  Het gaat in veiligheidszaken uitsluitend om bescherming van de staat i.c. tegen staatsgevaarlijke elementen. Uit de casus blijkt, dat de Heer Smolders door het bestuur kennelijk als staatsgevaarlijk element wordt aangemerkt.

  Als we ervan uitgaan, dat het bestuur, zoals gewoonlijk, i.c. ongelijk heeft, dan lijkt de hypothese, dat het Tilburgse College zelf staatsgevaarlijk is, mij een niet onredelijke propositie.

 6. http://www.stoppolitiegewel
  onderzocht door ombudsman nu deze week bevinding online. raar zoveel jaar onderzoek en gewoon verhaal van de politie Kenne me R land nie meer weergegeven. 38 uur naakt en bloedend in isoleercel zonder eten of drinken zou bezocht zijn door artsen maar die mogen niet getuigen omdat er na spookambtenaren nu ook spookartsen zijn.
  maar conclusie ombudsman van dooren wat de politie op ambteed op maakt nemen wij voor waar aan. Raar eerder2006 Haarlemsdagblad schreef bernt schneiders nog zij heeft niet naakt in cel gezeten en is ook niet mishandeld.
  0652630951
  http://www.stoppolitiegewel… postbus 527 2150 AM nieuw vennep.
  dossier ombudsman 2007/183

Comments are closed.