Is Sheryl Crow een wetenschappelijk bewijs dat brains and beauty niet samengaan. Nee, het lijkt er alleen maar op. Want of ze nu een goede zangeres is of een mooi lijf heeft, daar oordeelt u zelf maar over. Maar brains? No way!

De amerikaanse zangeres is dik met global(w)(al)armist Laurie David, de producer van An Inconvenient Truth. Samen met haar heeft Crow een Stop Global Warming College Tour. Samen gaan ze het probleem aanpakken.

Crow haalde the headlines van onder meer The Washington Post met volgende opmerkingen:
I have spent the better part of this tour trying to come up with easy ways for us all to become a part of the solution to global warming. Although my ideas are in the earliest stages of development, they are, in my mind, worth investigating. One of my favorites is in the area of forest conservation which we heavily rely on for oxygen. I propose a limitation be put on how many squares of toilet paper can be used in any one sitting. Now, I don’t want to rob any law-abiding American of his or her God-given rights, but I think we are an industrious enough people that we can make it work with only one square per restroom visit, except, of course, on those pesky occasions where 2 to 3 could be required.

Maar daar blijft het niet bij. Ook het gebruik van papieren servetten moet aangepakt worden.

I also like the idea of not using paper napkins, which happen to be made from virgin wood and represent the height of wastefulness. I have designed a clothing line that has what’s called a “dining sleeve.” The sleeve is detachable and can be replaced with another “dining sleeve,” after usage. The design will offer the “diner” the convenience of wiping his mouth on his sleeve rather than throwing out yet another barely used paper product. I think this idea could also translate quite well to those suffering with an annoying head cold.

Op de Denier’s Diary wordt terecht de vraag gesteld waarom een afneembare mouw ontworpen zou moeten worden. Gewone stoffen servetten zouden precies hetzelfde doen.

Geschrokken door alle heisa postte Sheryl vlug een stukje op haar weblog waarin ze de hele zaak afdoet met ‘Guys… it was a JOKE!!’ En wij nu allemaal lachen. Ik heb me bescheurd.

Waar het met eigenlijk om gaat is de idiotie van deze mensen. In een publiek incident dat Crow en David veroorzaakten met White House advisor Karl Rove, klaarblijkelijk een denier die geen zin had in nog maar eens een zinloze discussie, zei Crow het volgende:

You can’t speak to us like that, you work for us.” Karl then quipped, “I don’t work for you, I work for the American people.” To which Sheryl promptly reminded him, “We are the Ameri-can people.”

Waar haalt ze het? We? Vriendinnetje Laurie voegt daar aan toe:

If more than 60% of American voters, the Supreme Court, over 400 cities, the US National Academy of Sciences, numerous major US corporations, and others don’t constitute the Ameri-can people, then what does?

En daarmee legt hersenlamme Laurie de vinger op de wond: nothing really is, missus! ‘Het’ volk bestaat niet, het Amerikaanse a fortiori niet. Karl Rove werkt voor niemand anders dan voor zichzelf. Sheryl en Laurie ook. En geen van allen beschikken ze over de moral dignity om dat te erkennen.

11 REACTIES

 1. Het geschreew van de klimaat sekte wordt alsmaar irritanter. Hoewel er nog steeds geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is die de klimaat-hypothese onderbouwt, kakelen dit soort BN-, BV- en BUSAers steeds meer onzin en beroepen zich dan op hun bekendheid als ‘autoriteit’.

  Waarom doen ze niet zoals elke gekke sekte doet? Lekker collectief naar de andere wereld stappen, net als Jim Jones’ clubje deed begin jaren 80. Al Gore, deel de KoolAid maar uit, en neem er zelf ook eentje…

 2. [1] Ik vergeet er nog aan toe te voegen dat ze met die KoolAid aktie he CO2 gehalte drastisch (niet) helpen verlagen. Ik ben al lang begonnen om de klimaatfreaks die ik ontmoet te adviseren om voortaan hun adem in the houden om zo de planeer te ‘redden’.

  Het kan aan mij liggen en de kring mensen om mij heen. Maar ik sta toch regelmatig versteld van het collectivistische en fascistische geloof dat vrouwen in het algemeen aan lijken te hangen, in elk geval degenen die ik spreek en dat zijn er best veel. Sheryl en Laurie zijn geen uitzondering. Zo lang ‘het’ maar als ‘sociaal’ en ‘eerlijk’ kan worden verkocht -verpakt in een beetje pseudo vrijheid- lijkt elk politiek middel en doel daarmee gerechtvaardigd.

 3. al die wetten, regels, nota’s en veelvoudige vertalingen daarvan, uit Brussel, kosten veel meer papier dan die paar WC-papiertjes.
  En mijn (gebruikte) WC papiertje, is van een hoger niveau dan dat Brusselse papier!

 4. Ik heb gehoord dat de zeehondjes nu ook weer doodgeknuppeld mogen worden. Het schijnt dat als die in grote getale bij elkaar op een ijsplateau gaan samenklitten er een grote warmte ontstaat waardoor het ijs ook weer veel sneller gaat smelten…

  Iemand die daar nog overheen kan?!

 5. [4]

  Nog 1 keer: smeltend ijs op de noordelijke ijszee verhoogt de zeespiegel met geen millimeter. Ijsberen die op dat ijs wandelen echter wel. Dus knuppelen maar, dan loopt Holland niet onder!

 6. [3] Ik ben echt niet van plan het plee-papier de deur uit te doen: met je vinger lijkt me toch iets minder praktisch.

 7. [1] Natuurlijk is het je recht om dingen in vraag te stellen.
  Echter is er nog zoiets als stijf elk bewijs, keihard feit en aantoonbare verbanden naast je neer te leggen ofte ’total and plausible denial’ zoals men als eens zegt.
  Enigste dat ik daarvoor kan voelen is diep medelijden voor de slachtoffers van zulke gedachtengangen.

  Maar ja, leef maar allemaal lekker onbezonnen verder he dat heeft toch allemaal geen invloed op iets, laat staan onszelf. Weer komt het neer op volgende; start caring or live with the consequences and don’t complain afterwards.

 8. Het is niet enkel de comsumerende bevolking of de "gewone man" die het tij gaat keren. Meer nog, al ons gesorteer haalt niets uit; we produceren nog steeds teveel afval als mens. Kijk naar de bossen, de bioscopen, stranden,.; overal laten we gewoon ons vuil achter met het idee dat het wel vanzelf vergaat of iemand achter ons lui en onverantwoord gat het wel opruimt.
  Iedereen wil zijn vuil weg zien, waar dat naartoe moet zal ons worst wezen en oh nee geen verbrandingsoven in mijn achtertuin of zelfs mijn buurt. Niet dat het stinkt hoor, nee dat ik daar niet met geconfronteerd wordt!

  Willen we echt nog ons millieu en dus onze toekomst redden dan gaan we massaal anders moeten leven; werkelijk herbruikbare producten fabriceren en gebruiken, millieuvriendelijke processen en niet vervuilende stoffen en in de eerste plaats minder verbruik van energie ofte onze natuurlijke grondstoffen.
  Tijd dat we welvaart aan verantworodelijksheidzin gaan koppelen maar ja wat zien we; de verantwoordelijkheids zin is soms ver zoek of gedicteerd door verkeerde beweegreden.

  Pas als werkelijk ieder mens, rijk en arm, een betere manier handteert van om te springen met de omgeving zoals we het nu doen zal er nog wat veranderen of gestopt kunnen worden. Niet door als particulier overal in huis spaarlampjes in te draaien terwijl de Eifeltoren, het Atonium, de kathedraal van Antwerpen en Mechelen of eender welke equivalent ervan in Nederland, in het licht baadt!

 9. [7]
  Ik kan je niet helemaal volgen. Vergis ik mij als ik stel dat jij een gore aanhanger bent ?

 10. [8]
  Ik bedoel natuurlijk Gore, niet gore.

  Aan alle wereldverbeteraars: verbeter de wereld, begin met jezelf. Kortom: als jij geen toiletpapier wilt gebruiken bijvoorbeeld, dan neem je toch een stuk gras ?

 11. [10]
  Nog even een aanvulling: dat gras (uiteraard uit je eigen tuin) kun je in eigen beheer verwerken tot compost. Prima oplossing voor ieder individu die daar wat in zit. Ik vind het prima.

Comments are closed.