Ron Paul is Libertariër en republikeins congresman van Texas die zich kandidaat gesteld heeft om Amerikaans President te worden. Hij is misschien de enige bekende politicus die consequent libertarische stellingen verdedigt.

Zie meer over Ron Paul in het artikel van afgelopen vrijdag:
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

In het recente debat tussen de republikeinse kandidaten deed zich een incident voor dat de droom voor Ron kan afbreken, of net een grote kans kan creëren.

In het debat durfde Ron Paul te zeggen dat de oorzaak van de ellende van 9/11 en de situatie waarin Amerika nu zit, mede veroorzaakt is door de buitenlandse politiek van Amerika om politieagent van de hele wereld te spelen.
Een concurrent, Rudy Giuliani, ontplofte en verweet hem een on-Amerikaanse houding. Dit was het begin van acties om Ron Paul uit verdere debatten te verwijderen en daardoor zijn kleine kans om te winnen tot bijna nul te reduceren.
Daartegenover zijn er ook publicaties die positief reageren en er onder andere op wijzen dat een verwijdering van Paul weer een enorme klap zou zijn tegen de vrijheid van meningsuiting in de USA.

Het is zeer interessant en leerzaam om daarover het artikel van Llewellyn Rockwell te lezen:
Dit geeft een goed inzicht over wat er zich afspeelt, en het belang van deze situatie.
“Ron Paul said it “: www.lewrockwell.com/rockwel…
Zie ook een CNN commentaar: www.cnn.com/2007/US/05/18/m…

De uitkomst van dit proces zou wel eens grote invloed kunnen hebben op de verdere ontwikkeling van de vrijheid in Amerika (en de wereld?)

115 REACTIES

 1. Senator van Mexico? Is dat een promotie of degradatie? Of heeft Amerika in de afgelopen paar dagen weer een frisse expansieoorlog gevoerd? 😉

  Alle gekheid op een stokje, fijn om te weten dat er ook politici zijn die niet hun principes opzij zetten om vooral zoveel mogelijk stemmen te winnen. En helemaal fijn om te weten dat het niet allemaal enge collectivistische fundamentalisten tegen vrijheid zijn. Misschien is hij wel een fundamentalist voor vrijheid, maar dat lijkt me nog de minst kwalijke vorm van fundamentalisme.

  Hij had sowieso al bijn 0,000001% kans om te winnen, en zoals de Amerikanen zeggen: "Any publicity is good publicity".

 2. [1]

  Ik neem al genoegen met het feit dat Paul de waarheid durft te spreken.
  – non-interventie ipv oorlog
  – staatsbemoeienis verminderen
  – belastingen omlaag
  – grondwet als beginpunt van beleid, geen vehikel uit het verleden die door een paar dode witte mannen ooit eens is opgesteld.

  Paul mag dan weinig kans hebben; hij staat aan de goede kant van de geschiedenis.

  Overigens, op antiwar.com heeft Justin Raimondo het goed gezegd in een van zijn columns.

  "oorlog kan alleen gevoerd worden door een Leviathan-Staat; oorlog en een grote Staat horen bij elkaar. De een kan niet zonder de ander."

  Verkleinen dus die boel.

 3. Tja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik vond het een ongelooflijk domme uitspraak. De Islam wil gewoon de hele wereld aan zich onderwerpen, daar heeft het gedrag van Amerika niets mee te maken. Of heeft de Thaise regering ook zelf schuld aan de stelselmatige moordpartijen door moslims in het Thaise zuiden door haar expansiepolitiek?

  Op 9/11/1683 is de Islam teruggeslagen aan de poorten van Wenen. op 9/11/2001 is de Islam aan een nieuw hoofdstuk in een heel oude oorlog begonnen. 9/11 is geen toevallige datum, en al helemaal niet gerelateerd aan het Amerikaanse alarmnummer, zoals sommigen denken.

  Of er ook nog een relatie zit in de periode tussen de jaartallen weet ik niet, maar niet elke tijdsrekening gaat uit van onze eeuwen. Weet iemand of 318 een significant getal is voor Arabieren?

 4. De genoemde Amerikaanse commentaren laten weinig aan duidelijkheid te wensen over. Vooral dat van Lew Rockwell vind ik to the point.
  Uit het incident in South Carolina blijkt ook, wat een ontstellend opportunistische populist die Giuliani is.
  Hopelijk krijgt Ron Paul later in de campagne nog voldoende gelegenheid zijn positie (en die van de VS in het buitenland) te verklaren.

 5. [4] R. Hartman,
  Het lijkt me integendeel waarschijnlijker, dat de twee zaken samenhangen. Immers met geostrategische ambities kom je snel een geostrategische grootmacht tegen. Lees het commentaar van Roland Martin op de site van CNN.

  Groet,
  SpyNose

 6. [4]
  R. Hartman,

  Het zal van mijn kant wel vloeken in de anti-islamitische kerk zijn, en ik zit zeker niet te wachten op weer een eindeloze welles-nietes discussie, maar "de" Islam bestaat niet. Anders zouden ze elkaar ook niet constant naar het leven staan in bijvoorbeeld Irak.

  Natuurlijk zullen bepaalde groepen zoals Al Qaeda dromen over een wereld van alleen maar hún versie van Islam, maar de acties tegen Amerika zijn toch niet toevallig gekozen. Anders zouden ze Nederland wel hebben aangevallen om onze morele losbandigheid, Zwitserland om haar democratie, of Hong Kong om haar economische vrijheid. Gevallen zoals Thailand lijken me een wat complexere politieke en plaatselijke oorzaak hebben (multi-ethnische en multiculturele staten krijgen vaak onderlinge interne spanningen), en niet per se samenhangen met een soort wereldwijd samenhangend Islamitisch complot. De Hindoeïstische Tamils in Sri Lanka plegen ook aanslagen op de boeddhistische Singalezen, en datzelfde fenomeen zie je bijna overal in verschillende varianten.

  Het lijken meer een aantal losse fundamentalistische sektes (met religieuze en politieke motieven) die bij gelegenheid samen optrekken tegen tegenstanders die ze nog net een trapje erger vinden dan elkaar. Zoals SpyNose al aangaf, Amerika staat in Al Qaeda’s ogen (en in de ogen van hun directe concurrenten zoals de Sji’ieten in Iran, Irak en Libanon) hun ideaal het meest in de weg. De vraag is dan, waarom zien ze dat zo? En dan is de Amerikaanse inmenging in het Midden-Oosten en de rest van de wereld een goede verklaring waarom juist de VS, en niet China of andere grootmachten voor zover die er nog zijn, zijn geselecteerd als doelwit en "Grote Satan". Het is ook moeilijk te ontkennen dat in veel gevallen zoals Afghanistan, Iran, Irak, Saoedi-Arabië, enzovoorts, er inmenging van de VS-regering vooraf ging aan de haat en terreur jegens de VS. Idem dito kun je zeggen over conflicten in Rusland, China, de Fillippijnen, Thailand, enzovoorts. Daar is ook sprake van politieke en ethnische problemen, afscheidingsbewegingen, of inmenging uit het (relatief recente) verleden. Het is vrij zelden alleen maar Islam die een rol speelt. Laat staan een als eenheid handelend collectief. Het is alleen wel een heel handig instrument voor degenen die de terreur hanteren om er een religieuze dimensie aan te geven.

  En ik betreur het nog het meest dat verder liberale en intelligente mensen zichzelf zo laten afleiden door iets wat voor ons in Nederland, Europa en in de VS in feite een non-probleem is zolang we ons met onze eigen zaken bemoeien en de grenzen slechts mondjesmaat open houden. Dan kan er nooit een Islamitische meerderheid ontstaan, laat staan een meerderheid die dezelfde stroming, en er dan ook nog dezelfde fundamentalistisch-politieke doctrine op nahoudt. We hebben veel grotere problemen met socialisten, zelfs fundamentalistische christenen en burgerlijke conservatieven, de politiestaat-adepten en natuurlijk de milieufanaten. Die zijn uiteraard blij met de hele oorlog tegen terreur en de angst voor Islam, omdat het hun in staat stelt hun eigen agenda in te voeren met minder tegenstand.

  Afgezien daarvan kunnen we ons afvragen wat het doel van Al Qaeda precies is. Wil ze werkelijk de wereld onderwerpen (en dacht ze dat serieus te kunnen?), of is ze meer geïnteresseerd in "zuivering" van de reeds Islamitische landen of heiligdommen? En moeten de andere Islamieten daar wel zo blij met zijn?

 7. [7]
  P.S.

  Even voor de duidelijkheid, wat ik zei over inmenging na "…idem dito…" sloeg niet op inmenging van de VS, maar van die landen zelf in naburige landen en interne minderheden.

 8. [7] Terecht geef je aan dat "de" Islam niet bestaat. Maar dat is niet relevant, want zoals je zelf ook al aangeeft slaan Islamieten iedereen de kop af, en dus ook elkaar als ze toevallig niet van dezelfde stroming zijn. Je ziet het in Gaza weer gebeuren: zodra de Joden op zijn maken ze elkaar weer af. Daarbij wordt absoluut geen onderscheid gemaakt tussen ‘soldaten’ en burgers, mannen, vrouwen of kinderen. Een leven heeft geen waarde voor de religie van de dood.

  Al Qaeda stelt niet zoveel voor, het is maar een front. De drijvende macht achter de Islamisering is Iran, met Syrië, maar Iran is de aanstichter en supporter. Iran steunt de opstandelingen in Irak, die ervoor zogen dat er geen rust komt, Iran steunt Hamas. En Iran gaat nog veel meer steunen. Ze gaan weer financiële steun uit het Westen krijgen, in ruil voor stopzetting van het atoomprogramma. Net als in Noord Korea is gebeurd, dus.

  Alle financiële hulp aan landen als Noord Korea, Iran en clubs als de ‘Palestijnen’ wordt onmiddellijk in wapentuig omgezet. Iran heeft inmiddels met N.-Korea contact over de kernbom en de resultaten van de kernproef. En dat allemaal omdat ze bereid zijn het atoomprogramma te stoppen. Niet dus.

  Haat tegen Amerika is in de eerste plaats omdat Amerika de leider van de ‘vrije’ wereld is, en omdat Amerika een geduchte tegenstander is. Waarom in Europa nauwelijks op dit soort schaal iets gebeurt is omdat het linkse Europa zichzelf gratis en voor niets aan de Islam aanbiedt. Wat zeg ik? Ze krijgen geld toe! Brussel is inmiddels voor 56% in buitenlandse handen, en daar is geen schot voor gelost. Sterker nog, de Linksen zijn er maar wat trots op.

  Ook de Koeweiti haten Amerika, terwijl dat land hen nog niet zo lang geleden heeft bevrijd van Saddam’s onderdrukking. Echt een reden om de bevrijder te haten hebben ze niet. Het is allemaal indoctrinatie en propaganda.

  Maar je hebt gelijk als je zegt dat het probleem hier is dat we de grenzen te ver open hebben staan. Dat is precies wat ik bedoel met dat men hier geen oorlog hoeft te voeren, we verkwanselen ons (volgens links niet bestaande) cultuurgoed zo wel. En in één moeite door onze vrijheid. In Amsterdam worden mensen uit hun huis en buurt verdreven, en de gemeente legt de schuld ook nog bij de slachtoffers. De daders wordt geen strobreed in de weg gelegd.

  Er zijn nog steeds veel te veel mensen dat dit allemaal geïsoleerde toevalligheden zijn. Toeval bestaat niet. Alle hangt samen en is onderdeel van een groter geheel. En de pmars gaat steeds sneller…

 9. "Er zijn nog steeds veel te veel mensen dat dit allemaal geïsoleerde toevalligheden zijn"
  moet zijn "Er zijn nog steeds veel te veel mensen die vinden dat dit allemaal geïsoleerde toevalligheden zijn"

  "pmars" = "opmars".

  Ron Paul draait, net als Links, de boel om. De daders zijn niet verantwoordelijk, de slachtoffers zijn de echte dadares. Zij hebben de daders, die dus eigenlijk slachtoffer zijn, gedwongen deze stap te zetten. Ja, ja. Ammehoela. Dit gaat hem de kop kosten. Auw, verkeerde woordkeus. Dit wordt het einde van zijn politieke aspiraties. Niet dat ik Giuliani zie zitten, overigens…

 10. [5] Het lijkt wel of libertariërs een blinde vlek hebben waar het Ron Paul betreft. Alleen al de voorbeelden die Paul aanhaalt in het stuk van LewRockwell slaan als een tang op een varken. Alsof de situatie China-Amerika vergelijkbaar is met Amerika-Irak.Iran. Appels en peren. Communistisch China weet heel goed dat kapitalisme het land kan redden, en dus wordt China ogluikend steeds kapitalistischer. En de resultaten zijn al zichtbaar.

  Iran wil geen welvaart voor haar bevolking. Bij welvaart behoort vrijheid en educatie, en als moslims wijzer worden betekent dat het eind van de fundamentalistische Islam, dan verdwijnen inderdaad de geweldspagina’s uit de Koran en kan het een verlichte godsdienst worden. Dag macht van de Mullahs en Ayatollahs. Dat is waarom de Islam het westen bestrijdt. De geestelijke dictators moeten aan de macht blijven, en het volk moet dus dom en arm gehouden worden. En dus moeten de opvattingen van het westen, dat deze koers ondermijnt, bevochten en zelfs ‘uitgeroeid’ worden. Maar ook in Irak wordt het volk steeds ontevredener over de onderdrukking die haar deel is.

  Maar als Amerika ‘om’ is volgt Europa, v.v. Dus voert men de strijd op twee fronten, één als ‘oorlog’, die met Amerika, en één als burgeroorlog, die in Europa, momenteel vooral Zweden. Als één van beide fronten wint, volgt het andere automatisch, maar Europa wil nog steeds niet erkennen wat er gaande is.

 11. @R.Hartman [11]
  ik ben het wel met Paul eens, het is niet zo dat hij de actie van terroristen goedpraat, en iedereen snapt dat zij de daders zijn, maar iets brengt ze tot die daad, in dit geval was dat het buitenlandse beleid van de V.S. Het lijkt me erg duidelijk dat terroristen niet zomaar een land aanvallen, zij zien amerika als een bedrijging voor hun vrijheid.

 12. Beste lezers,

  Hier een Engelse mailing van mij, ik neem aan dat jullie het kunnen lezen.
  Gr. Max.
  ===============
  Dear folks,

  Since a few months I am investigating what’s about those
  conspiracy theories around 9/11. It took me a few months to wade through a
  pile of crap that you find on the internet, most theories are either pure
  nonsense, such as the Pope, the Bilderberg Group, the ‘Neo-Nazi’s’, Bin
  Laden/ El Quaida are behind 9/11, or a mix up of truth with Ufo’s & aliens,
  crop circles, holographic illusions, New Age etc.. Others say Bush, Cheney &
  Rumsfeldt are the culprits while in reality they are only the frontmen,
  puppets and people don’t see who is pulling the strings behind the curtain.
  Finally….. I found the people who present the well documented & researched
  material in a concise way, the naked truth. The truth is very depressing for
  all of us but….. we can do something about it; in the first place by
  educating as much people as possible. A very good introduction is the movie
  The Moneymasters.
  http://video.google.nl/vide
  Then the Benjamin Freedman speech van from 1961
  http://www.iamthewitness.co… (a textfile of it is on
  http://www.sweetliberty.org… )

  This is an introduction for ‘Many people suffer from the Smith Shock
  Syndrome when they discover our site’, listen to the audiofiles on
  http://www.iamthewitness.co

  For more and complete information:
  http://www.iamthewitness.com/
  History of at least the last 250 years has to be rewritten!

  Max.

 13. [10] Hartman scheert langs het probleem maar weet het niet te raken.
  Het is nochthans terug te vinden op de sites waar Hartman z’n mostert haalt
  (bijv Frontpage en The Gates of Vienna) zij het enigzins overwoekert door de gebruikelijke neocon onzin.

  Het probleem is namelijk niet zozeer de oprukkende Islam…die is er al 1300 jaar…het probleem is het cultural marxism dat in het Westen (USA+Europa +Canada+ Australië) momenteel meer dominant is dan het katholocisme dat was in de middeleeuwen.

  http://gatesofvienna.blogsp

  http://www.tysknews.com/Dep

  http://www.americanthinker….

  De westerse arbeidersklasse heeft namelijk haar, door de Marxisten toegedachte, historische rol niet vervuld : ze heeft geen revolutie geforceerd en ten gevolge daarvan dient de westerse Blanke Man (die verantwoordelijk is voor Kapitalisme en verbreiding van het Christendom) ge-erased en weggewhiped worden.

  Het cultural marxism is dan ook gericht op de vernietiging van de westerse, blanke man en zijn values.

  Deze suïcidale ideologie heeft Europa en Noord-Amerika in een wurggreep
  en zolang men zich daar niet weet uit te bevrijden (en de kans daarop is bijzonder klein), is al het gehannes over de Islam niks anders dan geneuzel in de marge.

  Merkwaardigerwijs is het enige grote euopese land dat momenteel niet in de fuik van het cultural marxism zit…Rusland ! Met Poetin heeft Rusland als enige land een regering die min of meer patriotisch is en zich inzet voor het welzijn van de eigen bevolking en niet de boel uitverkoopt zoals bijv de regeringen van Nederland en België.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 14. [12] > slaan Islamieten iedereen de kop af

  Gisteren was het weer raak. Het is iedere dag raak, maar ik lees het niet iedere dag. "ze" (de daders) hadden 2 mensen van de straat gepikt, de kop van de vent afgehakt en pontificaal voor een lagere school neergezet. "als schrikeffect".

  Thailand is een heel tolerant land. Merendeel (94%) boeddistisch, 4-5% Moslim en 1 procent Katholiek. Overal staan tempels, moskeeen en tempels.

  De amok die de moslims al jaren in het Zuiden maken is ongehoord. 1900 moorden in 2 jaar (waaronder meer dan 200 leerkrachten).

  En waarom? Ze voelen zich minderwaardig behandeld, ze denken dat ze minder rechten hebben dan Piet of Jan.

  Toen ik nog in NL woonde kende ik geen moslims en interesseerde het me eigenlijk ook niet. Nu in Thailand woon heb ik een sterke afkeer van moslims gekregen (persoonlijke ervaringen).

  Maar de moslims zijn niet het probleem in NL. Het probleem is de veroorzaker van alle ellende: onze grote Papa.

  Dat Wilders loopt te schelden op de moslims brengt hem veel stemmen maar gaat voorbij aan de oorzaak van deze "ellende". De overheid is de grootste ellende, daar moeten we onze pijlen op richten.

  De moslims zijn net mensen. Ze pakken wat ze pakken kunnen. En planten zich voort. NIEMAND, ik herhaal, niemand in NL is blij met de 1.5 miljoen moslims in NL, maar we moeten het echter accepteren, Papa vindt het namelijk wel goed.

  Alle, bijna alle, problemen in NL (integratie, gezondheidszorg, verzorgingstaat, veiligheid) zijn een resultante van overheidsbeleid.

  Daar moeten we ons op richten.

 15. [15]

  Fuck, ik was net met een paper bezig over die vermaledijde Frankfurther Schule.

  Je hebt net mijn scoop gekaapt!

  😉

 16. [15] Dank voor de links. Het stuk van Fjordman was al bekend, over Pat Buchanan had ik al wat gezien, maar deze nog niet. De AmericanThinker link was nieuw voor me, maar uiterst interessant.

  [6] Ik had het stuk van Martin al gezien, en het klinkt allemaal erg plausibel, totdat je hoort waarmee Martin het verhaal rechtvaardigt. Hetzelfde geldt voor ‘The View’ op http://watchronpaul.com/?p=18 waar Rosie McDonnel hetzelfde argument gebruikt: Amerika heeft 655.000 Irakezen omgebracht. En dat is dus bullshit. Die Irakezen maken elkaar af. En voordat Saddam verdween werden ze door Saddam en consorten afgemaakt. Alle argumenten die die 655.000 Irakezen aan de Amerikanen wijten zijn op voorhand invalide.

 17. [17] Ach…ik steek dit verhaal hier al 3 jaar af maar de weerklank is gering…om niet te zeggen vrijwel nihil 🙂

  Allicht dat jij het beter weet te brengen en wel interesse/bijval/tegenspraak weet op te wekken.

  Verder wel nog opmerken dat "cultural marxism" mijns inziens ruimer is dan de frankfuter Schule alleen…bijv
  de Franse postmodernisten (en die zijn nog steeds populair op US-campussen) reken ik er ook toe, evenals een flinke batterij feminazi’s (Betty Friedan, Simone De Beauvoir etc)…
  allemaal intellectuele erfgenamen van Marx.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 18. Ron Paul is een lid van het Amerikaanse congres, vertegenwoordiger van het 14e district in Texas, géén Senator dus, daar heb je veel meer poen voor nodig om verkozen te geraken.

 19. [19]

  Oh, aan dovemansoren is het bij mij niet voorbijgegaan.

  Ik wou het over een week publiceren op hetvrijevolk.

  Wellicht ook hier. Maar dan moet ik ff kijken of Hub het wel libertair genoeg vind.

  Groet

 20. [18] Hetgeen Ron Paul voorstaat
  ( http://www.mises.org/story/… ) , is een terugkeer naar de buitenlandse politek-visie van de founders :

  peace, commerce and honest friendship with all nations, entangling alliances with none ( Jefferson http://www.yale.edu/lawweb/… )

  http://www.fff.org/comment/

  Deze visie "can best be defined as opposition to intervention in war outside the western hemisphere, particularly in Europe; to involvement in permanent military alliances; and to participation in organizations of collective security." ( http://www.answers.com/topi… )

  En tuurlijk heeft ie gelijk dat de aanslag van 9/11 heeft te maken
  wat met het voortdurend "gemeddel" in
  het Midden-Oosten door de USA heeft te maken.Uiteraard dienen de daders van 9/11 aangepakt te worden (zoals Jefferson de barbarijse zeerovers aanpakte) maar tegelijk bood 9/11 een uitgelezen kans om een begin te maken met hetgeen Bush in z’n verkiezingscampagne van 2000 had beloofd : a more humble foreign policy.
  Inplaats daarvan kwamen Bush en zijn Trotskistische adviseurs met een "war for democracy" en vielen ze onder valse voorwensels Iraq binnen.Inmiddels zijn er bij die oorlog meer Amerikanen gedood dan bij de aanslagen 9/11 en het eind is nog niet in zicht (terloops gezegd : Iran was voor 2003 geleidelijk aan het liberalisen en het matigen, de US interventie in Iraq heeft dat een proces een flinke backclash gegeven en
  weer extremisten op het voorplan gebracht).

  Terwijl de megalomane gek Bush en zijn
  neo-trotskistische collaboranten letterlijk honderden miljarden US-taxdollars laten ontploffen in hun "war for democracy", investeren Indiërs, Chinezen en Russen in infrastructuur, onderwijs en low taxes…

  Bush is voor de US aan het doen wat
  de hertog van Olivarez heeft gedaan voor Habsburg Spanje : met een megalomane politiek het land tot het bankroet brengen waarna andere machten (in geval van 17de eeuws Spanje waren dat Engeland, Frankrijk en ederland) het stokje overnemen (China; India, Rusland,…).

  Groetz,

  Cincinnatus

 21. [23] Dat zal ik niet bestrijden. Ik heb dan ook kennis genomen van wat de man te melden heeft op WatchRonPaul, en de man zegt absoluut veel zinnigs (waar ACP het dan weer niet mee eens zal zijn, dollars en goud), maar ik ben het niet met AL zijn opvattingen eens.

  Ook de eenzijdige ‘schuldlegging’ bij Amerika vind ik wat kortzichtig; uiteindelijk heeft Frankrijk de basis gelegd voor het huidige Iran door Khomeini onderdak te verschaffen. En het verklaart niet dat Spanje ook onder moslim-aanslagen zucht. Maar e.e.a. zal nog wel oorzakelijke banden hebben met het chantage-accoord van 1974 tussen Europa en de Arabieren betreffende olie voor Islamisering, waar Den Uyl namens Nederland de landverrader uithing.

  Over je links: hoe een vrije denker, die in vrijheid leeft, dit soort misdadige concepten kan omarmen en ook daadwerkelijk tot uitvoering kan brengen ontgaat mij volledig. Dit is welbewuste ontwrichting van een vredige, succesvolle samenleving. Wat is in vredesnaam het belang? We hebben Paul Rosenvöller als antwoord hierop, vrees ik.

  Wat ik wel bestrijd is dat die vrijheid van God gegeven is. Maar als atheïst kun je best de morele juistheid van de christelijke normen en waarden inzien. Zolang die niet te fundamentalistisch worden,natuurlijk…

 22. Bart Croughs kwam al gelijk na 9/11 met een soortgelijke verklaring omtrent de aanslagen. Hij heeft daar een uitstekend artikel over geschreven in HP/De Tijd.
  http://www.libertarian.nl/N

  Over de discussie:
  Inderdaad zijn velen te gefixeerd geweest op de islam en allerlei complotten (Eurabia) en neocon onzin. Het is inderdaad beter de hand in eigen boezem te steken dan te wijzen naar anderen. De overheid met haar cultuurrelativisme, machtshonger e.d. is veel bedreigender dan een paar Arabieren die geen eens hun eigen olie uit de woestijn kunnen oppompen.

 23. [24][25] R. Hartman, Cin,

  Nuttige discussie heren.
  Door de ineenstorting van de Sowjet-Unie kwam er z.g. ‘een eind aan de wapenwedloop’, maar het gevolg is wel, dat de mondiale militarisering thans steeds verder uit de hand loopt.

  Amerika heeft zich onder de neo-marxist Clinton en de neo-trotskist Bush tot een rogue state ontwikkeld, dat daardoor in geen enkel opzicht nog moreel gekwalificeerd is om "Westerse waarden" te verdedigen. Integendeel de VS verspreidt op dit moment de haat all over the world en heeft de lont in het kruitvat van de Islamitische wereld reeds aangestoken.

  De enige morele grondslag van een staat is de handhaving van de rechtsorde t.b.v. de vrijheid van zijn burgers, niets anders.

  Dit en niets anders is wat de founding fathers -die Thomas Hobbes en John Locke goed gelezen hadden en uiteraard voor Locke kozen- voor ogen stond.

  Of de vrijheidsdrift "van boven komt" of genetisch bepaald is, doet niet ter zake. Controle over de eigen omgeving heeft alles te maken met de drang tot zelfbehoud.

  Groet,
  SpyNose

 24. [26] KL,
  "Inderdaad zijn velen te gefixeerd geweest op de islam en allerlei complotten (Eurabia) en neocon onzin."

  Dit lijkt me nu de WARE ONZIN. Alsof *onderzoek* naar achtergronden van de politieke ontwikkeling en discussie daarover verstandig politiek beleid in de weg zou staan, nog afgezien van de gelijktijdige suggestie, dat discussies over voor de hand liggende scenario’s in een vrije samenleving taboe zouden zijn.

 25. [27] "De enige morele grondslag van een staat is de handhaving van de rechtsorde t.b.v. de vrijheid van zijn burgers, niets anders"
  Kijk, dat is nou een waarheid als een koe. Alleen lijkt het wel of we steedsverder van die morele staat af drijven, zowel in Europa als in Amerika. Cincinnatus’ jongste link beschrijft pijnlijk wat een doorgeschoten onderheid voor gevolgen heeft. Ik ben geneigd met Cincinnatus mee te gaan in zijn verklaring voor deze trend vanuit het culturele marxisme.

  Begrijpen waarom iemand deze anti-moraal en anti-mens doctrine zou willen doorvoeren kan ik niet, behalve vanuit het oogpunt van ongebreidelde machtswellust, met als uitgangspunt dat jij dan niet bij de geslachte massa’s zult horen, maar juist aan de touwtjes zult trekken. Een beetje zoals hier beschreven: http://gatesofvienna.blogsp
  Maar wat is daarvan dan de zingeving?

Comments are closed.