Laten we die KANS grijpen!

Deze kans wordt gecreëerd door de NL-staatssecretaris Frans Timmermans.

Deze man probeert de burgers bang te maken door te verkondigen dat bij een nieuw NEEN, Nederland alleen komt te staan. En dat is oh zo beangstigend voor collectivisten.

En ondertussen noemt Timmermans een paar “leuke”(?) dingen van de EU: “zoals de euro en vrij reizen” met de misleidende suggestie dat we die kunnen verliezen als we uit de unie treden.
Kennelijk een tweesporenbeleid van de politici die graag het volk in verdere ondergeschiktheid aan de EU willen voeren.

Enerzijds de dreiging van het gevaar. “Ons EU-lidmaatschap staat op het spel”. Zegt Timmermans en dat klinkt alsof we heel wat te verliezen hebben. Alleen kunnen we niets, zijn we niets en wij zijn hulpeloos.

Dit is nonsens. Zonder de ballast en betutteling uit Brussel zullen Nederlandse ondernemers zich makkelijker kunnen ontplooien en de economie en werkgelegenheid laten groeien. Zeker omdat door de vrijheid van Brussel ook de Haagse betutteling makkelijker kan worden afgebouwd.
Zie daarvoor ook ons artikel: “Uittreden uit de EU nadelig voor ons?”
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

Anderzijds probeert Timmermans en zijn maten de voordelen van de EU op te noemen, en dan net te doen of we die dan zouden verliezen. Ook weer te spelen op angst.
Ook dat is niet waar. De diverse voordelen gelden namelijk net zo goed voor de andere EU-landen. Die zullen ze dus ook niet kwijt willen raken, en die kunnen daarom gewoon gehandhaafd blijven. Net zoals een aantal van die voordelen (blijven) gelden voor landen die nu niet lid van de EU zijn. Zoals Zwitserland en Noorwegen.

De gemene truc die hier wordt toegepast om het volk te lijmen, is erg opvallend. Je hoeft maar één seconde na te denken. Al die voordelen komen namelijk voort uit de vrije markt. Uit het opheffen van barrières voor personen en bedrijven om met elkaar samen te werken.
Die komen niet voort uit politieke stemmingen waarbij anderen (bvb. Grieken) door “democratische stemmingen” Nederlanders dwingen, of waardoor het pietsje (verminderende) invloed van de (nu nog) 3 % Nederlandse stemmen anderen heeft kunnen dwingen iets voordeligs voor Nederland te doen. In tegendeel, daaruit zijn alleen maar nadelen voortgekomen.

Die vrije markt, voortgekomen uit de EG en EEG heeft voordelen gebracht. Door economische vrijheid. Die voordelen worden nu door de politici alleen maar genoemd en de politieke ondergeschiktheid aan “Brussel” wordt als een verborgen agenda, in één pakket mee verkocht aan de goedgelovige burgers.
Uit veel gesprekken blijkt jammer genoeg dat talloze burgers daar in trappen. Zij zien niet het verschil tussen de economische gemeenschap en een politieke unie waarin heel europa gaat stemmen over wat we in Nederland mogen.

Het zou goed zijn als goede mensen wegen vinden om dat te onthullen en aan massa’s kiezers duidelijk te maken. Wie heeft daarvoor ideeën die we verder kunnen uitdragen?

18 REACTIES

 1. Maar…maar….maar… zonder EU staat er helemaal geen machtsblok tegenover de *VS/China (*doorhalen naar gelang van politieke geaardheid) en zijn wij aan hen overgelaten….

 2. Boeren rennen hard weg omdat ze inzien dat er in het ‘buitenland’ meer te halen valt omdat ze naar Nederland exporteren, vadertje staat weet je te achterhalen met geld en onroerend goed in het ‘buitenland’. Fijn 1 Europa…
  De verschillende leden spelen het toch klaar om APART ’tol’ te gaan heffen om over hun wegen te mogen rijden, maar Nederland is te sociaal ingesteld om ‘gasten’ een rekening te geven om van de diverse faciliteiten gebruik te mogen maken. Dat mogen wij betalen. Nederland moet een voorbeeld nemen aan bv. Zwitserland; lekker eigenwijs baas in eigen buik blijven. Wij zijn onze nationaliteit en identiteit hard aan het verkwanselen. Mede door het braafste kindje in de klas te zijn en ‘grote’ broer Amerika achterna te rennen. Wat voor volk is daar in de eerste plaats naartoe gegaan? Daar kun je toch niets goeds van verwachten?

  Wij ‘moeten’ meedoen anders missen we de boot? Welnee! We hebben een monopolie positie aan de kust en laten binnen de EU een hoop geld liggen om wie te ontzien of beter te concurreren met Antwerpen of een ander? Als men zorgt dat de havens hier een eerste klas behandeling geven aan hun klanten heb je al de helft gewonnen. Maar als we dan zonodig mee moeten doen, moet het ook niet nodig zijn te concurreren. Samenwerken en elkaar vooruit helpen dat werk veel soepeler en men staat elkaar ook niet naar het ‘leven’.
  Echt 1 worden zal gezien de geschiedenis van Europa nooit echt lukken. Geschiedenis heeft de vervelende gewoonte zich te herhalen.

 3. Perfect, tijd om de EU de wacht aan te zeggen en alvast het lidmaatschap van de EVA (Europese Vrijhandelsassociatie) aan te vragen. Voor de Nederlanders een zegen en voor de politici een strop, want hun carriereplannen gaan de mist in.

 4. [2] "Daar kun je toch niets goeds van verwachten?"

  http://medienkritik.typepad

  [3] Precies. dat is ook de enige reden dat die politici zo blijven drammen: die lucratieve baantjes.

  En al die mensen die het zo’n "voordeel" vinden geen geld meer te hoeven wisselen moeten eens bedenken of ze nog andere, aanwijsbare "voordelen" kunnen bedenken, en daar vervolgens een prijskaartje aanhangen. Om vervolgens ingelicht te worden wat het werkelijk kost.

  V: "Dus niet hoeven wisselen vindt u wel handig?"
  A: "Ja, best wel"
  V: "Wat mag dat handigheidje u kosten?"
  A: "Nou, eens zien, 2x per jaar op vakantie, zo’n 5.000 euro ter plekke, wisselkoersen en provisie iets van 120 Euro, geen gedoe met postkantoren… daar heb ik wel zo’n 150-200 Euro voor over. En geen douane hè. ook handig."
  V: "Weet u wat die handigheidjes een Nederlands gezin werkelijk kosten?"
  A: "Goh, nou, eh.., nee, daar verdiep ik me niet zo in. Staat ook niet zomaar in de krant, hè."
  V: "Wat zou u zeggen van 3.307 Euro, een bedrag dat dagelijks stijgt?"
  A: "Waaat??? Zooo veeeell? Dat.. dat.. dat is belachelijk. Dat wist ik niet. Dat is me het niet waard!"

  ‘Nuff said…

 5. En ondertussen noemt Timmermans een paar "leuke"(?) dingen van de EU: "zoals de euro en vrij reizen"
  Gulden terug invoeren, maandelijks de waarde hiervan bepalen t.o.v. Euro en de koers hiervoor maandelijks vastleggen. Vrij reizen, laat mijn paspoort wel zien als ik de grens over ga heb hier geen probleem mee.
  Gebakken lucht wordt hier wederom verkocht.

 6. [5] Inderdaad, de euro is een ramp, zoals elke normale econoom weet. De gelddrukpersen zijn volop in de weer en het M1 is nu weer over 2006 met bijna 10% gegroeid. Later worden alle schulden gemonitiseerd door met name Frankrijk, Duitsland en Italië om hun omslagpensioenaanspraken te kunnen financieren. De Nederlanders zullen hieraan mee moeten betalen. Dit is de enorme stommiteit die onze politici eertijds hebben begaan, te beginnen met die vreselijke charlatans Lubbers en Kok. De enigen die aan deze misdaad kunnen ontkommen zijn diegenen die massaal goud en zilver inslaan. De rest van de bevolking die nog in het euro-sprookje gelooft zullen ten onder gaan.

 7. Gek dat men hier nog steeds niet verder komt dan een soort naive LEO gewauwel over economische begrippen en gebruiken maar die de laatste drie decennia zeer grote veranderingen hebben ondergaan. Dus ook op monetair gebied.

  Welnu, persoonlijk zou ik juist nu alles letterlijk liquideren wat ik aan bezit heb … en al mijn tegoeden en mogelijk credieten opnemen. Echter niet omwille van suboptimaal en achterlijk gespeculeer en gehamster met simpele commoditeiten als goud of zilver

  Ik zou mij daarom hier eerder zo diep mogelijk in de schulden steken. Een 100% plus hypotheek aangaan, en voortaan alles leasen wat ik voor mijn dagelijkse bestaan nodig heb, zoals vervoer en alle apparatuur.

  Mijn kapitaaltje zou ik dan letterlijk in het Dow-Jones mandje leggen, zodat ik uur-op-uur en dag-op-dag op internet onmiddelijk kan zien waar ik aan toe ben. Juist nu de Pleuro t.o.v. de dollar artificieel hoog staat.

  Zulks omdat (als altijd reeds het geval) de Pleuro zuiver een fantasievaluta is, want iedere huisvrouw WEET maar al te goed dat zij nu evenveel pleuros moet neertellen … als dat zij enige jaren terug daar de aantallen guldens voor op tafel moest leggen. Welnu als DAT geen geldontwaarding is. En het gaat nog veel harder.

  Immers, de pleuro is uitgesproken de manier waarmee men ANDERMANS strop om de eigen hals legt. Want nu reeds is en europese economie voor meer dan 20% zwart, daarnaast is bovendien volgens de BBC in Italie en delen van Frankrijk reeds meer de 30 van de economie in handen van de maffia. Terwijl de belasting inkomsten wat men daardoor derft omgeslagen wordt op de hele EU bevolking.

  Waar ook nog bijkomt dat lidstaten strax allen STIEKUM zelf Pleuros gaan bijdrukken om hun deficieten … fiscaal "aan te zuiveren" en het onder de overeengekomen toegestane grens te houden.

  Edoch … is men netto weinig of niets waard … dfan heb ik niets gezegd.

 8. [2] "Mede door het braafste kindje in de klas te zijn en ‘grote’ broer Amerika achterna te rennen"

  Geef eens wat voorbeelden, want ik ben het op zich wel met je verhaal eens, maar deze twee dingen zijn van die dooddoeners. In veel gevallen zijn we helemaal geen braafste jongetje van de klas (denk aan 3% EU norm, maar ook implementatie van milieuregels en belastinghervorming) en dat achter de USA aanlopen hoor ik normaal enkel van links gepeupel dat om niet-liberale gronden tegen de oorlog in Irak was en liever achter Frankrtijk en Duitsland was aangelopen zoals onze buren Belgie deed. De EU heeft echter niets met de USA te maken en als het al een verband is, is zoveel mogelijk binding met de USA enkele en rem op binding met de EU en dus iets positiefs …

 9. [5] MMM, je kunt veel kritiek op de euro hebben, maar ik hoor ook weer veel gebral over groen van M3 (is niet zo relevant zoals al besproken in diverse andere draadjes) en men vergeet even dat als de gulden tov de euro sterker staat dit slecht is voor ons ipv goed ivm handelspolitiek.

  Elementaire economie eigenlijk. Het VK heeft om die reden in het verleden de pond juist vaak afgewaardeerd en de VS vindt de lage dollar helemaal niet erg.

  Als ik nadelen van de EU zou moeten noemen zou ik de euro als en van de laatste dingen noemen, want in de heel veel jaren ervoor was de gulden ook al lang gekoppeld aan de munten van buurlanden.

  De meeste kritiek op de euro is bovendien van een erg LPF gehalte. Veel gescheld en puberaal naamverzinnen, maar weinig concreets.

 10. [6] Ik neem aan dat je M3 bedoelt war je M1 schirjft, want de curx is nu net dat M3 groeit zonder dat M1 meestijgt. Dat is nu et een van de redenen waron de M3 groei niet zo’n issue is.

  En ik wens je veel succes bij de bakker als je met zilver probeert te betalen of het verzamelen van goudstaven in je garage. 🙂
  Meer serieus verbaas ik me er altijd over dat zij die dat het hardste roepen zelden tot nooit goudcertificaten hebben. Put your money where your mount is!

  Persoonlijk beleg ik liever in bedrijven en desnoods staatsobligaties. Die zijn qua rendement veelal factoren hoger dan goud en zilver. Het risico van een bubble neem ik wel voor lief.

  Ja, er is een probleem met de staatspensioenen, maar nee, dat heeft niets te maken met de inflatierisico’s maar alles met onze betrouwbare overheid die de spelregels zal veranderen. Bosbelasting en het verhogen van de 65’jarige pensioenleeftijd zijn enkel het begin.

 11. "Meer serieus verbaas ik me er altijd over dat zij die dat het hardste roepen zelden tot nooit goudcertificaten hebben. Put your money where your mount is!"

  Dus juist geen certificaten van één of andere uitegevende instantie doch segregated (d.w.z. bankruptcy remote) bullion.

  Verder ben jij kennelijk op de hoogte van hoe Albert precies belegt? En dit zou afwijken van waar hij de mond van volheeft?

 12. [10] Nee ik bedoel M1, want over 2006 is het inderdaad bijna 10% gegroeid. M3 is krediet plus contant geld en is geen zuivere maatstaf m.b.t. de inflatie. Dit is de medecreatie van een schuldberg. Goud en zilver zijn monetaire middelen. Heb je nog gezien dat je nu met een zilveren Michiel de Ruyter kan betalen, dat is een ‘wettig betaalmiddel’ en elke groenteman, bakker of venter pakt het gretig aan. Het probleem is als de geldgroei verder oploopt de prijs van goud en zilver blijven stijgen en dan zul je deze zilveren munten niet meer zien, omdat de nominale waarde minder is dan de reële waarde.

  ,,Persoonlijk beleg ik liever in bedrijven en desnoods staatsobligaties. Die zijn qua rendement veelal factoren hoger dan goud en zilver. Het risico van een bubble neem ik wel voor lief." Ik zou zeggen good luck, maar ik weet de uitkomst, want heb je toevallig over de laatste 7 jaar naar obligaties gekeken, deze zijn gedaald en naar effecten, deze hebben de stijging van grondstoffen en edelmetalen niet kunnen bijhouden en dan doel ik mede op de extreemlage dividenden die worden uitgekeerd.

 13. Het is eenvoudig NIET te geloven dat libertarische ideaaalogie de mensen zo blind en doof kunnen maken dat men louter ONZIN gaat uitkramen. Terwijl juist de HRM-outfits het steeds van de groei van de MONDIALE vrije-markt economie moeten hebben, (iets dat DEFINITIEF NOOIT OOIT door GOUD of ZILVER wordt gedreven laat staan overtroffen) om hun clienten op integere en effectieve manier te kunnen adviseren t.a.v. pensioenregelingen en spaarregelingen zoals 401Ks en waar en hoe men zijn fondsen dient te beleggen…

  Het getuigd daarom van uitgesproken abjecte en fundamentele ignorance om o.a.,glashard te kunnen stellen "" … EFFECTEN …, deze hebben de stijging van grondstoffen en edelmetalen niet kunnen bijhouden en dan doel ik mede op de extreemlage dividenden die worden uitgekeerd …""

  Hier worden op domme manier valselijk en opzettelijk eenige zaken door elkaar gehaald. YIELD (en dus dividends) en … GROWTH, oftewel appreciatie. Terwijl van een juiste balans niet eens wordt gesproken. Want il men maximaal rendement dat gaat men voor lage P/E en van dat soort emmissies zijn er plenty, die bovendien ook nog steeds steeds apprecieren en het meervoud opbrengen van wat goud "afkalft" (wat letterlijk NIX is … omdat goud GEEN "yield" levert. Feit is overigen dat redelijk gebalanceerde portfolios in de eerste 5 maanden van dit jaar alleen al ( en terwijl de economisch groei praktisch stil stond) MEER dan 8% hebben opgebracht (wat op jaarlijkse basis niet minder dan 19,2% is). Overigens de echte stijging op de NYSE waren in 2006 en 2005 ook nog steeds rond een 12%.

  En dat terwijl de ecomomische groei in de laatse maanden is afgekoeld maar van stagflation gelukkig geen sprake was en is. Degene die beweerdt dat in de laatste 70… 7 … 50 … of 5 jaar goud en zilver de euquity market hebben kunnen bijbenen, laat staan overtroffen moet wel zelf zo arm zijn als een moskeerat omdat tie dan gegarandeerd GEEN effechten en NET ZO MIN … goud en zilver bezit. Hij loelt gewoon maar wat … in de ruimte.

  http://moneycentral.msn.com

 14. [11] Enne … hoeoeveeel "bullion" heeft vriend Michelsens dan…? Want als dat MINDER is dan 500 kilos dan zet het ook geen zoden aan de dijk …

  En wat kan iemand die in Nederland notabene in LOONDIENST is nog bijelkaar gesprokkelt hebben …

  Hier wordt errug dik gedaan terwijl het eerder allemaal koude kak is …

 15. [9] Denk dat het prima mogelijk is om de Euro af te schaffen, als we kijken naar TWCS 2007 (http://www.imd.ch/research/…) dan zien we dat bijna alle EU landen tot de middenmoot behoren, Denemarken bv. heeft geen Euro maar scoort toch prima. Dit geld voor meerdere Europese landen welke geen Euro als munteenheid hebben. Waarom zou dit dan niet voor Nederland kunnen opgaan, we voeren dan weer een eigen “onafhankelijk” monetair beleid. Aangevoerde reden v.w.b. handelspolitiek is dan niet meer aanwezig. Zal de laatste zijn welke het gemak van de Euro zal ontkennen, maar als ik kijk naar de kosten en de baten heb ik zo mijn twijfels.

 16. [7] "Mijn kapitaaltje zou ik dan letterlijk in het Dow-Jones mandje leggen,"

  Goed advies. Blij dat je dit advies geeft! Zo snel mogelijk uit de dollars en in "andere" waardes.
  Alles is beter dan dollars.

 17. [16]
  Klopt.
  Daar zijn ze in de VAE ook achter; een revaluatie van de Dirham (gekoppeld aan de USD) zit er aan te komen. De enige reden dat de VS economisch wat voorstelt, is door de gigantische, door de politiek geïnspireerde uitgaven aan "security" en het militair-industriële complex. Geen enkele voorganger van caveman Bush-bush heeft het zo bont gemaakt qua vergroting van ‘s-lands schuldpositie. Maar ja, dezelfde man was ook voor een "humble foreign policy", toen hij net "in office" was en bij wijze van spreken nog had kunnen uitglijden over het kwakje van Sigaartje Clinton. Nee, het is duidelijk, die dollar moet je hebben..

 18. [17]
  Over "sigaartje Clinton" gesproken en uit betrouwbare bron: Hillary heeft destijds regelmatig Billy-boy de huid volgescholden in Marine One. Zodra de deur openging, deed ze nog even de stropdas recht, om vervolgens als het perfecte koppel voor het voetlicht te treden. Die Hillary is een adder van de bovenste plank’als die president wordt, dan gaan we nog wat meemaken. Ik vermoed dat we met weemoed terug gaan denken aan Bush-bush, waarmee de neergaande lijn zich in dat geval zal voortzetten. Ook zij zal de Constitution zien als een middel om haar overjarige derde en bruine oog mee schoon te maken.

Comments are closed.