Als de heersers in een politiestaat iets willen, dan zullen ze meestal trachten de show op te voeren dat alles wel volgens de “democratische” weg gaat.

Als blijkt dat ze dan hun zin niet kunnen krijgen, veranderen ze gewoon de wet.

In het prachtige Nederlandse sociale (socialistische) stelsel krijgen heel wat mensen een uitkering. En daaronder zijn er beslist die weten hoe ze met fraude meer kunnen krijgen dan officieel toegestaan.
Dat moet natuurlijk gecontroleerd worden. Daarvoor zijn veel ambtenaren nodig. Omdat die ambtenaren geen betere methode weten, doen ze gewoon onaangekondigde huisbezoeken (invallen) bij bvb oude mensen die van een AOW leven.
Die lui schrikken zich rot en vooral degenen die nooit iets verkeerds gedaan hebben. Maar het is nu eenmaal een feit dat het overgrote deel van de burgers angst heeft voor de regering, en dat geldt zeker voor de belastingdienst. Zelfs “captains of industry” zijn daar bang voor!

Advocaat Peter Kuijpers is van plan een proces aan te spannen tegen o.a. Gemeente Amsterdam, de Staat, de Sociale Verzekeringsbank en het UWV wegens onrechtmatige invallen. Het hoogste rechtscollege in de sociale zekerheid heeft namelijk de vorige maand bepaald dat onaangekondigde bezoeken om fraude met bijstand op te sporen alleen onder voorwaarden zijn toegestaan.
Potentieel gaat het om duizenden gevallen!

Maar nu: BN/de STEM: “Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb kondigde aan dat hij de wet zou gaan veranderen als de rechter deze bezoeken gaat verbieden. Hij heeft hiervoor de steun van de Tweede Kamer”. De steun van uw volksvertegenwoordigers dus.

Politiestaat?

10 REACTIES

 1. Beste Hub,

  Hoe kan het toch dat een paar (politieke)verenigingen met 1-2%? van de bevolking als (tientjes) lid, zoveel te zeggen hebben?

  Vandaag was ik wat aan het fantaseren over standaard opzegbrieven die je mensen die lid zijn van een poltieke vereniging kunt toesturen om hun abbonement op te doen zeggen.
  Net als de sportschool e.d. vergeten mensen m.i. vaak dat ze lid zijn.

  Zijn politieke partijen verplicht een adressen/ledenbestand te openbaren?

 2. [1] Ik weet niet of politieke verenigingen verplicht zijn een ledenbestand te openbaren. Iemand wel?
  Ik dacht dat het wel gecontroleerd wordt voor de subsidie.

  Toch is het een goed idee om die standaardbrief op te stellen omdat veel mensen het gewoon vergeten op te zeggen en dan maar betalen.
  Stuur hem maar, dan publiceren we hem op de Vrijspreker.

 3. [1] "Hoe kan het toch dat een paar (politieke)verenigingen met 1-2%? van de bevolking als (tientjes) lid, zoveel te zeggen hebben?"
  Doordat de bevolking zich heeft laten brainwashen en zodanig lethagisch geworden is dat ze zich niet meer durft te verzetten; ja, zelfs niet eens die gedachte krijgt.
  Kijk maar hoe bang men is voor een belastinginspecteur!

 4. onder spam andere e-mail berichten moet verplicht een opzeg mogelijkheid staan.
  Ik stel voor te beijveren dat dat ook voor politieke partijen en vakbonden geldt.

 5. Politiestaat?? Oh, U bedoelt een staat waar de burgers oneindig veel méér last hebben van een regering die het volk stelselmatig onder valse voorwendselen geld afhandig maakt, dan van wélke criminaliteit dan ook? Een staat waar door bestuurders en politici wetten met voeten kunnen worden getreden maar er voor de burgers zero-tolerance geldt? Een staat waar regeltjes intensief worden gehandhaafd i.p.v. de orde? Een staat waar échte criminaliteit incidenteel aan de orde is maar het bestelen, bedonderen en ronduit naaien van de burgers door de overheid structureel is? Inderdaad, U kan het over niets anders hebben dan politiestaat Nederland! En dat met een kabinet welk "normen en waarden" hoog in het vaandel heeft: grotere volkverlakkerij is niet mogelijk! Wálgelijk!

 6. [1] om op de eerste uitspraak te antwoorden: omdat het leger ermee akkoord gaat. Daarom zeg ik wel eens dat het de generaals zijn die we van libertarisme moeten overtuigen.

 7. [7] Als Nederland de term politiestaat verdient (hetgeen ,afhankelijk van de maatstaven die men aanlegt, heel goed mogelijk is), weet ik nog wel enkele Europese staten die nog meer voor dit epitheton in aanmerking komen.
  Hier volgen er drie, maar er zijn er vermoedelijk meer:
  Duitsland
  Frankrijk
  Griekenland
  Hugo van Reijen

Comments are closed.