Amsterdam is de eerste plaats die opkomt in de gedachten van buitenlanders als je ze vertelt dat je in Nederland woont. “Are you living in Amsterdam ?” vragen ze dan. Mijn standaard antwoord is “Forunately not”, waarop men fronsend vraagt “Why’s that then ?” Welnu, hieronder volgen een aantal redenen waai ik blij ben dat ik daar niet woon. De socialistische stank die uit die stad komt, is welhaast niet meer uit te houden. En dan heb ik het niet over de grachten.

Amsterdam: Mekka aan de Amstel alias Islamsterdam
Al eerder is uitvoerig bericht over het wel en wee van Milli Görus, de Turkse terroristische organisatie die eigenlijk verboden zou moeten worden, maar dat niet wordt omdat dat de socialistische machthebbers ter plaatse, ondersteund door de slappe “volksvertegenwoordigers” in Den Haag niet goed uitkomt in hun streven naar “integratie in de samenleving”. Dat streven gaat zelfs zover, dat Amsterdam in 2005 maar liefst 2 miljoen euri’s aan geroofde belastingcenten TE VEEL uit heeft gegeven aan de aankoop van grond van deze organisatie ter mede-financiering van de bouw van de Westermoskee. Ondertussen rollen de partijen vechtend over straat. “Directeur Bijdendijk van woningcorporatie Het Oosten beseft dat de grondaankoop „politiek gevoelig” is. „Maar er niets illegaals aan en het gebeurde met goedkeuring van burgmeester Cohen.”” Onthoud die naam: Cohen.

Amsterdam betaalde extra voor Westermoskee
De eerste steen zal de laatste zijn

Amsterdam: fraudestad
De fraudeteller van Leo Verhoef, registeraccountant en expert in het blootleggen van fraude bij overheden, staat momenteel op 2,6 miljard euri’s (da’s geen typefout, 2600 miljoen, u leest het goed). Die twee miljoen extra uitgaven zal dus niet zo’n punt zijn geweest bij deze gemeente. “De gemeenteraad laat het over aan het college van b&w om op de brieven van Leo Verhoef te reageren. Het college reageert totaal niet inhoudelijk. Het komt alleen met de domme opmerking dat een of andere accountant bij de jaarrekeningen goedkeurende accountantsverklaringen heeft gegeven. Blijkbaar hebben ze daar in Amsterdam nog nooit gehoord van al die andere boekhoudfraudes (WorldCom, Enron, Ahold, etc.) waar ook allemaal goedkeurende accountantsverklaringen bij stonden.
In zijn brieven van 23 mei 2002 en daarvoor al van 1 maart 2000 wijst Leo Verhoef de gemeenteraad op de ver-onder-de-maatse reacties, maar de gemeenteraad reageert totaal niet. Onwil en onkunde! Intussen had Amsterdam al jaren achtereen de OZB totaal kunnen overslaan. Met boekhoudfraude werd dat verzwegen. Verbijsterend!”. Aldus Leo Verhoef. Wie is ook alweer burgemeester sinds 15 januari 2001? Inderdaad, Job Cohen. Hij doet niets aan de bestaande situatie.

Leo Verhoef website
Steun Leo Verhoef

Amsterdam: woonstad, als je tenminste een vette beurs hebt
Het onthutsende verhaal over hoe de woningmarkt in Amsterdam zich ontwikkelt wordt treffend beschreven in M-magazine van 2 juni 2007. Dankzij een totaal mislukt- en streng gereguleerd “sociaal” woningbeleid is de doorstroming vanuit goedkope huurwoningen naar duurdere woningen niet aanwezig. Ten gevolge van het “sociale” beleid, waarbij de huurvoorraad van “sociale” woningen door het linxe stadsbestuur gereguleerd wordt, zijn er veel méér huizen voor lage inkomens beschikbaar dan dat er mensen met lage inkomens zijn, daarmede het beste bewijs leverend dat de socialistische politiek asociaal is; de prijzen voor andere huizen worden extra verhoogd door dit kunstmatig in stand gehouden huizentekort. Een beter bewijs voor de nadelige effecten van beïnvloeding van marktwerking dan in Amsterdam, de stad waar Job Cohen burgemeester is, is niet te vinden.

Amsterdam: witte- en zwarte vlucht

Samen met het absurde parkeerbeleid, waarin deze auto-mijdende stad zelfs het gore lef heeft om bezitters van een eigen parkeerplaats te verplichten een garagevergunning van 157 euri’s aan te schaffen, kan men niet anders dan concluderen dan dat je wel een héél erg groot bord voor je kop moet hebben om in Amsterdam te willen wonen om door de lokale overheid bestolen, bedonderd en gekleineerd te worden. Good job, Job !!

Betaal voor uw eigen parkeerplaats
Bouwen aan Islamsterdam

18 REACTIES

 1. Dit is het Ware Socialisme !
  En hoe bestaat het, de Provincie komt in het hele verhaal niet eens voor.

  Steun Leo Verhoef.

 2. [1] Ik ben het niet met Arend eens, Rotterdam is veel meer een echte stad dan het dorp Amsterdam. Maar goed, dit heeft natuurlijk niets te maken met de problemen van Amsterdam die hier boven zijn beschreven.
  Ik kan ook iedereen dat artikel uit het NRC M-Magazine aanraden, het klopt helemaal. Amsterdam is alleen nog maar voor de dubbelmodaal+, of voor de kansarmen.
  Ik heb zelf een koophuis in Amsterdam, maar zal als ik groter wil wonen zeer waarschijnlijk gedwongen Amsterdam moeten verlaten

 3. [3] "… maar zal als ik groter wil wonen zeer waarschijnlijk gedwongen Amsterdam moeten verlaten"
  Gedwongen ? Juichend is volgens mij het woord wat je zocht.

 4. [4] Inderdaad, Juichend bedoelde ik!
  Jammer dat mijn werk in Amsterdam is en ik dan iedere dag in de file kan gaan staan. Ook een lekker decennia lang probleem waar door Verkeer en WatErStaat niets aan is gedaan.

 5. Dit lezende was mijn eerste gedachte dat Amsterdam Deloitte wel als accountant zou hebben; internet bezoekers begrijpen dit waarschijnlijk wel.

  Enig speurwerk leverde echter de volgende informatie:
  "De accountantscontrole van de jaarrekening als bedoeld in artikel 213, lid 2, Gem.w., wordt opgedragen aan de gemeentelijke dienst ACAM Accountancy en Advies."

  Zo te zien controleert de Gemeente Amsterdam zichzelf (niet).

  Zo kan het dus ook.

 6. [3] Ja Freek, Amsterdam is inderdaad een groot uitgevallen dorp. Ik ben er, ondanks het wanbestuur, al 34 jaar niet weg te slaan. Het mooie is ook, dat je er altijd binnen een half uur van A naar B kunt lopen. Als het stadsbestuur nou een beetje lef had, zou ze personenauto’s de voor autoverkeer volkomen ongeschikte binnenstad uitknikkeren. Kan dubbelmodaal+ lekker licht en luchtig wonen rondom die handige ringweg, met royaal uitzicht op zijn collectie driedubbel geparkeerde koektrommels. Zijn werk in de creatieve industrie aan het quasi-ruige IJ is dan beter bereikbaar en de cabrio uitlaten op zondagmiddag kan ook prima in Bloemendaal. Komt zijn huis misschien wel voor een prikkie vrij, hoef jij niet te verhuizen naar Almere. Of Purmerend. Brr.

 7. [3] Ik bedoel het positief noch negatief. Natuurlijk is Rotterdam ook een stad (één van mijn favo’s zelfs), maar in het licht van steden als NY, Berlijn, Prijs, Mdrit, Room, Lisbo valt Rdam in het niet. Amsterdam komt daar qua schaal dan nog een beetje in de buurt.

  Voor de rest NFI.

 8. [8] Uh oh, Poetin heeft de nuke-raketten gelanceerd!!! (Luchtalarm!!!) Dan blijft Rdam over ja als echte stad van NL… 🙂

 9. Zolang het PvdA-geboefte daar zit zal er niets veranderen. Alleen een revolutie van Amsterdammers zal dit Kremlin aan de Amstel nog kunnen stoppen.

 10. Moskeeen dienen met zomin als kerken of tempels gesubsidieerd te worden. Wie gelooft en hier uiting aan wenst te geven, zou dit zelf dienen te bekostigen.

 11. Heb hetzelfde nu op vakantie in Maleisie. Eerste vraag is : "Where you from" en daarna "From Amsterdam?".

  Zeg altijd hetzelfde : "No from Rotterdam, the best city in the Netherlands". Fuck Amsterdam.

 12. Wat een gezeur en geklaag toch weer. er zijn zat mensen met een dikke beurs die graag in amsterdam willen wonen en die ook de marktprijs willen betalen voor de schaarse parkeerplaatsen. nergens zijn de prijzen van huizen zo hoog als in Amsterdam, dat laat wel zien dat er ook mensen genoeg zijn om die prijzen te betalen. Ook de winkelhuur in Amsterdam is de hoogste per vierkante meter in Amsterdam, en dat zal toch echt niet zo zijn als het louter kommer en kwel is.

  Laat alle zuurpruimen maar lekker wegblijven in de provincie. Laat alle boeren die elke Zaterdagavond het Rembrandtplein op stelten zetten en onderkotsen ook maar lekker weg blijven. Mijn huis wordt elk jaar lekker meer waard, en dat ik soms een blokje moet rijden om te parkeren nemen wij Amsterdammers voor lief.

  Overigens gaat een *echte* Amsterdammer voor verplaastingen binnen de stad natuurlijk gewoon op de fiets. Laat de provinciaaltjes maar lekker in hun heilige stukje blik in opstoppingen staan. een 17e eeuws stratenpatroon is nu eenmaal niet gebouwd op auto’s, en ik wil ook niet de mooie grachten opofferen voor de blikverslaafde provinciaaltjes. Laten zij maar naar rotjeknor gaan, waar Goering de stad grondig heeft gesaneerd.

  De wereld weet gelukkig beter. Internationale bedrijven en expats komen nog steeds graag naar Amsterdam ondanks de negatieve ervaringen van de uit de klei getrokken nep-libertariers.

 13. Leiden, tussen Rotterdam en Amsterdam, Londen en Berlijn, New York en Moskou….
  (vrij naar ex. burg. Goekoop)

  ‘We’ hebben 25 heroine-verslaafden onder cameratoezicht, en zelfs een huisje ingericht voor de Eurodusnie braverikken.
  En er is zelfs wat (politiek) gedoe over een kinderboerderij in de ‘merenwijk’.
  Eet er nog iemand spruitjes vanavond?

 14. [13] Tot uw dienst ’tevreden 020-er’. Deze leidse provinciaal blijft gaarne weg uit 020. Jammer alleen wel dat ik mede moet betalen voor die moskou-aan-de-amstel-shit.

  Wat betreft die kotsende boeren op jullie pleinen >
  de stad krijgt wat het verdient.

  🙂

 15. Helaas, ik ben zelf Amsterdammer en geen provinciaal, maar ik haat niet de stad, maar wel het gore socialistische bestuur met die hufter van een Cohen etc, die de meeste Amsterdammers uitkotsen. Het wordt geregeerd door een stel incapabele idioten die van Amsterdam een puinhoop hebben gemaakt. De slechtst bestuurde stad van Nederland, zo kun je het noemen en ik kan het weten want ik ben er geboren en getogen. De reden waarom het enigszins populair is is omdat het nog steeds de hoofdstad is, alsmede de beurs en haven zitten er.

 16. Prima stuk! Goed geschreven! Was toch al niet van plan in Mokum te gaan wonen
  want ik heb het niet zo op "bestuurders" die een moskee in een woonwijk als een voorbeeld van integratie bestempelen.
  Degenen die dat roepen beschouw ik klip en klaar als de Nieuwe NSB.
  Punt.

Comments are closed.