Dat zei premier Jan Peter Balkenende maandag in een toespraak in het Canadese ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ziet Jan Peter het licht en komt hij tot de occlusie dat we moeten stoppen met al die bemoeienissen aan de andere kant van de wereld?

Helemaal niet.
Op dezelfde manier als de politieke oplossing: “Als veel geld niet werkt, moet er nog meer geld naar toe.” zegt Balkenende hier dat er meer troepen en meer geld naar Afghanistan moeten.

De toezegging dat Nederlandse troepen daar tot medio 2008 zouden blijven, verlengt Jan Peter maar door toe te zeggen: “De Nederlandse inspanningen om het land te ontwikkelen, zullen in ieder geval doorgaan tot eind 2009, aldus Balkenende” (volgens Planet nieuws)
Doet hij dat op eigen houtje? In de Teletekst staat immers: “In augustus beslist het kabinet over de mogelijke verlenging van de missie”. ? Hoe zit dat nu?

Balbenende zegt dat er meer programma’s van de Verenigde Naties in het zuiden van het land nodig zijn. Ook vindt hij dat de Afghaanse regering zelf meer troepen en politie daa rnaar toe moet sturen.

De premier voegde er nog aan toe: (bericht Planet) “Tegelijkertijd moeten we niet de enorme noden in andere delen van de wereld uit het oog verliezen. Dat geldt met name voor een aantal Afrikaanse landen”, aldus Balkenende. Ook daar nopen de omstandigheden tot de betrokkenheid van de internationale gemeenschap, en dus ook van Nederland, zei de premier.

Wel, als we dat zo horen, kunnen we ons voorbereiden op interessante bestedingen van ons belastinggeld in vele bodemloze putten.
——————————————————————————-
www.planet.nl/planet/show/i…

2 REACTIES

  1. Hetzelfde voorzorgbeginsel dat klimaathysterici inroepen om mij een poot uit te draaien noodzaakt mij mijn zuurverdiende pegels te reserveren voor mijn nageslacht in plaats van het te laten verrotten door een stel criminele halve gare Hagenezen.

  2. [1] Klopt. Met het voorzorgsprincipe als dusdanig is dan ook niets mis, mits juist toegepast.

    Maar van sparen komt natuurlijk niet veel als je nu al de helft van je inkomen moet afstaan aan de belastingdienst.
    Zo blijf je arm … en daarmee afhankelijk – ook je nageslacht.
    Want dat is wel het ergste dat het kartel der politici en ambtenaren zou kunnen overkomen: dat hele generaties burgers zomaar onafhankelijk van hen zouden zijn.

Comments are closed.