Een paar dagen geleden liet een bezoeker van de Vrijspreker een reactie achter naar een website waar (bij de grote EU-grondwet campagne) de uitspraken van grote getallen bemoeials staan weergegeven. Deze uitspraken hadden veelal betrekking tot het “Ja” zeggen bij het referendum. Vanzelfsprekend konden wij van de Vrijspreker het niet laten hier meer exposure aan te geven.

‘Bij nee sta ik voor gek’ (Premier Balkenende Algemeen Dagblad)

‘Wie de toekomst op het spel wil zetten, moet vooral tegenstemmen in het referendum.’ Een herhaling van het scenario dat Joegoslavie in een oorlog stortte is dan volgens hem mogelijk.
(Minister Donner Diverse media)

Je ziet dat het “Nee” vooral van extreem rechts en extreem links komt. De geschiedenis wijst uit dat als die twee
elkaar vinden, dat het dan niet meer in de hand te houden is en dat de fascisten het uiteindelijk winnen
.
(Freek de Jonge Barend & Van Dorp)

‘Dit nooit meer’ en ‘Het gevaar ligt op de loer’ als aanvullende opmerking bij beelden van Auschwitz voor een tv-spotjes. Ondanks beloftes de commercial niet uit te zenden is deze in ieder geval in Drente wel op de buis geweest.
(VVD TV-Spotje)

Als je tegen stemt deug je niet, toen niet en nu niet
(redactie Volkskrant)

PvdA-leider Bos stoort zich aan het niveau waarop de SP campagne voert tegen de Europese grondwet. Hij zei dat woensdag in een interview met NRC/Handelsblad. Volgens Bos past de stijl van onder anderen SP-leider Marijnissen niet bij die van een politicus

Bron: daarzaktjebroektochvanaf.nl
(Wouter Bos nu.nl)

bij nee gaat het licht uit
(Minister Brinkhorst Diverse media )

de burger begrijpt het niet
(Minister Brinkhorst Volkskrant)

nee-stemmers zijn ontwetend
(Neelie Kroes Volkskrant)

“Het resultaat in Frankrijk moet niet van invloed zijn op het Nederlandse stemgedrag” versus “Nu Frankrijk ‘nee’ heeft gezegd, is er des te meer reden voor Nederland om ‘ja’ te stemmen (
Premier Balkenende Diverse media)

cynici kunnen beter niet stemmen
(Minister Zalm Diverse media)

Twijfelaars moeten niet gaan stemmen.
(Minister Bot Diverse media)

Een Nederlands ‘nee’ tegen de Europese grondwet is in de rest van Europa niet uit te leggen.
(Premier Balkenende Volkskrant

In reactie op de kritiek uit de kamer op het verkiezen van folderen boven het participeren in het verantwoordingsdebat doet Verhagen de reacties af als ‘Binnenhof-gedoetje’
(Maxime Verhagen Diverse media)

Ik zou er een heel dubbel gevoel bij hebben mezelf als NEE-stemmer terug te vinden tussen de Franse communisten en het extreem rechtse Front National van Le Pen.
(Camiel Eurlings Algemeen Dagblad)

Over anderhalf jaar zijn alle tien de referenda achter de rug. Dan pas weten we of Nederland alleen staat. Het zou heel goed kunnen dat Nederland hierover dan opnieuw een referendum houdt.
(Wouter Bos Diverse media)

Een en ander is het vooropgezette doel van linkse politici om door middel van een greep naar de macht alsnog de Socialistische Heilsstaat in te voeren.
(Mat Herben www.tegendegrondwet.net)

Ik kan me moeilijk een Nederland zonder Europa voorstellen. Net zo min als een Europa zonder Nederland
(Josep Borrell, voorzitter Europees Parlement Novum)

De C van het CDA impliceert dat christenen voor de Europese grondwet zullen stemmen
(Minister Donner Nederlands Dagblad)

Grote landen kunnen nooit blokkeren
(Minister Bot Carp)

Nee campagne is “volksverlakkerij” en daarbij worden “van valse argumenten” gebruikt
(Minister Brinkhorst De Telegraaf)

Stemt alleen al voor omdat “Jan Marijnissen en Bas van der Vlies er tegen zijn” Hij linkt hen aan een tegenstander die vastzit op verdenking van brandstichting “Als we die drie nou eens in een kamertje bij elkaar zetten, zou Europa daar beter van worden?”
(Van Zanen, VVD-voorzitter Diverse media)

Of hoe dankzij de EU-grondwet met het Islamitische Paard van Troje het spook der godsdiensttwisten via de Turkse achterdeur Europa binnenkomt.
(Mat Herben www.tegendegrondwet.nl)

.. als ze (de burger) uiteindelijke in dat hokkie staan, zullen zich realiseren dat ze ten aanzien van de grondwet eigenlijk geen reden hebben om nee te zeggen.
(Minister Bot Carp)

Wij hebben niet om een referendum gevraagd. Het is de Tweede Kamer die behoefte heeft aan een raadgevend of raadplegend referendum – ik weet niet eens het verschil – om een standpunt te bepalen. Wij hebben gewoon onze eigen lijn en die verdedigen we.
(Minister Zalm Diverse media)

In een betoog tegen het referendum dat juist zijn partij zo graag wilde: “Maar zo’n zaak als deze, de Europese grondwet, leent zich er slecht voor. De discussie gaat steeds over de verkeerde dingen. Mensen weten niet wat er in staat.”
(Minister Brinkhorst Diverse media)

Men gaat sterk luisteren naar tegenargumenten, en dat zijn vaak de makkelijk te begrijpen argumenten
(Minister Bot Volkskrant)

Kop naar aanleiding van instemming Duitse Bondsraad met Grondwet: “Al 220 miljoen keer ja”
(redactie Volkskrant)

Ik vind niet dat wij macht afdragen
(Minister Bot Volkskrant)

Wij maken de dienst niet meer uit in Nederland
(Atzo Nicolai Nova)

Wilders kan dan z’n plan verwezenlijken om alle potentile terroristen voor onbepaalde tijd op een Waddeneiland te interneren.
(Kathalijne Buitenweg Reactie op grondwet nee-campagne)

Als het een nee wordt, moet het kabinet meteen zijn biezen pakken. Dit kabinet heeft de grondwet gepropageerd met een beledigende campagne gebaseerd op onderbuikgevoelens en heeft alle geloofwaardigheid verloren. Opstappen dus, en nieuwe verkiezingen.
(Geert Wilders nu.nl)

Nee. Ik heb niets tegen referenda, maar ik vind dit niet het moment ervoor.
(Minister Bot Carp)

Het referendum is volgens het CDA dus niet het juiste middel om te luisteren naar de kiezer. Via spreekbeurten, werkbezoeken, informatiemarkten, telefonisch contact, brieven en emailberichten is er voortdurend rechtstreeks contact met de burgers. [..] Als
(Website CDA Volkskrant)

Tweedracht geeft de wereld een verkeerd signaal. Wat zullen Amerika, India of China denken? Krijgt Europa er een beter imago van?
(Jose Manuel Barosso Diverse media)

Als je vind dat Nederland geen invloed mag verliezen, hadden we nooit moeten uitbreiden en lekker met zijn zessen moeten blijven
(Minister Bot Carp)

Parijs schrijft ons de wet niet voor. Een ‘Ja’ is in het belang van Nederland.
(Jozias van Aartsen Diverse media)

Juist nu moet Nederland ‘ja’ stemmen, want anders steunen wij de Franse belangen en daarvoor betalen wij het gelag. Voor een korting op de te hoge Nederlandse afdrachten aan Brussel is dan geen ruimte meer.
(Hans van Baalen Website CDA)

Er wordt ingespeeld op onderbuikgevoelens die geen betrekking hebben op de grondwet.
(Minister Bot Carp)

“Discriminatie op grond van seksuele voorkeur wordt expliciet verboden. Het verbod daarop is afdwingbaar voor de rechter, zowel de EU als de lidstaten moeten zich daaraan houden.” – in een betoog waarom homo’s moeten voorstemmen
(Atzo Nicolai Gay Krant)

De Franse kiezer heeft gekozen voor het Franse belang op korte termijn.
(Hans van Baalen NOS Weblog)

Ondanks alle inzet […] hebben de tegenstanders gewonnen. Maar als de extremen winnen en een meerderheid veroveren, en als angst de keuze bepaalt, is dat zelden een goed voorteken. Thijs Berman, Europarlem.
(PvdA De Telegraaf)

‘Nederland dient doodsteek toe aan grondwet’ – kop boven redactioneel artikel na Frans NEE
(redactie Parool)

een nee-stem in een nieuwe lidstaat als Tsjechie zal niet zo hard aankomen als een Nederlands nee
(Hans van den Broek Volkskrant)

Bij het Franse ‘nee’ van eergisteren viel op dat de tegenstemmers nu al niet gelukkig zijn met hun keus. Morgen heeft Nederland nog een kans op een ‘ja’
(Atzo Nicolai Weblog)

Een gezamenlijke minister van Buitenlandse Zaken had een oorlog in Macedonie kunnen voorkomen
(Jozias van Aartsen Barend & Van Dorp)

Bron: daarzaktjebroektochvanaf.nl

8 REACTIES

 1. Ben voor de EU, Nederland kan dan al de gemeeschappelijke taken centraal laten doen en die 100.000 ambtenaren ontslaan, houdoe daaaag.
  Zie het als een uitzendbureau Brussel, zij doen de papieren rompslomp en wij de handel, want het gaat om geldverdienen daar ze we goed in, al eeuwen.
  De rest is bijzaak, gelul in de ruimte vooral.

  op weerwoord heb ik het even over multicultureel verantwoord speelgoed,zeg niet dat ik niet opbouwend en vol begrip bezig ben met de samenleving !
  http://www.weerwoord.nl/wee

 2. [1] Dat zal niet lukken. Die 100.000 kunnen "we" niet ontslaan. In tegendeel die hebben nog 100.000 extra assistenten nodig om alle directieven uit Brussel te verwerken.

 3. Geweldig om dit weer te herhalen, t.a.v. onze fascistoïde politici van het ancien régime. Vooral deze vond ik typerend:

  ,,Als je vind dat Nederland geen invloed mag verliezen, hadden we nooit moeten uitbreiden en lekker met zijn zessen moeten blijven" (Minister Bot Carp.

  Inderdaad Ben, we hadden nooit moeten uitbreiden en in feite hadden we lid moeten worden van de EVA. Uit de reacties van het ancien régime (VVD, CDA, D’66 en PvdA) is duidelijk dat ze bijna 63% van het volk extreem-rechts of -links vinden. Nee, jullie zijn politieke extremisten, die zonder enig overleg met het volk onze gehele soevereiniteit over wilden dragen aan een inherent dictatoriale moloch.

 4. Ik verbaas me er ook steeds over dat politici roepen dat de burgers niet weten wat erin staat. Ze willen dus dat de burgers een contract ondertekenen waarvan ze niet eens weten wat erin staat? Moeten we de politici blindelings vertrouwen? Yeah right.

  Ook de opmerkingen dat de argumenten voor "nee" eenvoudiger te begrijpen zijn dan de argumenten voor "ja" is minstens opmerkelijk.

 5. De "heren en dames" die beweren dat ze ons in Den Haag vertegenwoordigen, moeten eens ophouden met goedkope chantagepraktijken, teneinde een eventueel nieuw Europees papieren VOD er toch doorgedrukt te krijgen.
  Op 1 juni 2005 stemde ik tegen en ik zal dat bij een volgend referendum weer doen.
  Alle macht aan Brussel is een ongezonde situatie. Voorbeeld: de slappe houding van Brussel inzake de verzamelwoede van de Amerikaanse autoriteiten om zoveel mogelijk persoonsgegevens van Europese luchtreizigers in handen te krijgen, eea onder het mom van terrorismebestrijding: alsof we allemaal met Kalashnikovs rondsjouwen…
  Ik vind het best als iemand het daar niet mee eens is.

 6. ‘Bij nee sta ik voor gek’ (Premier Balkenende Algemeen Dagblad)

  Hij moest ’s weten wat ik dagelijks te verduren heb met hem als minister-president..

 7. Mijn absolute hoogtepunt was het gezicht van Hans van Mierlo in zijn buitenhuisje in Frankrijk waar hij met een cameraploeg naar de uitslag van het Nederlandse referundum keek.

  Met ontzetting keek hij naar het scherm en riep de Here aan. Zijn verklaring voor het ‘nee’: "het volk kan het grotere geheel niet overzien, daar is deze materie te complex voor".

  Wij zijn dus dom volgens deze drinkeboer.

 8. Het wordt nog erger dan de Holocaust du s je broek en je kop gaat nog verder zakken.

  De regeringen zullen je finaal de vernieling in helpen. Kom dus in actie voordat en zorg dat je de nodige wapens in huis hebt hebt voordat ze je komen halen.

  Laat je niet als een lammetje naar de slachtbank brengen.

  Lees vooral ook: Project LUCID — Het 666 universeel controle systeem van het beest.
  http://home.wanadoo.nl/henr

Comments are closed.