Van 5 – 7 juli is in Las Vegas het bekende jaarlijkse FREEDOMFEST, dat georganiseerd wordt door Mark Skousen.

Milton Friedman zei over deze conventie:
“A hearty welcome to so many friends of freedom! FreedomFest is a great place to talk, argue, listen, celebrate the triumphs of liberty, assess the dangers to liberty, and provide that eternal vigilance that is the price of liberty. We have so much to celebrate but also much to be concerned about”.

Ron Paul is al een van de ongeveer 80 sprekers op het FREEDOMFEST. En nu heeft Mark Skousen ook Rudy Giluiani uitgenodigd om met Ron Paul te debatteren:

Dear Mayor Giuliani and Congressman Paul,
Mark Skousen, producer of the annual FreedomFest conference, would like to issue a personal invitation to GOP Presidential candidates Mayor Rudy Giuliani and Congressman Ron Paul to use FreedomFest ’07 as a debate venue to further explore the fundamental differences in foreign policy and the war in Iraq that was briefly highlighted in the historical exchange at the presidential debate in Columbia, South Carolina

Zie: www.freedomfest.com/debate.htm

Naar wij vernemen heeft Rudy echter nog niet, na al drie uitnodigingen, gereageerd. Dit wekt wel de indruk dat hij het niet aandurft.

De weddenschappen in Las Vegas die spelen met de kans welke kandidaat de nominatie zal winnen, gave Ron Paul twee weken geleden maar een kans van 1 op 200. Die kans in na zijn Tv-debat in South Carolina toegenomen tot 1 op 15!

In een aardig artikel van 6 juni op FreeMarketNews wordt de vraag gesteld of Ron Paul een zelfde impact gaat krijgen als Martin Luther toen hij zijn thesis aan de kerkdeur spijkerde met bezwaren tegen de corruptie in de katholieke kerk. Het gevolg van de handeling van Luther was een ware revolutie in de kerk.
En Ron Paul?
“When modern free-market historians look back on the GOP presidential debates of 2007, will they conclude that Ron Paul metaphorically nailed his free-market thesis to the “church door” one debate at a time?” *)

Heel interessant is ook om te zien hoe de oude gevestigde garde in de Republikeinse Partij steeds meer angst krijgt voor de groeiende successen van Ron Paul. Zie daarvoor:
http://www.freemarketnews.com/WorldNews.asp?nid=43242

Het is allemaal minimaal erg interessant en het zou wel eens erg belangrijk kunnen worden. Zelfs al is de kans dat Ron Paul de nominatie wint bijzonder klein, dan nog heeft hij heel wat mensen aan het denken gezet.
—————————————————
*) Zie: www.freemarketnews.com/Worl…

43 REACTIES

 1. Ron Paul is zo gek nog niet, al geef ik personlijk de voorkeur aan Romney, gezien diens uitstekende cv. Paul heeft in ieder geval fatsonlijkere standpunten op het punt van illegale immigratie en abortus dan die linkse Guiliani, al ben ik bang dat de Republikeinen voor Guliani zullen kiezen. Een gotspe natuurlijk, daar de Republikeinen dan de Democraten links inhalen.

 2. [2] "al geef ik personlijk de voorkeur aan Romney, gezien diens uitstekende cv"

  Zou je daar eens iets meer over kunnen/willen vertellen?
  Wat zijn de verschillen, pluspunten tov Ron Paul?

 3. Het probleem is natuurlijk dat een RP het NOOOIT kan en of gaat winnen. Hier geldt dus het omgekeerde bewijslast. Het gaat NIET om waarom en hoe anderen … BETER zijn dan een RP.

  Terwijl van RP reeds VASTSTAAT dat tie eene voor … speck u bohnenman is. Zo wist hij tijdens de laatste presidentiele verkiezingen als Libertarische "Republikein" slecht een 420 duizend stemmen te vergaren. En hij zal nu als "Republikeinse" Libertariers het echt niet beter doen.

  Over tweeslachtigheid voor het EIGEN gewin gesproken ….

 4. [3] Nou, ik wil niet zeggen dat Ron Paul geen goede cv heeft, maar Mitt Romney heeft mijns inziens prima werk geleverd als gouverneur van Massachusetts, waar hij het zorgstelsel op zo’n wijze heeft hervormd dat elke inwoner verzekerd is van de mogelijkheid om een basisverzekering af te sluiten, zonder dat daarmee de belastingen verhoogd en het private ondernemerschap de nek omgedraaid werden. Bovendien heeft hij het flinke financieringstekort van Massachusetts weten om te vormen tot een financieringoverschot, terwijl hij tegelijkertijd een belastingverlaging heeft doorgevoerd. Ook heeft hij in de periode van voor zijn gouverneurschap het bedrijf Bain & Company van de ondergang weten te redden, om in 1999 ook nog eens de Olympische spelen van Salt Lake City financieel er bovenop te helpen. Voordat Romney daar aan de slag ging, had Salt Lake een verlies van ruim 300 miljoen dollar ingecalculeerd, na Romney kwam er een bescheiden winst uit van 100 miljoen. Daarnaast zijn Romney en ook zijn vrouw een goed voorbeeld van het feit dat liefdadigheid een uitstekend alternatief is op de verzorgingsstaat, aangezien hun bedrijvigheid in verscheidene private ‘civil society’ organiaties.

  Hij lijkt me daarom de aangewezen persoon om de Amerikaanse financieel-budgettaire crisis aan te pakken. En, uiteraard, kan ik persoonlijk Mitt Romneys uitspraak "America cannot continue to lead the family of nations around the world if we suffer the collapse of the family here at home" erg waarderen. 😉

 5. [4] "Het probleem is natuurlijk dat een RP het NOOOIT kan en of gaat winnen."

  De kans dat hij de Republikeinse nominatie wint is van 200 op 1 nu veranderd in 15 op 1.
  Dat stelt inderdaad nog niet veel voor.

  Maar wat is "winnen"?
  Een doelstelling van veel libertariers is ook om de persoonlijke vrijheid, en de moraliteit daarvan, beter bekend te maken, en de nadelen (slechtheid) van de collectivistische staat aan meer mensen duidelijk te maken.
  En wat dat betreft heeft Ron Paul nu al gewonnen. Met de mogelijkheid dat dit succes nog groter wordt.

  Het belang daarvan zal iedereen naar zijn eigen waarden beoordelen.

 6. [4] "Over tweeslachtigheid voor het EIGEN gewin gesproken …."

  YAHAAAA….. ACP (of all people) is opeeens TEGEN … het "EIGEN gewin"…

  Spontaan altruist geworden zeker…

 7. @ACP

  Ik denk ook dat je RP’s rol niet moet onderschatten. Lew Rockwell – Paul’s grootste fan – heeft zelf ook toegegeven dat RP weinig kans maakt. Wel kan Paul enorme invloed uitoefenen. (Net als Fortuyn dat bij ons deed, hetzij op een andere manier.)

  RP doet vooral mee om het anti-interventionisme en libertarisme verder te verspreiden. RP doet me in die zin erg denken aan Barry Goldwater. Het Amerikaanse volk was toen nog niet klaar voor Goldwater’s boodschap. Toch gingen vele ‘minds’ door Goldwater’s boodschap open.

  Vervolgens kwam er een Ronald Reagan, die Goldwater’s boodschap nooit vergeten was en die de Amerikanen – en de vrije en gesloten wereld met hem – weer hoop gaf met die boodschap. Het resultaat: een conservatieve revolutie en het einde van de koude oorlog.

  Als RP het weet te bewerkstelligen om enkele grote leiders na hem te inspireren, dan kunnen we die man toch niet anders dan eeuwig dankbaar zijn? RP loopt op de troepen vooruit en vertelt de Amerikaanse jongeren van nu; "luister, die neocon freaks, steken jullie diep in de schulden, beginnen rucksigtlose oorlogen en verpesten de Amerikaanse droom in zo’n rap tempo, dat die wel eens blijvend kapot zou kunnen gaan."

  Ik ben blij dat hij dat durft. Wij boffen in Nederland al niet met onze media, maar in de VS is het nog een tandje erger. Ook het zogenaamd rechtse Fox walgt van hem; ze prefereren blijkbaar militarisme. Door zulke mensen word ik zelf ook liever gehaat.

  Vergeet niet, dat Europa en Amerika één beschaving vormen. Onze misère is hun misère en hun misère is onze misère. Als we iets van onze Westerse cultuur willen bewaren, dan hebben we elkaar hard nodig in deze alsmaar op drift rakende wereld.

  Vrijheidslievende mensen zullen samen moeten strijden tegen steeds onderdrukkende en centraliserende Staten enerzijds en een groeiende vijandige antiwesterse ‘buitenwereld’.

  Als Nederlander ben ik RP dankbaar dat hij oplossingen biedt. Het zou goed zijn, als meer mensen RP iig enige moed toedichten.

  RP had ook gewoon lekker kunnen gaan rentenieren met zijn 17 kleinkinderen in rijkdom op het land. Dat doet hij niet. Hij riskeert zijn goede naam om voor die kleinkinderen een beter land achter te laten.

  Als dat volgens jou als volgt samengevat kan worden; "Over tweeslachtigheid voor het EIGEN gewin gesproken ….", dan vind ik dat echt onterecht.

 8. [6] Tuurlijk heeft RP om te beginnen een theorethische 1 op 15 mogelijkheid om door de Republikeinse conventie genomineert te worden als er niet meeeer kandidaten zijn … Maar de kans dat tie in de VOORVERKIEZINGEN een aanzienlijke aantal "delegates" wint is helaas infinitisimaal klein … zodat de 1/15 kans daardoor VERDWIJNT …

  ERgo de "mogelijkheid" is missschie niet slect maar de "kans" des te meer …

  Maar als het de Libertariers vooral om propaganda en publiciteit is te doen dan moet men wel niet al te veel hoop hebben dat het nog ooit wat wordt.

  [7] Ik ben … zeker TEGEN eigen gewin, als dat op niet ethische manier moet … Maja … Piet weet het verschil niet eens te onderscheiden … dus laat maar staan toch.

 9. Over het eigen gewin, volgens mij stort Ron Paul bepaalde inkomsten die hij van die staat krijgt terug in de staatskas. Als dokter werkte hij een paar decennia geleden voor $3,- per uur. Armen hoefden niet te betalen of kregen een korting. Zijn kinderen hebben geen gesubsidieerde leningen van de staat gekregen om te studeren.

  Bronnen (als het goed is):

  http://www.usnews.com/usnew
  http://www.youtube.com/watc… (en de andere delen)

 10. [8] Het is natuurlijk van het gekke om je af te vragen of een Giuliani tegen RP durft te debatteren …

  WAAROM zou, wie maar ook, met Libertariers willen "debateren" die uiteindelijk slechts in staat zijn de meer dan bekende en afgelebberde "punten" te herkauwen: De constitutie, non-intervference, "big government", zogenaamde hoge belastingen (die overigens mondiaal LAAG zijn) … etc.

  2. En hier is het rijtje Libertarische FANTASTEN met de "resultaten" die zij door de jaren heen hebben weten te boeken:

  1972: John Hospers and Theodora Nathan
  2,691 popular votes (0.003%); 1 electoral vote;
  1976: Roger MacBride and David Bergland
  173,011 popular votes (0.21%)
  1980: Ed Clark and David Koch
  921,299 popular votes (1.1%)
  1984: David Bergland and James A. Lewis
  228,705 popular votes (0.25%)
  1988: Ron Paul and Andre Marrou
  432,179 popular votes (0.47%)
  1992: Andre Marrou and Nancy Lord
  291,627 popular votes (0.28%)
  1996: Harry Browne and Jo Jorgensen
  485,798 popular votes (0.50%)
  2000: Harry Browne and Art Olivier
  384,431 popular votes (0.36%)
  2004: Michael Badnarik and Richard Campagna
  397,265 popular votes (0.34%)

  3. De speciale band tussen Europa en de VS loopt te einde. Het zal NIET weer gebeuren dat de VS de hete kastanjes voor Europa uit het vuur haalt (omdat de europeanen ONDERLING steeds op leven en dood bevechten).

  4. RP insipireert NIEMAND behalve zijn mede Libertariers op wie hij LETTERLIJK teert en waardoor hij zich VERIJKT. Welliswaar geeft hij uit puur berekening en geslepenheid Federaal geld terug. Maar hij heeft inmiddels wel een miljoen aan bijdragen voor zich zelf gehouden ( wat overigens toegstaan is , maar toch …)

  5. RP heeft aan zijn (gefaalde) medische loopbaan geen sou overgehouden. Hij is NIET van rijke afkomst en kan alleen gaan rentenieren van de politieke bijdragen die hij achter heeft gehouden. Hoewel, ik denk NIET dat hij zijn social security checks (AOW) en congressionele pensioen terug stuurt ondanks de hype … en "principes". Eerlijk gezegd is, volgens mij, een RP dan ook een van de MINST scupruleuse libertariers die er rondlopen …

 11. [11] "met Libertariers willen "debateren" die uiteindelijk slechts in staat zijn de meer dan bekende en afgelebberde "punten" te herkauwen: De constitutie, non-intervference, "big government", zogenaamde hoge belastingen "

  Als je dat afgelabberde punten noemt die geen discussie waard zijn, heeft het geen zin verder te discussieren.

  Van de 9 "Libertarische FANTASTEN" heb ik er 8 persoonlijk ontmoet. De term fantast is weer zo’n denigrerende opmerking van iemand die niet weet waar hij het over heeft. Ik zou de messten van hen liever onder idealisten willen rangschikken.
  Lees de reactie van Jimmy nog maar eens.

  "RP insipireert NIEMAND behalve zijn mede Libertariers"
  Dat is een leugen. Ik ken zelf mensen die door hem geïnspireerd zijn.
  En er waren vroeger al 430.000 mensen die op hem gestemd hebben. Ook dat zijn er meer dan nul.

 12. [8] Goed gezien Jimmy. Iedere grote beweging is begonnen met een idealist die heel vaak verguisd werd door personen die er niets van begrepen.

  Is deze beschouwing niet een aardig gegeven voor een nieuw artikel?

 13. [12]

  1. Over de Libertarische punten wordt helemaaaal niet "gediscussieert" omdat zij slechts worden herkauwt … zoals de Johevahs het steeds maar hebben over het accute "einde van de wereld". Het vereist een mentale omslag dat nooit zal plaats vinden … Sooo why bother …

  2. Om een RP te vergelijken met PERSOONLIJK uiterst SUCESSvolle mensen als Goldwatern en Reagant te vergelijken vind ik een onwaarschijnlijk stretch. Overigens, "idealisten" en gekken die het steeds ONMOGELIJKE beogen zijn eenvoudig FANTASTEN … of niet soms?

  3. RP heeft ooit NOG GEEN eens een halve procent van de uitgebrachte populistische stemmen weten te vergaren. En dat ook nog bij een honderd procent opkomst van libertariers en hun sympathisanten zowel als gestem door opportunisten. Welnu als ik zou stemmen … wat ik dus uit principe niet doe, is dat zuiver een weggegooide ballot. Dat staat immers eenvoudig LOS van wat Jimmy zegt.

  4. Jimmy hoopt echter dat een RP ooit een toekomstige leider zal inspireren … en ik zeg dat hij daar niet toe in staat is … IN PRECIES DIE CONTEXT. Waarom zou ik dan "gelogen" hebben?

 14. [8]
  Helemaal met je eens, zelfs al blijf ik het grondig met de man oneens over zijn analyse van het waarom van 9/11.

  Op zich een heel belangrijk punt voor mij omdat je met een verkeerde analyse ook grove en gevaarlijke fouten kunt maken in de toekomst, die als gevolg daarvan bovendien ook weer super-schadelijk kunnen zijn voor de "viability" van het libertarisme in de Verenigde Staten.

  Als hij nu gewoon voor terugtrekking, en tegen interventionisme was geweest, maar niet de fout had gemaakt dat interventionisme als hoofdoorzaak te betitelen voor 9/11 (naar mijn mening niet alleen strategisch maar ook inhoudelijk naïef), had hij volgens mij nog veel meer succes kunnen hebben.

  Desondanks blijft hij ongelooflijk veel beter dan al die andere oude wijn in nieuwe zakken.
  En alleen al daarom zou ik hem steunen.

 15. [9] "Ik ben … zeker TEGEN eigen gewin, als dat op niet ethische manier moet … "

  In tegenstelling to ACP ben ik ben zelf geen aanhanger van allemaal "ETIESE" en "MOREEEEELE" filosofieeen, ideaaaaaaalogien en ideolooooogien, … daar moet je wel een … "doorgeleerde" filosoof en theoretikoes als ACP voor zijn…

 16. Een beknopt overzicht over de clash Paul-Giuliani is
  http://www.lewrockwell.com/
  waarin Ralph R. Reiland (an associate professor of economics at Robert Morris University in Pittsburgh) onder andere stelt:
  "The problem with Ron Paul is that he tells the truth."
  Bevestigd door Par Buchanan:
  "Ron Paul is no TV debater," Buchanan said. "But up on that stage, he was speaking intolerable truths."

 17. [17] Bi-i-i-i-g deal … Lewis Rockwell is eenvoudig RP’s goebbelsman, en Buchanan heeft in zijn gehele politieke leven NOOIT zijn zin gehad, terwijl hij professioneel met niets anders bezig is geweest … Overigens is Paul naar Amerikaanse begrippen in feite ook een maatschappelijk mislukt iemand. En nu is tie dan ook nog openlijk een NEP-Republikein. Zoveel zefrespect, trots en eigenwaarde heeft tie …

  Kijk je naar de andere (echte) Republikeinse presidentiele kandidaten dan zijn die zowat allemaal persoonlijk veel beter geslaagd en de politiek hoofdzakelijk een tweede bezigheid.

  [18] Heb ik eerder vermeld. Allemaal van andermans centen … maar wat is daar nu voor bizonders aan … voor iemand die in de mythe geloofd.

 18. [19] Inderdaad, Mea Culpa!
  Rockwell is een "goebbelsman", Buchanan is een nul, Ron Paul is mislukt, alle VrijSprekerSchrijvers inclusief Hub hebben nog nooit wat gepresteerd, iedereen die hier reageert loelt alleen maar, kortom het stelt allemaal niets voor..
  De andere politici presidential candidates "zijn allemaal persoonlijk veel beter geslaagd."
  En er is echter maar één ideale geslaagde, met zichzelf tevreden, alles wetende, en iedereen minachtende persoon. En dat is ACP.
  ACP for President!

 19. [12]
  Een juiste conclusie Hub. Discussie is inderdaad zinloos. Als meneer de libertarische uitgangspunten niet aanstaan en hij libertariërs maar een stel dogmatische randdebielen vindt, waarom gaat ie dan niet een ander forum verblijden met zijn onbegrepen genialiteit.

  En ja, ik weet het,ik ben een loser omdat ik geen miljoenen op de bank heb staan. Big deal. Libertarisme gaat niet over geld of het vermogen om het te verdienen. Libertarisme gaat over vrijheid en respect voor het individu gecombineerd met de totale afwezigheid van groepsdwang.

 20. De Foob probeert WEER op infantiele danwel schaamteloze manier, de stront uit Hub zijn kont te vreten … Laat staan dat dattie ooit zou kunnen bevatten dat ik mij hier zeer aangenaam vermaak … dankzij FOS …

  Want, het is helemaal NIET dat ik ergens op tegen ben, of het belachelijk vind … maar WEL dat ik het DAAROVER kan hebben … Snappie?

 21. [19]

  "Bi-i-i-i-g deal …"

  Dat kun je volgens mij over alle argumenten zeggen waar jij mee op de proppen komt.

  Over relevantie gesproken.
  Weet je wat "drogreden" betekent, in het Amerikaans ook wel "fallacy" genoemd?
  Daar bedien jij je nogal vaak van.
  http://en.wikipedia.org/wik

 22. [24]

  Mwah ik argumenteer NIKS versus RP, ik noem slechts in de VS meer dan alom bekende feiten. Waaronder het feit dat al 35 jaren de Amerikaanse Libertarisch Partij geen een bal voorsteld en dat ook nooit zal zijn.

  Fallacies zijn overigens pas wanneer je bij hoog en laag blijft beweren dat RP een winner is …od dat kan zijn, en het Libertarische evangelie gegarandeerd zaligmakend … zodat er ook niet over valt te "debatteren". En WAAROM zou een Rudie Giuliani nu DAAR op af gaan? Om MINDER dan een halve procent van stemmen zeker?

  [20]
  http://www.cnn.com/2007/POL

  Staat precies in wie wat waard is en hoe men dat eerder had bereikt …

  En bijdeweg … ik ben INDERDAAD helemaaaal niet ontevreden met mij zelf en wat is daar nu mis mee? Of is dat te patserig?

 23. [26]

  Naagh … ik kijk strax terug op een zeer werkzaam en uiterst productief leven … zoals ik dat wens maaaaar wat heeft RP ervan gemaakt? De man kan zichzelf nauwelijks redden, en dan gaan allerlei slappelingen op hem rekenen … en moest een fantasie VEINZEN …

 24. <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>payday loan calculator</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]payday loan calculator[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]scuola poker online[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>scuola poker online</a> <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>poquer internet</a> http://blog.360.yahoo.com/b… [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]poquer internet[/url] [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]card consolidation credit debt online[/url] http://blog.360.yahoo.com/b… <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>card consolidation credit debt online</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-d…]best online poker[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-d…>best online poker</a> http://360.yahoo.com/blog-d

 25. [url=http://360.yahoo.com/blog-8…]casino blackjack[/url] http://360.yahoo.com/blog-8… <a href=http://360.yahoo.com/blog-8…>casino blackjack</a> <a href=http://sprint-download-ring…>sprint download ringtones</a> http://sprint-download-ring… [url=http://sprint-download-ring…]download ringtones for sprint phone[/url] <a href=http://360.yahoo.com/blog-4…>gioco video poker gratis</a> [url=http://360.yahoo.com/blog-4…]gioco video poker gratis[/url] http://360.yahoo.com/blog-4… <a href=http://advance-cash-loan-pa…>advance cash loan payday wired</a> http://advance-cash-loan-pa… [url=http://advance-cash-loan-pa…]advance cash loan payday wired[/url] <a href=http://blog.360.yahoo.com/b…>cell free phone ringtones wallpaper</a> [url=http://blog.360.yahoo.com/b…]cell free phone ringtones wallpaper[/url] http://blog.360.yahoo.com/b

Comments are closed.