Politici worden actiever nu de EU-grondwet weer meer in de belangstelling komt. 18 “landen” hebben zich al gebonden aan het oude dikke stuk. In twee landen heeft het volk via een referendum NEEN gestemd. Bij de zeven anderen heersen gevarieerde oplossingen.
In Nederland vrezen de politici met grote vrees dat bij een referendum weer NEEN gestemd wordt. Vandaar dat ze proberen de ene trukendoos na de andere te openen.

Zo zijn een aantal oudere politici in Brussel bij elkaar getrommeld om hun invloed ook te doen gelden.
Onder andere ex-premiers Wim Kok en Jean-Luc Dehaene namen er aan deel en zij kwamen met briljante ideeën.
Geen EU-grondwet, maar een verdrag waarin precies blijft staan wat ze altijd gewild hebben. Alleen moet het voor de burgers lijken alsof het iets heel nieuws is en waarin alle wensen van de burgers zijn verwerkt. Dus een referendum is niet meer nodig! De politici kunnen dan namens de kudde JA knikken.

Door allerlei overbodige paragrafen van de EU-grondwet te schrappen, teksten anders te formuleren, er uit te laten wat al elders is geregeld, en het liedje en vlaggetje niet te noemen, kan hetzelfde doel bereikt worden met een EU-grondwet, pardon “verdrag” dat er veel dunner uitziet.” zonder iets af te doen aan de doelstellingen en ambities daarvan”.
Dat kan met slechts 71 artikelen in plaats van de verworpen oude grondwet die er 448 had.

Ze verbloemen niet eens dat in hun nieuwe grondwet, pardon verdrag, ook de vaste voorzitter van de EU wordt opgenomen. (De toekomstige president van Europa. Mooi politiek baantje!)
Zelfs houdt de werkgroep vast aan het voorstel om het gebruiken van veto’s te beperken. Ze zeggen dus openlijk dat de eigen beslissingsbevoegdheid van ieder land beperkt moet worden. De EU zal bepalen wat er moet of mag gebeuren!

En het volk? De burgers? De kiezers? Slikken die dat allemaal?
De ervaring heeft geleerd dat kiezers er elke keer weer intrappen. Het ziet er daarom niet erg rooskleurig uit voor de toekomst van de vrijheid.
En toch blijft het goed om niet al bij de pakken te gaan neerzitten. Protesteer waar mogelijk. Teken als minimum de petitie voor een referendum; het is je enige kans: www.wijwillenreferendum.eu/ maar vooral, bedenk zelf ook mogelijkheden om de catastrofe van verdere onderdanigheid te voorkomen. Stuur ideeën naar de Vrijspreker. Altijd kans dat ze ook door anderen worden toegepast.
Het ligt aan U.

3 REACTIES

 1. [1] Als DAT zou kunnen….!
  Briljant idee, maar wie kan dat? En waar haal je het geld vandaan?
  Iets voor BNN? Die betalen het uit subsidies!!!! Of kunnen we dat niet accepteren?
  Andere ideeen?

 2. Ik ben benieuwd hoe die Kok en Dehaene
  daarvoor hebben gevangen, want voor niks gaat daar niet op. Het plebs blijft wel dokken.

  Piet

Comments are closed.