Polen wil een nog grotere invloed op ons krijgen dan ze nu al hebben.
Immers ALS er in de WW II niet zoveel Polen gesneuveld waren, hadden ze nu meer inwoners en dus meer stemmen gehad.

Zou Jan Peter Balkenende nu zeggen dat ALS Nederlanders meer seks hadden bedreven, dan zou ook Nederland meer inwoners hebben? Ik vrees van niet.

Engeland wil meer eigen bevoegdheden. Zou Jan Peter nu zeggen “wij ook”? Welnee!

Volgens een artikel in de NRC van vandaag schijnen alle andere landen wel bereid tot compromissen. Zij schrijven zelfs letterlijk:
“Met serieuze Nederlandse obstructie wordt in Brussel geen rekening gehouden.”
Welnee, wat kunnen ze überhaupt met nog geen 3 % invloed? “Nederland” heeft helemaal niets in te brengen. En dan hebben ze ook nog geen “staatslieden” die iets zouden kunnen bevechten.

Het enige dat de meeste politici willen, is dat ze naar huis kunnen gaan met een mededeling aan hun discipelen dat zij het zo goed hebben gedaan. Dat zij voor “Nederland” de overwinning uit het vuur hebben gesleept.

Die trofee ligt al klaar voor Balkenende en Timmermans. Andere landen zijn best bereid om het vlaggetje en het liedje niet expliciet te noemen in het nieuwe verdrag. Als ze maar wel los daarvan worden gehandhaafd.

Het punt dat nationale parlementen een voorstel van de commissie kunnen tegenhouden zal wel niet slagen. Maximaal zal er uitkomen dat die parlementen het even kunnen afremmen en de commissie vragen om het te heroverwegen. Welja, big deal, dan doen ze dat toch even en alles wat de commissie wil, gaat daarna gewoon door.

In het Nederlandse parlement heeft het merendeel van de poppetjes al gezegd dat ze achter Balkenende en het kabinet staan. De enige die wat kritiek gaven waren Wilders en van Bommel. Maar ook bij hen hoorde ik niet de eis om uit de EU te treden.
En toch is “uittreden de enige oplossing die voor Nederlanders het meest voordelig is. “Het is de enige manier om onder de dwang van de superstaat uit te komen. Zie daarvoor onder andere het (hooggewaardeerd!) artikel: “Ons voordeel is om uit de EU te stappen
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

15 REACTIES

 1. Eensch!

  De mannetjes bij ons in de regering zijn én poppetjes van de echte wereldleider (NWO)en enkele behoren zelf in het kliekje. Helaas wordt het EU-superpolitiestaat ons keihard door de strot geduwd. Het enige democratische hieraan is dat we het in de krant mogen lezen.

 2. Kom op Balkje, wat is dat voor schertsvertoning? Wat denk je het volk allemaal wijs te kunnen maken? Vertel eens, sinds wanneer plegen nationale hymnes en vaandels in een grondwet of verdrag te worden opgenomen?
  Misschien kun je je ouwe moer wat wijs maken, maar kom niet aandragen met zulk smakeloos politiek theater als er in het geniep echte serieuze zaken worden gedaan.

 3. Gezien hun bedoelingen vind ik er op dit moment relatief gezien niets vauts aan dat Polen een plakje zwaait. Ze doen het lekker stroomopwaarts tegen de zin van konijn Verhofstadt, bunny Merkel en balkende ezel. Gelukkig is daar ook Vaclav Klaus die het milieugeleuter in zijn onderbroek komt zetten door het te vergelijken met het communisme. Laat de oostblokkers de EU maar lekker torpederen, zij zien waar het naar toe gaat met hun vijftig jaar sovjetervaring.

 4. Ik maak me er absoluut geen enkele illusie over dat Nederland hoe dan ook in de EU blijft, ongeacht de aanpassingen die er al dan niet aan dat verdrag worden gemaakt. Ben alleen benieuwd hoe ze het gaan verpakken want een referendum zou alles kunnen verpesten. Zal wel iets worden in de trant dat het verdrag zo ver aan de wensen van Nederland is aangepast dat een referendum niet meer nodig is. Bovendien kunnen we door die vergaande aanpassingen nu met goed fatsoen geen NEE meer zeggen. Wedden dat de heren politici compleet schijt hebben aan de wil van het volk.

 5. Ik heb het idee dat als ‘Den Haag’ zich aan de europeese draak vastklampt ze ermee de diepte in gesleurd worden.

  [4]

 6. Hee kunnen we niet een ‘gracht’ gaan graven om Den Haag heen? gewoon beginnen: tekeningen maken, grond kopen, website maken.. "Dit leek ons de beste oplossing.."

 7. Ik vind dat je een wel erg optimistische kijk hebt over "onze" politici. Alsof zij het zullen zijn waar het ooit fout mee zal gaan. In het beroerdste geval krijgen zij ergens een zeer goed betaald parkeerbaantje, maar dan moeten ze het wel heel erg bruin hebben gemaakt. Nee er is maar een groep die het slachtoffer wordt en dat is de bevolking. Wat in Europa democratie genoemd wordt is in feite puur fascisme, kijk maar eens naar de definities van fascisme en nationalisme op http://nl.wikipedia.org/wik… en http://nl.wikipedia.org/wik
  misschien is Euro-Fascisme wel de beste benaming die ons huidige politieke systeem het meest benadert, met democratie heeft het in ieder geval helemaal niets meer te maken. Jammer genoeg zit ik hier waarschijnlijk alleen maar in eigen parochie te prediken en roept de rest van Europa later "wir haben es nicht gewust" Als ze daar tenminste ooit de kans voor zullen krijgen!

 8. Laten we nu niet te zuurpruimerig gaan doen over onze politici en doen alsof die ‘gek’ of ‘corrupt’ zijn. Het zijn collectivisten, meer niet.

  Immers vergeet niet dat zij voor de grondwet waren. Nu zijn ze gedwongen door ‘Het NEE’ om opnieuw te heronderhandelen. Maar ze waren al tevreden! Dus alles wat ze nu erbij krijgen vinden ze al prachtig. Dus laten we niet verbaasd zijn of ‘euro-facisme’ zaken erbij halen, want het is veel simpeler: de meerderheid van de bevolking heeft gestemd op een club van partijen die de oude grondwet al wilden. Logisch dat er ook niets extra binnengehaald gaat worden.

  Uiteraard ben ik het hier zelf niet mee eens, maar tja, échte liberalen zijn een minderheid in Nederland.

 9. [12] Je hebt gelijk, ik ben duidelijk zo verregaand geïndoctrineerd dat ik nog steeds meende te moeten geloven in het allang achterhaalde ideaalbeeld dat democratie is "van, voor en door" het volk. Dat dat ideaalbeeld is achterhaald en niet werkt was mij al lang duidelijk, maar het waarom daarvan niet. Wat me wel opviel is dat wat in de moderne westerse samenleving "democratie" wordt genoemd erg veel fascistische trekjes heeft en meer lijkt op een moderne variant van het aloude fascisme waarin slechts nationaal door Europees is vervangen.
  En als ik kijk naar Bush (met 26% approval rate en die trouwens zelf ook de oude romeinse fasces als machtssymbool gebruikt) en het voorstel (door wie, niet door verkiezingen in ieder geval)Blair tot de eerste Europese president te benoemen voldoen zij ook aan de fascistische ideologie van de zogenaamde sterke charismatische leider, zeker in hun strijd tegen de grote bedreiger van de democratische wereldvrede "de Islam". Vandaar mijn term Euro-fascisme.
  Om heel eerlijk te zijn ben ik doodsbang voor datgene wat ons in de zeer nabij toekomst dienaangaande nog te wachten staat, want dit keer zal er niemand zijn om ons van dit soort "democratie" te bevrijden. Ik ben dan ook wat je noemt zoekende, waarbij de denkbeelden van het Libertarisme als uitgangspunt me sterk aanspreken, zij het dat ik niet geloof dat een Libertarische maatschappij realistisch en haalbaar is. Bovendien ben ik bang dat het al te laat is, de huidige Europese en Amerikaanse elite (ook al weer analoog aan het fascisme) zal de macht nooit vrijwillig uit handen geven en hebben de westerse samenleving al zo sterk onder controle, dat een verandering van onderaf vrijwel onmogelijk lijkt.

 10. [13]
  Of een volledige libertarische samenleving haalbaar is zal te toekomst moeten uitwijzen, maar ik denk dat je het ook niet per definitie moet zien als een "alles of niets" verhaal, en simpel moet streven naar zo veel mogelijk.

  Daarbij komt dat een samenleving zonder deze verkeerde vormen van democratie waarschijnlijk net zo min haalbaar is als een libertarische samenleving.

  Als we de huidige Westerse vertegenwoordigende democratie als een "rijk" zien, dan bestaat er een dikke kans dat dat rijk uiteindelijk zal vallen net zoals de andere rijken in het verleden. Ten onder gaande aan machtswellust, nepotisme, corruptie en ga zo maar door.
  Als vrijheid uiteindelijk definitief verloren gaat in het Westen, kan er definitief een streep door "democratie" gehaald worden als succesvol systeem.

  Of Libertarische idealen ooit op voldoende steun zullen kunnen rekenen is onduidelijk, want de huidige collectivistische vormen van samenlevingen zijn als een sneeuwbaleffect, zichzelf in stand houdend en versterkend door infiltratie van de voorstanders in de verschillende instituten en door middel van propaganda van wieg tot graf.

  Maar voor jezelf kun je in ieder geval een streep trekken en de dingen herkennen zoals ze zijn. Je hoeft in ieder geval niet jezelf meer in de maling te nemen, en daar waar mogelijk er tegen strijden.

  In het geval van de EU is dat dus altijd NEE stemmen. NEE op elk initiatief dat centraliseert.

  De macht en de rechten horen bij het kleinste deeltje thuis en dat is het individu, en in dat licht bezien is een grotere staat per definitie slechter dan een kleine staat.

 11. [14] – "In het geval van de EU is dat dus altijd NEE stemmen. NEE op elk initiatief dat centraliseert." – Helemaal mee eens en dat heb ik ook gedaan, maar wat gebeurt er? Ze trekken zich er helemaal niets van aan, ondanks dat een overweldigende meerderheid van de Nederlandse bevolking zich tegen de grondwet had uitgesproken. De democratie kan dus nu al ten grave gedragen worden en vervolgens ook de weinige vrijheid die ons nog rest. Dat dat "Rijk" misschien ooit weer ten onder gaat zal ik waarschijnlijk nooit meer meemaken.

Comments are closed.