Zelfs op de website Jihad Watch zijn er mensen die de Eurabische stelling die door Bat Ye’or wordt gepresenteerd, betwisten. Ik heb een aanzienlijke tijd besteed haar stelling te checken en volgens mij zijn haar conclusies volstrekt juist.
De Waalse liberale oud-minister Louis Michel, momenteel lid van de Europese Commissie, de onverklaarde regering van de EU, deelde het Belgische parlement mee, dat de EU uiteindelijk het hele Mediterrane bekken zal omvatten, inclusief Noord-Afrika en het Midden-Oosten.
De EU is DAGELIJKS actief met dit doel bezig en spendeert kapitalen aan
de Europees-Arabische Dialoog.

Het gevaarlijkste aspect hiervan is, hoe de Europese geschiedenisboeken herschreven zullen worden om alle sporen van 1300 jaar voortdurende Jihad oorlog tegen Europa, Azie en Afrika uit te wissen.
Het zou interessant zijn Moslims te zien omgaan met het spoor van bloed, dat ze op verschillende continenten van Thailand via India tot Armenië, gedurende meer dan 1300 jaar achterlieten.

[Jihad in het Westen]
Paul Fregosi’s boek “Jihad in the West” citerend:
“De Jihad, de zogenaamde Islamitische Heilige Oorlog, is gedurende meer dan 1300 jaar een fact of life geweest in Europa, Azie, Afrika en het Nabije en Midden-Oosten, maar dit is de eerste geschiedschrijving over Moslim oorlogen in Europa, dat ooit is gepubliceerd.
Daarentegen zijn honderden boeken verschenen over de Christelijke tegenbeweging, de Kruistochten, waarmee de Jihad vaak wordt vergeleken, ofschoon die minder dan tweehonderd jaar duurden en in tegenstelling tot de Jihad, die universeel is, grotendeels, maar niet geheel, was beperkt tot het Heilige Land.

Bovendien zijn de kruistochten al meer dan 700 jaar voorbij, terwijl de Jihad nog steeds voortduurt in de wereld. De Jihad is de minst beschreven en meest veronachtzaamde grote gebeurtenis van de geschiedenis geweest en wordt feitelijk grotendeels genegeerd. De Encyclopaedia Britannica bijvoorbeeld besteedt aan de Kruistochten tachtig maal zoveel ruimte dan aan de Jihad.”

[…] “De Westerse kolonisatie van naburige moslimlanden duurde 130 jaar, van de jaren 1830 tot de jaren 1960. De kolonisatie van naburige Europese landen door moslims duurde 1300 jaar, van de 7e eeuw tot het midden van de jaren 1960. Toch zijn het, vreemd genoeg, de moslims, de Arabieren en de Moren om precies te zijn, die het meest verbitterd zijn over het kolonialisme en de vernederingen, waaraan zij waren onderworpen; en het zijn de Europeanen die de schaamte en schuld met zich meedragen. Het zou andersom moeten zijn.”

Andrew Bostom, De nalatenschap van Islamitisch antisemitisme, Eurabia: ‘Conspiracy’ or Policy?

[Propaganda van schaamte en schuld]
Hier is [tenslotte weer] een [recent] voorbeeld [van schaamte en schuld], duidelijk aangemoedigd door de EU, van een Eurabische kunsttentoonstelling in Rome, gewijd aan een ‘gemeenschappelijke Mediterrane identiteit’, wat dat ook moge zijn:

“Het werk van 21 eigentijdse kunstenaars van het Middellandse Zeegebied werd tentoongesteld in Rome op Woensdag om door experiment en traditie de identiteit van de regio te onderzoeken. […] “Deze tentoonstelling is een utopie, om verenigd in dialoog de landen rond de Middellandse Zee met hun weelde aan geschiedenis en cultuur, die al te vaak door tragische conflicten werd verdeeld, bijeen te brengen” verklaart Maria Teresa Benedetti die de show verzorgde. […]
De taal van de tentoonstellende artiesten in het centrum van Rome is experimenteel en tracht een boodschap te lanceren die de bestaande historische banden tussen volkeren van deze regio wil onderstrepen, die allemaal op dezelfde zee kijken, die behoort te dienen om verschillende culturen die een gemeenschappelijke turbulente geschiedenis delen, te verenigen. […]
“Er is geen reden het idee te ontkennen dat een gemeenschappelijke Mediterrane identiteit is verraden door eeuwen van geschiedenis, van wrede oorlogen, van spanningen en angsten” erkende de president van de regio Lazio Piero Marrazzo in een verklaring.
“Het is zeker waar, dat het [idee van gemeenschappelijke identiteit] vandaag, elke dag, wordt verraden door de moeilijkheid om op billijke wijze bronnen en mogelijkheden te verspreiden onder alle burgers van het Mediterrane gebied. Toch is er een diepe band die ons verenigt. Het licht van democratie en dialoog – tegen de duisternis van totalitarisme en intolerantie. Samenbouwen met de middelen om hun gemeenschappelijke kern tot uitdrukking te brengen zal helpen de culturele, economische en politieke integratie tussen de volkeren van de Middellandse Zee te verstevigen” aldus Marazzo.

[Conclusie SpyNose]
Als de hypothese van Bat Ye’or juist is, is de EU als organisatie zo gecorrumpeerd door zulke pro-Islamitische sentimenten, dat het simpelweg onmogelijk is de Islamisering van Europa te bestrijden zonder af te komen van de EU.

Volgende week verschijnt een artikel over de Westerse manipulatie van het M.-Oosten

———-

Vertaling: SpyNose.

Bronnen:
*) Fjordman, Vrijdag, 15 juni 2007
Fjordman, Spoor van bloed
Andrew G. Bostom, “The Islamization of Europe”, dec. 2004
Fjordman, “We Have to Destroy the European Union in Order to Save Europe”

43 REACTIES

 1. "…slechts dat je het Christendom niet nodig hebt om hetzelfde goede te doen."

  100% mee eens. Inderdaad zal best een deel komen uit het ‘heb uw naaste lief’ (hoewel niet te lief, want ‘uw buurmans vrouw begeren’ mag dan weer niet), maar daar heb je het christendom inderdaad niet voor nodig. Bovendien kun je op de Veluwe (of de website van het Reformatorisch Dagblad) goed merken dat Christenen het ook niet voor het zeggen moeten krijgen. Vandaar de absolute eis van scheiding van kerk en staat.

  Iemand had een link gepost naar die website vanaf HVV, maar die volgde ik op een zondag, en dan doet die website het dus niet…

 2. [17] Niet met je eens. Die 100 dagen gingen niet over de EU, want daarover houdt Jan Potter B. zelfs de kamer in het duister. Het ging over een meldpunt fietsendiefstal (wat is er mis met de politiebureaus), de prachtwijken, meer staatsomroep, hogere uitkeringen en meer van dat soort geSinterklaas op kosten van de belastingbetaler. Over de echte problemen, Islam, immigratie, GP, criminaliteit en EU, ging het uitdrukkelijk *niet*.

 3. [30] Dat ben ik niet met je eens Jetze, ik vind het juist een uitstekende bron van informatie. Deze artikelen belichten juist de problemen waar libertariers allemaal mee te maken hebben. Ga zo door Vrijspreker.

 4. [35] Tja Wim. Er blijken helaas hele volksstammen te zijn, die hun eigen quasi-denken per abuis voor (zelfstandig) kritisch denken aanzien. Die kom je dus overal tegen.
  Groet,
  SpyNose

 5. [36]
  Precies,

  "De Klassiek Liberaal is dezelfde. Alleen is Vrijspreker een ander forum. Vroeger was het een libertarisch forum. Nu is het een forum waar voornamelijk autoritair-rechts en islamofoben de boventoon voren. En mensen die wel een liberaal geluid laten horen worden met aanvallen op de man kaltgestellt. Zo ook weer in deze draad."

  Misschien weet jij dan ook waarom de door mij genoemde personen "blijkbaar?" zijn afgehaakt.

  "Die kom je dus overal tegen."

  Inderdaad, vooral hier.

  Maar vertel vertel, wat is jouw sucsses.

  Retorisch, looser.

 6. [37]
  Zou je je ‘probleem’ even wat duidelijker kunnen formuleren?

  Het zou helpen, als je de diverse mensen op dit forum in de door jou gewenste groepen indeelt, geheel conform de hokjesgeest waar collectivisten doorgaans ook een harde plasser van krijgen. Op die manier krijg je wellicht beter grip op de situatie.

 7. Mocht je het nog steeds niet begrijpen neus:
  Met dank aan Hitler spreken we geen Russisch, met dank aan Roosevelt geen Duits.

  Rechten, het riool van elke universiteit nietwaar.

 8. [38]
  Welk probleem, welke situatie.
  Ik heb geen probleem, wel een vraag: Hoe bevalt dat, zo’n bruine ring rond je neus.

  Wederom retortisch.

 9. [38] Andre,
  Ik hoef geen voorbeeld te zoeken. Het blijft hier gewoon rondhangen.
  Kennelijk een schoolvoorbeeld van het in [36] genoemde verschijnsel.

  Groet,
  SpyNose.

 10. [40]
  Een blik in de spiegel bevestigt, dat van de door jou genoemde toestand geen sprake is.

  Je laat jezelf zo wel érg in de kaart kijken, Jetze.

Comments are closed.