Op de site www.nederlandineuropa.nl houdt Frans Timmermans een verhaal waarin hij zich beklaagt dat in de Tweede kamer niet inhoudelijk werd ingegaan op zijn argumenten.

Frans trachtte angst te zaaien voor het geval “Nederland alleen komt te staan”, als de nieuwe grondwet, pardon verdrag, afgekeurd zou worden.

In zijn verhaal op de site komt dit punt er niet goed uit. Hij probeert daarom de voordelen van het Nederlandse lidmaatschap aan te tonen, maar komt met geen enkel feit. Dat in de achter ons liggende tijd de handel is toegenomen, zegt niets over de EU. De handel neemt al tientallen jaren toe, zelfs eeuwen. .
Het is denkbaar dat een EEG het wegnemen van barrières heeft geholpen. Maar dat staat los van de politieke unie die de EU is en waarin vreemde landen mogen stemmen over wat er in Nederland mag of moet gebeuren.

Timmermans houdt een uitgebreid betoog over verlies aan vetorecht dat volgens hem helemaal niet erg is, WANT we raken niet alle vetorechten kwijt. En nog zoiets als dat er toch verstandige mensen de EU besturen! Inderdaad, NOG niet alle vetos, maar wat dacht je dat gebeurt als we op deze weg doorgaan? Dat ziet toch een blind paard!

Op de site formuleerde ik een snelle reactie, die ik wel wat moest inkorten omdat maar 600 tekens geoorloofd waren. De oorspronkelijke reactie is:

Geen veto prijsgeven? Lees de afgekeurde EU-Grondwet, dan kun je zien dat er een beperking van het vetorecht in staat.
En het is nu al duidelijk dat in de nieuwe grondwet, pardon verdrag wordt die nu genoemd, ook een beperking komt.
Dat er, hoewel weer minder, NOG veto puntjes overblijven, is een kwestie van verkooptechniek.
Iedereen kan toch zien dat stap voor stap de eigen soevereiniteit wordt uitgehold?
En gegarandeerd wordt er over het Europese leger over x jaar centraal beslist. Iedereen zal wel weten dat je dit leger geen dertig bevelvoerders kunt geven met ieder een eigen vetorecht!
Mijnheer Timmermans dat gelooft u toch ook niet?
Kijk naar de feiten hoe het 10 jaar geleden was, nu, en welke richting het uitgaat.
Dan weet je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat over 10 jaar er weer veel minder eigen vrijheid over zal zijn.
Iedereen die niet tegen dat verdere verlies van soevereiniteit vecht, handelt als een mak schaap dat zich naar de slachtbank laat leiden.
Hub Jongen, Vrijspreker.nl
—————————————————————–
Zie www.nederlandineuropa.nl/we…

12 REACTIES

 1. Ik heb op 1 juni 2005 niet voor niets tegen dat Europese VOD gestemd en het feit dat Nederland en Frankrijk tegen hebben gestemd, zou voor onze Fransje een teken moeten zijn om niet meer door te drammen, lulverhalen te verkopen, etc.
  Aan deze kant blijft het NEE, einde oefening.
  (tenminste, als de heren besluiten tot een nieuw referendum, want zonder dat doen ze toch lekker waar ze zelf zin in hebben, waarvan acte)

 2. Ik vraag mij onderhand af wat de (geheime) belonig is waarvoor matennaaiers als Frans Timmermans bereid zijn om: hun land te verraden, verraad te plegen aan wat er in het referendum is besloten, Nederland te degraderen tot wingewest en waarvoor ze bereid lijken te zijn hun ziel te verkopen. Ik hoop dat er voor hen meer op het spel staat dan een lullig ambtenarenbaantje in Brussel, anders is het verraad wel dubbel miezerig.

  Zelf zie ik weinig verschil tussen de Duitse bezetting in 40-45 en de overheersing nu door buitenlandse politici. Dat Sarkozy en die duitse Ossi hun best doen snap ik nog wel, een van het hoopt de nieuwe fuhrer te worden van het pan-Europese Reich in wording. Met vrijhandel en vrij reizen heeft het allemaal weinig te maken. Dat bestond al voor de unie. En over die open grenzen kun je je twijfels hebben. Is al het rondrovende oosteuropese tuig in Nederland nou hetgeen er de bedoeling is van het Schengenverdrag?

  Doe es uitleggen Frans?

 3. Beetje het taalgebruik van een incestueuse stiefvader, die nog even insluipt bij zijn stiefdochter…

  On topic:

  Wat zit er toch achter die ziekelijke wil om onze soevereiniteit over te hevelen aan een slecht functionerende, ondemocratische, ontransparante organisatie.

  Oh…

  hmmm, nu ik nog eens teruglees, snap ik het eindelijk. Ze zijn juist uit op een ondemocratische, ontransparante superbureaucratie, die ons hele leven gaat plannen.

 4. "Timmermans houdt een uitgebreid betoog over verlies aan vetorecht dat volgens hem helemaal niet erg is, WANT we raken niet alle vetorechten kwijt."

  Dat is zo’n beetje het zelfde als zeggen dat het niet erg is om de deur open te zetten en een dief je huiskamer leeg te laten roven, immers: hij haalt toch niet je HELE huis leeg?
  Het is alsof hij tussen neus en lippen door zegt dat we nota bene BLIJ moeten wezen dat we uberhaupt nog vetorechten overhouden.

  Mensen als Timmermans bewijzen maar weer eens hoe minachtend politici echt denken over het’gepeupel’, en hoe groot – als hij in zijn eigen praatje gelooft – de aanleg voor despotisme werkelijk is onder deze lui.

 5. Nederland kan nog veeeel beter het veto-recht geheel OPGEVEN … door het Vierde Reich te VERLATEN … en te opteren voor voortbestaan als onafhankelijk, soeverein en vrije handelsnatie. Of niet soms?

 6. [5]

  Voor de verandering ben ik het geheel met je eens.

  Idee voor onafhankelijkheidsrede voor Timmermans

  "luister Europese vrienden, het was een mooie rit, maar we gaan op onszelf verder.

  Hoho, wacht even, wacht even. Ik snap dat het schokkend is, maar ik zal uitleggen waarom.

  Niet dat we niet van Europa houden of ons geen Europeanen voelen; niet dat we jullie geen dankbaarheid verschuldigd zijn inzake onze saamhorigheid ten tijde van de koude oorlog; niet dat we boos zijn op jullie voor jarenlange machtspolitiek ten bate van het eigen land; niet dat we de invloed van een toekomstig lidmaatschap van Turkije vrezen en ook niet omdat we onze stem in Europa verstomd zien. Noch vrezen we arbeidsmigratie van Polen en Roemenen.

  Dat allemaal niet.

  Wij hebben een fundamenteel probleem met ondemocratische autoriteit. Zeker als zij ons vertellen wat we wel en niet mogen doen, zeggen, laten – of tegenwoordig zelfs: denken.

  Wij zijn als beschaving niet groot geworden door onze machtshebbers, maar door onze culturen en vooral de zelfkritiek, die onze culturen toelaten. Onze machtshebbers hebben die ruimte altijd willen beperken. De EU doet nu hetzelfde.

  Daarbij hebben we vraagtekens bij de mate van centralisering, die zich eigen heeft gemaakt van de EU. We hebben geleerd van het verleden en nu weten we dat een té grote machtsconcentratie regeerders corrumpeert. Aangezien wij alllen en onze voorvaderen tot de mensheid behoren, zal het nu niet anders zijn. Uit liefde voor Europa moeten we wel van de kar springen. Alle experimenten van andere volkeren en leiders om Europa samen te voegen, zoals de Grieken, Romeinen, Mongolen, het Roomse rijk, de Habsburgers, Napoleon, Hitler en Stalin zijn op mislukkingen uitgelopen. Nu wil ik de EU niet koppelen aan het geweld dat met deze voorgaande voorbeelden gepaard ging. Het punt is dat alle keizerrijken uiteindelijk zullen vergaan – vooral door ijdelheid en interne strubbelingen.

  Net als alle koloniale restanten van Europa nu of alleen nog te vinden zijn op de hoek van de straat bij de Surinamer/ Indonesiër of als geschiedenisonderwerp van middelbare scholen.

  Wij hebben geleerd van zulke ambitieuze politieke ‘fallacies’ en daarom willen we ze niet meer herhalen. Ieder land en volk moet vrij kunnen beschikken. Wij laten jullie met rust en jullie ons.

  Ons volk heeft ook zelf duidelijk aangegeven de soevereiniteit terug te willen en wij zijn er als democraten alleen voor hun. Natuurlijk moeten we als regering moed tonen en af en toe impopulaire standpunten innemen, maar uiteindelijk beslist het volk.

  Zij hebben gesproken.

  Tenslotte zitten wij er voor hun en niet voor u (Eurocraten) – haha, dat zou me wat zijn! Daarom wensen wij u veel succes met uw Europese droom en komen we elkaar nog wel weer tegen met vrijhandelsverdragen.

  De rest regelen we voortaan zelf.

  Of beter: dat regelen we voortaan helemaal niet meer. Ook dat is een les die we uit de geschiedenis kunnen halen.

 7. Het valt mij op dat Timmermans het euvel van alle politici in zich heeft en dat is cognitieve dissonantie. Dat betekent dat hij alleen maar voordelen ziet en nooit de enorme nadelen ven het opgeven van de soevereiniteit. Deze zullen pas voelbaar zijn voor hen als deze soevereiniteit al uit handen is gegeven. Maar ja, dan is het te laat. Evenzo met het invoeren van de euro die naar nu blijkt een catastrofe wordt voor alle landen die hieraan meedoen. De inflatie, lees geldhoeveelheid, is groot en heeft de uitwerking op het Consumentenprijspeil. Nu geeft Timmermans hiervan de ondernemers de schuld, omdat zij de prijzen hebben verhoogd, terwijl zijn eigen overheid en zijn geliefde eurozone daarvan de daders zijn geweest. Dit zijn geliefde manipulaties van de waarheid, waarin dictators zo bedreven in waren. Het beste is derhalve om dit verdrag met een paar cosmetische veranderingen weg te stemmen en de EU zo snel mogelijk te verlaten en lid te worden van de Europese Verdragsassociatie, alvorens de onvermijdelijk vlam in de pan slaat.

 8. [6] Mooi betoog Jimmy. Er is echter een verschil met de voorbeelden die je noemt en dat is dat al die keizerrijken door een machthebber werden bestierd. Bij Koningen en Keizers heb je te maken met troonopvolgers die meer of minder geschikt zijn en afgezet kunnen worden.

  De EU en VN zijn een systeem en dat systeem houd zichzelf in stand. De klerken zijn slechts deelnemers aan het systeem. Lees voor de aardigheid eens het boek binnen het boek van Emanuel Goldstein (uit 1984 van Orwell).
  Zie de eerste alinea’s op http://www.newspeakdictiona

 9. Frans Timmersmans is een enge man. In de Forum (opinieblad van VNO-NCW) van 7 juni 2007 zegt hij:

  "Het is… onze lotsbestemming ligt in Europa"

  LOTSBESTEMMING! Wanneer politici dat woord in de mond geven geven ze aan te geloven in historicisme, in een politiek geloof dat de samenleving maakbaar is en de geschiedenis een eindpunt kent. Eng!

 10. Het gaat niet om eng, maar om onomkeerbaar. Het zal heel veel moeite kosten om het systeem ongedaan te maken.

 11. de tranen staan mij in de ogen voel mij zo machteloos op een dag zllen wij er achter komen dat ons land in de uitverkoop lag en verkocht is en dat gebeurt door enge mensen als een timmermans vroeger noemden ze zulke mensen n.s.b.jouw ons en mijn land word verraden door dit soort mensen hoe zijn ze te stoppen ??????????????????

 12. [jimmie je hebt 100% gelijk, en, nowonb jij snapt erniks van het zijn juist die inteelt koningshuizen die niet weg gestemd kunnen worden5] [8]

Comments are closed.