Toen we twee jaar geleden in een referendum mochten zeggen hoe lief we de EU hadden, werden we zwaar onder druk gezet door Jan Peter Balkenende en zijn collega’s om toch vooral onze liefde te laten blijken door JA te stemmen voor de EU.

En wee ons, als we dat niet zouden doen.

Dan zouden we oorlog en concentratiekampen krijgen. En toenmalige collega Laurens Jan Brinkhorst vulde aan dat dan het licht uit zou gaan.
Tot nu toe is dat niet gebeurd. Maar vandaag is in het nieuws dat de Tweede Kamer daar toch een begin aan gaat maken. Te beginnen met minder verlichting op de snelwegen! Die lampen moeten vaker uit. En er moeten spaarlampen in. (met kwik).

En de mooiste oplossing die gesuggereerd wordt, is om dan “intelligente” lampen toe te passen die alleen aan gaan als ze “nodig” zijn. Als er een auto nadert.
We zijn zeer benieuwd naar de technische uitvoering. Immers hoe lang duurt het eer een spaarlamp goed licht geeft? Een auto rijdt 1 kilometer in 30 seconden. Moet de lamp dan al aan als de auto nog enkele kilometers verwijderd is?

Je kunt nu al zeggen dat het toepassen hiervan handen vol met geld gaat kosten aan controles, onderhoud en storingen verhelpen. En meer ongelukken zal opleveren.

De burger heeft twee jaar geleden de EU-grondwet overweldigend afgekeurd. Nu nadert het punt dat de politici een nieuwe grondwet met dezelfde inhoud maar onder een andere naam (verdrag) en andere vorm er toch door willen persen. Ook nu weer is er de bangmakerij. De staatssecretaris Frans Timmermans vertelt al dat als Nederland NEEN zegt, dan “komen we alleen te staan”. En verzwegen wordt dat die nieuwe vrijheid grote voordelen voor ons allemaal zou opleveren!

Uit angst dat de burgers dat inzien, zullen de politici hun uiterste best doen om te voorkomen dat er een nieuw referendum komt. Onder andere nu al door “preferenda” te organiseren waarin je de keuze krijgt uit een verdrag, of een verdrag, of een verdrag!

Laat je niet lijmen. Denk zelf!

10 REACTIES

 1. Beste Hub,

  Ik heb vandaag van gedachten mogen wisselen met Timmermans over de kwestie van de EER en wel op http://www.nederlandineurop… Hij betwijfelt of Nederland wel lid zou kunnen blijven van de EER en uittreden uit de EU ziet hij wel als een ramp. Zwitserland ziet hij nu juist als bewijs van de totale afhankelijkheid van dat land van de EU. Gegeven die afhankelijkheid kun je maar beter aan de EU-tafel zitten en meebeslissen. Ik heb hen geantwoord, dat Zwitserland alleen gebondne is aan regelgeving mbt tot de vier vrijheden, maar niet bijvoorbeeld aan de landbouwsubsidiepolitiek en de sociale en economische cohesie. Beide zijn duidelijk inefficient en maken het leeuwendeel van de EU-begroting uit. Zwitserland betaalt dan ook maar weinig aan de EU. En tenslotte dat de invloed van Nederland met 26 lidstaten zeer beperkt is, terwijl de EFTA-landen volop meedraaien in de min of meer informele circuits van de EU. Benieuwd of hij nog reageert, maar ik verwacht eigenlijk van niet.

 2. [2] [1] Ik heb ook gekeken, en zie het niet staan.
  Maar berichten worden vóór plaatsing gescreend.
  ALS ze het toelaten, krijg je bericht.
  Daarom heb ik ook een reactie geplaatst, en probeer in de gaten te houden of ik een bericht krijg.

  Mijn reactie is (max 600 tekens!)
  Beste Meneer Timmermans,
  Uw verhaal klinkt mooi, maar is niet correct.
  Al de voorbeelden die u noemt hebben te maken met de interne MARKT. Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van het "weghalen van belemmeringen die door overheden zelf waren ingesteld".
  Ze hebben NIETS te maken met een politieke unie, waarbij mensen uit bvb Griekenland stemmen wat wij in NL moeten doen.
  Het is vanwege die politieke invloed dat wij uit de EU moeten. Dan nog kunnen die zakelijke gelijkschakelingen vrijwillig blijven of zelfs uitgebreid worden.
  Vrijheid zal ons alleen maar nog meer mogelijkheden bieden.

 3. [1] [2] [3] Ik heb ook een reactie gegeven op zijn laatste artikel. Op het voorlaatste artikel had ik een reactie gegeven en dat was wel gepubliceerd. Zie hier:

  ,,Er wordt door politici continu een verkeerd beeld geschetst van de EU. Het is niet de EU die voor welvaart heeft gezorgd, maar de internationale handel en de vrije markt. Als we kijken naar de EVA, dan doen die het veel beter dan de EU, dus zou het beter zijn het lidmaatschap van de EU op te zeggen en naar de EVA over te stappen. Hierbij hebben we geen grote uitgaven en een overdracht van onze soevereiniteit en toch behouden we de vrijheid en de internationale handel zonder belemmeringen van de grote EU-staten en de interventionistische Eurocratie met hun duizenden oekazes en wetgeving."

  Ik ben benieuwd of hij deze ook laat staan.

 4. Ik heb ook gemerkt dat politici niet met ons in debat willen, want ik heb het al met Max van den Berg geprobeerd die niet thuis gaf en nu Frans Timmermans die niet durft te reageren, maar met echte argumenten komen ze nooit, slechts angstaanjagerij is hun repliek. Zeer triest!

 5. [5] Inderdaad triest.
  Maar zij weten dat het waarschijnlijk werkt voor de "massa" die slaafs volgt.
  En…. het aantal benen, pardon stemmen, dat telt.

 6. [2]Ik begrijp het niet helemaal. Timmermans heeft eenmaal gerageerd op mij en volgens mijn computer staat die reactie op de site.

 7. [3] Intussen heb ik gezien dat Timmermans direct na mijn inzending een nieuw artikel op de site heeft gezet "Het "nee""blijft "nee. Misschien dat daarom zijn reactie niet gezien is. Maar kijk onder "Bangmakerij".

 8. [1] [1]
  laten we eerst vaststellen dat politici
  zich voornamelijk bezig houden met de waan van de dag en voor de toekomst dingen voorstellen waar niemand op zit te wachten
  en met anderhalf miljoen ambtenaren bij bedragen boven E 10 er normaal gesproken minimaal enkele miljoenen naast zitten waarna een prachtig verhaal volgt dat het de schuld van de burger is omdat hij er gebruik van maakteterwijl het alleen bedoeld was als verkiezingspropaganda
  gratis kinderopvang. zonepanelen
  wie vraagt er om liberalisaties?

 9. [1] zullen we de kosten van onsEU
  lidmaatschap met 10 ermenigvuldigen?
  tel ook maar mee de bouwstops en vangstbeperkingen, de aanpassingen van onze wetten, de ambtenaren op"dienstreizen naar Brussel en Straatsburg en het moeten bezoeken van alle lidstaten.elke 4 jaar opnieuw door alle ministers en kamerledenWat heeft het voorzitterschap ons gekost? voldoende? want er zijn nog veel meer verborgen kosten zoals parlementariers die
  continu vakantie houden.de enkele uitzondering daar gelaten

Comments are closed.