De Randstad beleeft haar zoveelste verkeersinfarct en kersverse minister Eurlings denkt spijkers met koppen te gaan slaan door spitsstroken langer open te houden. Ook deze minister heeft net zoals haar voorgangsters ook geen notie van de urgentie. Bewogen zij zich per bezem voort?

Eurlings: Spitsstrook langer open

DEN HAAG – Spitsstroken gaan na de zomer langer open dan alleen in drukke spitstijden. Dat kondigt minister Eurlings van Verkeer aan.

Waarom zou je ze niet continu open zetten? Voor die paar taxi’s en bussen? Het is toch godsgeklaagd dat de overheid een extra rijbaan aanlegt en deze vervolgens niet gebruikt.

De CDA-bewindsman neemt het plan over van voorganger Peijs dat door de vervroegde verkiezingen in de wielen werd gereden.

Ohw, verdorie, jammer dat die vrouw weg is. Zij heeft ook zoveel goede dingen gedaan voor het Nederlandse verkeersnet, net zoals haar voorgangsters Tineke Netelenbos en Hanja Maij-Weggen. Hoe komen ze er toch steeds bij zo’n excuus vagina op die plek te zetten? De schades door files lopen ieder jaar op en er wordt zo weinig asfalt extra aangelegd, het is gewoon schandalig!

Eurlings komt tegemoet aan een oproep van de oppositiepartijen VVD en PVV om de rode kruisen boven deze rijstroken van autosnelwegen vaker op groen te zetten. In de praktijk constateert Rijkswaterstaat steeds vaker dat automobilisten zich niet houden aan afsluiting van de spitsstrook. Dat leidt tot gevaarlijke situaties, aldus de politie. Vuistregel is dat spitsstroken opengaan als er meer dan drieduizend auto’s per uur passeren. Sommige spitsstroken zijn al vaker overdag open dan alleen in ochtend- of avonddrukte.

De eerste spitsstrook werd in 1996 in gebruik genomen, sinds 2004 worden files bestreden door op veel meer plekken met spitsstroken wegen te verbreden. Het afgelopen jaar heeft de aanleg van nieuwe rijstroken door milieuproblemen vanwege Europese normen flinke vertraging opgelopen.

Het is fijn te zien waar de Europese regelgeving allemaal toe leidt. Problemen zijn er om opgelost te worden, dit wordt tegengegaan door Europa, maar ze willen “Europa” maar wat graag meer macht geven. Begrijpt u het nog?

Minister Eurlings denkt dat langer openstellen mogelijk is zonder de luchtvervuiling te vergroten en afspraken uit vergunningen te breken. Hoe precies, op welke tijdstippen en onder welke voorwaarden wil hij voor de zomer bekendmaken.

Nou, het viel me al op dat de mensen de laatste tijd vaker liepen te klagen over de luchtkwaliteit dan over de files. Vraag me af wat voor geniaal plan Emiel bedacht heeft. Uit de EU stappen?

2 REACTIES

  1. Camiel is een raszuivere Eurocraat. Zal een junkie ooit uit vrije wil afkicken?

    Misschien krijgt Camiel wel subsidie van zijn oud-kornuiten als hij speciale stroken voor moslims op de snelweg aanlegt -net als in Saoedi Arabie- en zet dit zo veel zoden aan de dijk dat de andere stroken minder vol zijn. Maar dan moeten ze wel een baan hebben he?

Comments are closed.