Onderstaand verhaal komt van onze scheurkalender:


Een moeder komt binnen in de slaapkamer van haar dochter. Op het bed ligt een brief. Met bange voorgevoelens begint ze te lezen:

“Liefste ma en pa, met spijt vertel ik jullie dat ik weggelopen ben met mijn nieuwe vriend. Hij is zo lief met z’n piercings, tatoeages en zware motor. Weet je, we verwachten een kindje en we zijn heel gelukkig in zijn caravan in de bossen! Hij wil veel kinderen en dat was ook altijd mijn droom.

Weet je dat marihuana niemand kwaad doet? We zullen zelf kweken voor onze vrienden, die ons van cocaïne voorzien. Ondertussen bidden we voor een geneesmiddel tegen aids, zodat mijn vriend geneest. Ik ben nu 15 jaar oud en kan heel goed voor mezelf zorgen. Over enkele maanden kom ik wel eens langs, zodat jullie kennis kunnen maken met jullie kleinkind.
Groetjes, Amber.
PS: Ik ben even bij de buren. Ik heb bovenstaande brief geschreven om aan te tonen dat er ergere dingen zijn in het leven dan een slecht schoolrapport, dat je kunt vinden in de bovenste lade van mijn bureau.”
———————————————————————-
Jongens kunnen hun eigen variatie maken.
———————————————————————–
Ik weet niet of dit iets met libertarisme te maken heeft, maar ik vond hem gewoon leuk!

10 REACTIES

 1. Grappige plaatjes altijd bij de artikels Hub. Hoe kom je er aan? Als ik op google zoek op slecht rapport krijg ik Pieter van Vollenhoven, misschien passender?; http://images.google.nl/ima

  ("&imgtype=face" achter de zoek;link toevoegen geeft gezichten)

 2. [1]
  Grappig, ik zie daar ook een foto van Job Cohen in een welhaast Jezusachtige setting. Ik zou maar oppassen voor de "Romeinen" als ik hem was, voordat je het weet heb je een par spijkers door je pezen..

  Overigens kan dat schoolrapport niet zo slecht zijn, gezien de opbouw en de afwezigheid van grove taalfouten.. 😉

 3. Leuk, Hub. Dreigen met vrijheidneming.

  Alleen is het wel zo dat de ouders toch aansprakelijk blijven voor de daden van het meisje tot haar achttiende, en financieel tot haar éénentwintigste, meen ik.

  Dat iemand van 18 mag stemmen terwijl zij de financieele gevolgen van die actie volgens de wetgever nog 3 jaar niet kunnen overzien, geeft toch te denken wanneer veel jeugd ‘rood’ stemt.

 4. Een schoolrapport zegt heel weinig. Op scholen word je geindoctrineerd door bepaalde socialistische zienswijzes. Daarbij leer je allemaal dingen waar je later het nut amper meer van inziet.

  Uiteindelijk ga je werken, en je mag bij de meeste opleidingen blij zijn als je 2% van je studie nodig hebt bij een werkgever. Kortom, 98% van de schoolkosten waren niet nodig geweest.

  De werkgever betaalt vervolgens zelf kapitalen om je op te leiden. Of je besteedt zelf daar moeite (en geld) aan.

 5. Foto = Ingrid Pira, Groen-burgemeester van de gemeente (stad ?) Mortsel bij Antwerpen. Mens = een verschrikkelijk bedillerig geval. Heeft in haar woning alle rechtermuren laten uitkloppen. Mooi.

 6. Ja die groenlinkse dame verdient een slecht rapport. Ze heeft Mortsel zo goed als verkeersvrij gemaakt…en de Mortselnaren hebben haar herverkozen…

 7. Hoeveel middenstanders zijn failliet gegaan dankzij de autowerende verkeersplannen van mevrouw Pira ? Het centrum van deze gemeente is een doorgangsweg (dat kan niemand helpen) naar Mechelen en Lier en het verkeer verloopt stapvoets op 1 rijbaan. Pira kwam voor de verkiezingen regelmatig op de linkse TV en in de pers, daaraan dankt zij haar herverkiezing. Door hen en de vele politieke maneuvres is zij terug geparachuteerd als burgemeester met 7 zetels van 27. In Vlaanderen zijn Groen, Spirit en SP-a de door de media gesteunde partijen.

 8. Inderdaad, en dat stapvoets is letterlijk te nemen. bovendien bevinden zich op deze ene rijbaan de … bushaltes!
  Een perverse manier om het OV te bevoordelen tov auto’s: auto’s kunnen niet sneller dan de bus, want hang je erachter, moet je braaf stoppen bij iedere halte en meewachten. Voorbijsteken is fysiek onmogelijk gemaakt door een resem ‘slimme’ hindernissen.
  Je moet een erg zieke geest hebben om zulk verkeersplan te verzinnen.

 9. Reactie op Bud en Ray: Het centrum van Brugge en Gent zijn ook grotendeels autovrij. De middenstand daar heeft aanvankelijk ook geprotesteerd en is volgens mij tegenwoordig erg blij met die maatregel. Uiteraard kan je wel op heel veel plaatsen aan de rand van het centrum ondergronds parkeren. Dat blijft een voorwaarde voor autovrije binnensteden. Voor veel Nederlandse steden met hun 16e en 17e eeuwse centra is dat een goed voorbeeld.
  PS Ik woon in Leiden en geef gemeenteraadsleden en mopperende middenstanders wel eens het advies een dagje naar Gent te gaan.

 10. Fred, Ik treed je bij voor autovrije of -luwe oude stadskernen. Ik ben zelf gemeenteraadslid geweest in Antwerpen (1967-1980) en ben absoluut niet gekant tegen kuierzones, e.d. De materie is niet evident en meestal zijn de protesteerders van het eerste uur later voorstanders. Mortsel is echter géén toeristische stad. Vanuit Antwerpen moet je bijna imperatief langs Mortsel-centrum om Lier en/of Mechelen te bereiken (voor die laatste is een alternatief). Waar het om gaat, is de stalinistische wijze waarop de herprofilering aangepakt is, de barslechte communicatie (de leugens !) en finaal het resultaat dat weinigen bevredigt. Met excuses voor al de vrienden die geconfronteerd worden met dit lokale probleem, dat wél een prototype is voor de wijze van regeren van Milieu-partijen.

Comments are closed.