NL-regering (1 juni): Alle Nederlanders in Aruba en de Nederlandse Antillen mogen voortaan stemmen voor het Europees Parlement.

LSR : Libertarische Schaduw Regering: Helemaal niet nodig en zelfs ongewenst dat mensen uit een ander werelddeel indirect over ons gaan beslissen. Als ze niet vrijwillig vrij willen zijn, verkoop ze dan aan Argentinië.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

9 REACTIES

 1. Dit zal vermoedelijk ook gelden voor personen elders ter wereld die over een Nederlands paspoort beschikken.

 2. Zo’n verkoop gaat de Nederlandse belastingbetaler behalve een hoop overlast bovendien miljarden subsidie schelen.

 3. Als ze niet vrijwillig vrij willen zijn, verkoop ze dan aan Venezuela. Daar zit ook iemand die de Antilliaanse mentaliteit heeft.

 4. [3] Precies Karel de Grote. Een goede buur is beter dan een verre vriend.
  En de goede man heeft in elk geval diepe zakken.
  Groet,
  SpyNose

 5. De Antillen zijn niet geinteresseerd om verkocht te worden aan een ander land. Voor onafhankelijkheid op korte termijn is men kopschuw geworden na het in Suriname gebeurde.

 6. mijn broer woont al 12 jaar op Curacao. Ik ben er 7 keer geweest.

  Er is maar 1 weg voor de Antillen. Afstoten en zelf je broek gaan ophouden.

  Maar het is net NL: ze krijgen geld van Papa en dan doen ze alles. Het zijn net hoeren.

 7. [1]Is het wel de heer Balkende die de Antillen 2mijard euro aan schulden kwijt wil schelden om vervolgens Curacao en Sint Maarten een zogenaamde status aparte wil geven om weer te gaan kolonialiseren van de resteren kleine eilanden,Ook wil de regering in Den Haag vervolgens Aruba haar zelfstandigheid weer innemen en zo de boel hier weer te willen regelen en maar blijven betalen om eilandjes in het caraibische deel te bezitten….raar raar…Nederland moet een referendum gaan houden over wel of niet het afstoten van Aruba en de Nederlandse Antillen..niet alleen aan Den Haag overlaten..lijk mij…

  Remigio Croeze

 8. Vergelijk Aruba met de Cook Eilanden, en vergelijk de “Statute of Westminster” met de “Statuut van het Koninkrijk der Nederlanden:
  Aruba wil al sinds 1933 een directe relatie met Nederland, gelijk aan die van de ex-kolonien van Groot Britanie: Rechtstreeks onder de Kroon!
  Zie Aruba’s eerste “Staatsreglement” waarin officieel Aruba’s relatie met Nederland werd vastgelegd sinds augustus 1947, volgens de wens van het Arubaans Volk: rechtstreeks onder de Kroon van Oranje.
  Zie ook Refetrendum van 25 Maart 1977: Zie Rapport “Aruba en Onafhankelijkheid ” van de ISS Instituut in Den Haag.
  En Zie hoe vandaag Nederlandse Politici, colonisator in hart en nieren alweer KNOEIT aan het zelfbeschikkingsrecht van Aruba en van de andere Eilanden!

  Aruba was tot 1954 een Nederlands protectoraat: in 1954 bij de tot standkoming van het Statuut, die door de Communistische Partij van Nederland van kolonialistische constructie werd beschouwd, werd Aruba onder het ‘protectoraat’ gebracht van de Koninkrijk der Nederlanden en de Centrale Regering van de “Nederlandse Antillen”, een fictief “autonoom land” ook van kolonialistische constructie, met “administratieve power” over de zes Eilanden Aruba, Curacao, Bonaire, Saba, St. Eustatius, St. Maarten, zodat Nederland zich kon vrijmaken van haar rapportageplicht aan de Trust Commissie.
  Met de steun van de Verenigde Naties werd er op Aruba in 1977 een referendum gehouden, Aruba werd in 1986 een volledig autonoom land en lid-staat van het Koninkrijk der Nederlanden en zou in 1996 helemaal onafhankelijk worden.

  October 1987 werd Aruba lid (associate) van Unesco en andere organisaties van de Verenigde Naties. Het Koninkrijk der Nederlanden bestaat nu nog steeds uit drie landen; Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. ieder met hun eigen regering, eigen parlement, enz.
  Ieder land behartigt zijn eigen belangen zelfstandig, en verzorgen op voet van gelijkwaardigheid de gemeenschappelijke belangen en verlenen elkaar over en weer bijstand.
  De toelating van vreemdelingen is een taak van de landen zelf.
  Alle landen van het Koninkrijk beslissen zelf onder welke voorwaarden vreemdelingen in hun land kunnen verblijven.
  Zowel de Nederlandse Antillen als Aruba stellen toelatingseisen aan Europese Nederlanders die zich in de overzeese koninkrijksdelen willen vestigen.
  Nederland stelt echter geen eisen aan Antillianen en Arubanen die zich in Nederland willen vestigen, dit omdat het juridisch niet mogelijk is. Antillianen en Arubanen zijn EU-burgers en hebben vrij toegang tot alle lidstaten van de Europese Unie. De Antillen en Aruba zijn geen van beide lid van de EU en hoeven dus andersom geen EU-burgers toe te laten.
  Zoals ook ter verduidelijking werd uitgelegd in 1955 aan de Trust Commissie van de Verenigde Naties:
  Het recht om de toelating en uitzetting van nederlanders te controleren en te order the expulsion of netherlands nationals was erkend, en designed om de inheemse bevolkingen te beschermen, nodig voor de administratie van hun eigen interne aangelegenheden. De landen waren klein en moesten daarom de immigratie beperken. Er is supervisie op de toelating en uitzetting van Netherlands nationals en op de vasstelling van algemene voorwaarden voor de toelating en uitzetting van vreemdelingen.

  Cook Islands was sinds 1888 een Brits protectoraat In 1901 werden de eilanden onder het protectoraat van Nieuw-Zeeland gebracht. Dat bleef zo tot het jaar 1965, waarin de eilanden zelfbestuur kregen.
  De Cookeilanden beschikken over zelfbestuur en zijn dus volledig verantwoordelijk voor binnenlandse zaken. Door middel van een vrije associatie zijn de eilanden met Nieuw-Zeeland verbonden. Nieuw-Zeeland draagt wel, altijd in overleg met het bestuur van de Cookeilanden, de verantwoordelijkheid voor enkele buitenlandse zaken. Defensie is hier een voorbeeld van. Recentelijk hebben de Cookeilanden het buitenlands beleid meer naar zich toegetrokken. In 2005 hadden de eilanden diplomatieke relaties met 18 andere landen.
  De uitvoerende macht ligt in de Cookeilanden bij de regering. De wetgevende macht wordt gedeeld door de regering en het parlement. De rechtspraak is onafhankelijk van de uitvoerende en wetgevende macht.

Comments are closed.