NL-regering (7 juni): Minister Maria van der Hoeven:” Netbeheerders en producenten/handelaren in energie mogen in de toekomst niet meer onderdeel van één bedrijf uitmaken.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: We zitten nu in de problemen met toekomstige energievoorziening omdat de overheid in het verleden zich overal mee bemoeide en een slecht beleid heeft gevoerd. Om het niet nog erger te maken moet de overheid zich onmiddellijk uit de energiesector (net als uit alle andere) terugtrekken en de markt vrij laten ontwikkelen. “

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

5 REACTIES

 1. Vergeet al die milieuterroristen niet. Onlangs stond in een automatiseringsblad dat het bedrijfsleven in de randstad rekenening moet gaan houden met stroomstoringen als gevolg van de toename van ICT. Hoewel nieuwe systemen steeds (veel) zuiniger zijn dan hun voorgangers zijn ze ook veel krachtiger, waardoor het energieverbruik toch stijgt.

  Het probleem daarbij is dat de transport-infrastructuur daar niet is op berekend, en men verwacht dat pas in 2012 dat is opgelost, VANWEGE INSPRAAKPROCEDURES EN MILIEUWETGEVING.

  En DAT is de echte oorzaak, en niet de vooruitgang. Zelfs de vakbladen bezondigen zich dus al aan linkse propaganda.

  Weer een duidelijk signaal dat de milieurakkers (en het ‘voorzorgsbeginsel’) anti-vooruitgang en anti-welvaart is. En de domme burger laat zich voor het karretje spannen. Onlangs een stukje gelezen over een inspraakavond waar iemand zich druk maakte, niet alleen om de ‘straling’ maar vooral ook om het ‘fijnstof’ bij hoogspanningsmasten. Huh? Even verderop bleek dat er ook een RIVMer bij was, en dat instituut zou nu onderzoek gaan doen naar "de effecten van electrische oplading van fijnstofdeeltjes".

  Wat een bullshit. Ik wordt dan altijd nieuwsgierig of zo’n papegaai rookt; op de Groene Rekenkamer staat nl. een aardige analyse over de relatieve risico’s van roken en fijnstof; kan de link even niet geven want de site lijkt down.

 2. Dat van der Hoeven die energiemaatschappijen eerst maar eens echt mag privatiseren, nu zijn ze nog in handen van de provincie en gemeenten. Verder is het in een vrije markt helemaal niet interessant om en producent en netwerkbeheerder van een net te zijn, omdat je dan niet goed kunt uitrekenen welke van je electriciteitscentrales winst maken, en welke niet, iets wat de aandeelhouder toch wel wil weten.

 3. Ik ben trouwens wel voor regels die het onmogelijk maken dat geprivatiseerde ondernemingen in handen kunnen vallen van buitenlandse ondernemingen die voor een groot deel het bezit zijn van de overheid, zoals Gaz de France.

Comments are closed.