NL-regering (21 juni): Minister Van der Hoeven (EZ) stelt 39,5 miljoen euro belastinggeld beschikbaar voor het innovatieprogramma voor de maritieme sector.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Hoe durft ze! Wij weten zeker dat veel belastingbetalers andere dingen met hun geld hadden willen doen. Geef die miljoenen terug aan de rechtmatige eigenaren.

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

4 REACTIES

 1. Tis net sinterklaas. Ze heeft onlangs ook al 42 miljoen euri aan de automotive sector ter beschikking gesteld. Het gaat over het volgende: ‘de introductie van meer elektronisch vermaak (infotainment), voertuigbeheersing en ondersteuning van de bestuurder (driver guidance) en meer aandacht voor duurzaamheid en energiebesparing.’ Al deze gebieden worden gedominerd door grote industrieen zoals Siemens en Bosch; verder hebben semi-overheidsinstellingen zoals TNO hierin een rol.

  Waarom krijgen deze bedrijven/instellingen subsidie en de bakker om de hoek neit ? Loopt die minder risico ? Of heeft het soms te maken met die zogenaamde ddoor de politiek uitgevonden ‘duurzaamheid’ waar ik nog steeds geen objectieve definitie van heb gezien ?

  http://www.minez.nl/content

  Wat willen zu nu eigenlijk ? Is er dan toch sprake van enige alhoewel minimale industriepolitiek in Nederland, zoals we dat ook kennen in landen als Frankrijk ?

  Dit is gvd een heilloze weg, De belastingen en bemoeienis van derden (ngo’s, fuckbonden) moeten omlaag, alsmede de overheidsbemoeienis zelf. Er is op deze manier geen sprake van een ‘level playing field’; bedrijven en instellingen worden op elk willekeurig moment bevoordeeld (en daarmede andere benadeeld) op basis van (subjectieve) normen die jaar in jaar uit, soms dag in dag uit veranderen. Lobbyen en netwerken met die overheids-slapjanussen wordt bijkans een dagtaak, en waarvoor precies ? Zum kotzen, dat is het.

 2. De overheid geeft helemaal niks terug. Ze spenderen alles en alle extra gelden waar ze nog me wegkomen.

  Het probleem zijn de Kinderen. Zij geloven alles. Wie wil er nu geen beter "innovatieprogramma voor de maritieme sector"? Iedereen wil dat. De weg er naar toe, daar weet men nog weinig van. Het merendeel van de Kinderen gelooft werkelijk dat Papa voor ‘iets beters’ kan zorgen. Wij weten wel beter.

  De overheid zijn sukkels, en zij spenderen het geld van de nog grotere sukkels, Kinderen die in praatjes geloven.

  Ik geloofde vroeger ook dat er een Sint was, totdat je ouder wordt, ja zelfs volwassen, dan lach je erom.

  Ach, je bent een Kind en je gelooft alles wat Papa zegt.

 3. [3] Burg, Kom jij nog wel eens in Nederland/Belgie?

  Ik kom ieder meestal wel. Maximaal 2 weken, dan ga ik gillend weg 😉 Het is natuurlijk altijd leuk familie en vrienden te zien, een frikandeltje en haring te eten en wat authentieke kaas te verobberen. Met uitsluitend mooie wijn uiteraard.
  Dit jaar kom ik niet. Ik ben van plan om lente 2008 3 weken in de Bourgogne/Elzas te gaan fietsen, dan zal er nog wel een avondje vrij zijn voor een afspraakje. Ik mail je hub!

Comments are closed.