“De vrijblijvendheid is voorbij” zegt de minister Rouvoet. “Ouders moeten hulp aanvaarden zodra de veiligheid, gezondheid of ontwikkeling van hun kind in gevaar komt. Zo nodig kunnen zij via de rechter worden gedwongen mee te werken aan een betere opvoeding”.

De gezinnen met problemen worden eerder opgespoord en behandeld.


De staat gaat zich nog meer bemoeien met de opvoeding.

“Ouders die zorg mijden, worden actief opgezocht.”

“De jeugdgezondheidszorg maakt voor elk kind daarom in de eerste vier jaar na de geboorte een risicoanalyse van opgroei- en opvoedproblemen. Zo nodig wordt meteen hulp ingezet.”

“Via het Elektronisch Kinddossier (vanaf 2008) worden gegevens over de kinderen overgedragen. Met de Verwijsindex (vanaf 2009) worden kinderen die in de problemen komen, eerder opgespoord.”

Dit zijn enkele citaten uit een stuk dat in de Nieuwsbrief van de regering **) werd gepubliceerd. Dit is al zonder commentaar voldoende om van te griezelen.
Alleen het begin al, dat de staat baby’s gaat bekijken en een risico analyse ervan maakt, elektronisch vastlegt, met verwijsindexen gaat werken, is angstaanjagend. Zeker als dat alles door de overheid wordt opgelegd en gecontroleerd.

Het materiaal is onmiddellijk geschikt om de chip die iedereen ingeplant krijgt, te programmeren.
Zie daarvoor ook ons artikel “Worden wij Wakker” *)

En natuurlijk is daar niets tegen doen. Het Nederlandse volk is al zo slaafs dat ze praktisch alles van de overheid gelooft en volgt. Kijk maar hoe gemakkelijk op dit ogenblik ook eigen soevereiniteit nog meer wordt verkwanseld door het nieuwe EU-verdrag dat geen grondwet mag heten. De meerderheid in de Tweede Kamer is al erg gelukkig als een door het volk afgekeurd verdrag maar een andere “naam” krijgt.
Het gevaar dat zij die kindercontrole gaan goedkeuren, is dan ook levensgroot.

En natuurlijk protesteren we niet tegen maatregelen die toch bedoeld zijn voor ons eigen bestwil en voor het geluk van onze kinderen.

—————————————————————
*) www.vrijspreker.nl/vs/item/…

**) Het volledige regeringsartikel kunt u vinden op:
www.regering.nl/actueel/nie…

14 REACTIES

 1. off topic:
  "Aanvragers van een paspoort moeten binnenkort bij de balie in het gemeentehuis een pasfoto laten maken. Ze hoeven dan niet meer eerst naar een fotograaf.
  Staatssecretaris Ank Bijleveld-Schouten (Binnenlandse Zaken) wil het met de maatregel voor burgers makkelijker maken om een paspoort op te halen."

  Euh, makkelijker maken, en dus ons verplichten om dit pasfoto staatsmonopolie te accepteren?!

  "George Kral van de stichting Nederlandse Fotovakhandel voorspelt dat er door de maatregel gegarandeerd fotozaken over de kop gaan.
  Kral schat dat de fotozaken per jaar zo’n 2 miljoen pasfoto’s voor paspoorten maken. Met een gemiddelde prijs van ongeveer 10 euro zou de branche volgens Kral door de maatregel 20 miljoen euro mislopen.
  Per jaar worden daarbij ongeveer een miljoen rijbewijzen uitgegeven, waar ook een pasfoto in moet. Als de maatregel hier ook voor gaat gelden, loopt de fotobranche nog meer omzet mis."

  Vrije markt in Nederland, vergeet het maar, de volgende keer is jou branch aan de beurt om door de overheid onder het mom van klantvriendelijkheid de nek om gedraaid te worden.

  Bron: http://www.nu.nl/news/11337

 2. Als mannen als Rouvoet gaan bepalen wat ‘veilig’, ‘gezond’ of de juiste ontwikkeling voor kinderen is, ben ik blij dat ik kinderloos ben. Heb je gezien hoe Rouvoet reageerde op de vraag wat hij ervan zou vinden als een van zijn kinderen van het geloof zou afstappen? De koude rillingen gingen over mijn rug.

 3. Ik ben niet door de gendarmerie opgevoed en het lijkt me ook geen goed idee een volk van (quasi-)politie-agenten te creëren, ook al "heeft het niets te verbergen".

 4. Ten eerste belachelijk dat Rouvoet dit gaat doen. Weer wil vadertje staat bepalen hoe je gaat leven. Terwijl iedereen weet dat dit alleen averechts gaat werken. Vrijheden van mensen worden weer afgenomen. En wie gaat dit betalen? Juist de fatsoenlijke mensen. Sociaal gedrag wordt dus gestraft, asociaal gedrag wordt beloond.

  Alleen ik word een beetje moe van de conspiracy van over chips inplanten. Als je een goede bron hebt ok, maar je verwijst naar een bron van iemand:

  -die tegen de economische globalisering is….Ja,dan weet je wel hoe het leven werkt…

  -Iemand die zegt:

  "is het regelmatig opvoeren van het getal 666 door Messing. Het is het getal van het "beest"!
  Eén van de koppelingen naar 666 is het Internet. Messing schrijft daarover:
  "Als u www intoetst, toets u 3 keer 6 in. In het Hebreeuws alfabet staat de ‘Vau’ voor zowel de V als de W en correspondeert in de Hebreeuwse getallenleer (kabbalistiek) met het cijfer 6", en dan gaat hij door met ook nog in het Griekse alfabet een verband aan te tonen van de 6 met een "in het lichaam ‘ingestoken’ markering" als een verband met de in de mens ingebouwde chip."

  Juist….klinkt zeer aannemelijk…wat een bangmakerij…

  "Als laatste (?) schakel wordt al gewerkt aan de chip (tag) die de persoon waarbij hij is ingebouwd, kan beïnvloeden. Het schijnt al te lukken dat op bepaalde gebieden enige beïnvloeding mogelijk is."

  Gek dat er toch zo veel TBS-ers ontsnappen…als we ze allemaal kunnen beinvloeden…

  "Tegelijk hiermee wordt gewerkt aan een chip die de mogelijkheid biedt dat een machine (computer) bestuurd wordt alleen al door de gedachten van de drager van de chip. Dan komen we helemaal in de fase van de gerobotiseerde mens."

  Nee, dat komen we niet. De chip bestudeert in dit vb niet de mens, maar de mens bestuurt via de chip de computer. Prachtige technologische voorruitgang. Dan hoef ik dit stuk niet meer te typen, maar denk ik gewoon wat ik wil typen, en het verschijnt hier.

  Argwaan tegen de overhied is goed en terecht, maar doorschietebn in een conspiracy is gevaarlijk.

  Ik geloof zelf dat Rouvoet oprecht een betere wereld wil hebben, en een betere jeugd. Alleen vergeet Rouvoet dat deze hoge kosten door andere mensen betaald moeten worden en dat het tot inleveren van andermans vrijheden leidt. Aangezien politici niks anders doen, zien ze dit niet meer, en het NL’se stemvee ook niet meer.

  Maar dat Rouvoet het impanten van chips mogelijk zou maken?Dat mag niet eens van zijn God.

 5. [1] Straks is iedereen ambtenaar, en dan vinden ze het gek, dat we helemaal in een communistisch systeem leven. Dat er geen geld is voor uitkeringen, en om de ambtenaren te betalen…

 6. [1] idd erg off topic, maar aangezien ik fotograaf van beroep ben(heb geen winkel overigens) wil ik hier wel even op reageren.
  Dat de staat deze extra ‘service’ gaat bieden vind ik nou niet een heel erge vorm van concurrentievervalsing, aangezien bij mijn weten voor de meeste fotozaken de pasfotobusiness al lang niet meer een winstgevende zaak is, eerder een noodzakelijke service die je als vakhandel moet kunnen bieden. Ik snap de kritiek van Kral dan ook niet zo goed.
  Doorgaans is de "vrije markt" een grotere bedreiging voor de fotobranche dan de overheid, denk aan branchevervaging (Hema of Kruidvat fotoservice en) en voor ‘ons fotografen’ natuurlijk het digitale tijdperk waarin een leek met photoshop dezelfde resultaten kan bereiken waar vroeger enkele uurtjes dokawerk en een berg vakkennis voor nodig was.
  Maar goed,ik ben voor een vrije markt en technologische vooruitgang en mij lukt het tot nu toe aardig mijn meerwaarde als professioneel fotograaf te waarborgen. Maar deze klacht richting overheid is mi het vernoemen niet waard.

  /On topic
  Ja, dit klinkt als een zeer enge en gevaarlijke maatregel.
  Maar ligt er ook een beetje aan vanuit welk perspectief je het bekijkt.
  Dus om de vrijheid van bepaalde individuen (de kinderen) te beschermen kan een inbeuk gemaakt worden op de vrijheid van andere individuen (de ouders). tja, als je er vanuit mag gaan dat de ouders een kind goed verzorgen (dat wil zeggen niet mishandelen én voorzien van eten en andere noodzakelijke zorg) en de ouders verzuimen dat, dan lijkt me het niet meer dan rechtmatig dat er opgetreden wordt. De ellende is dan alleen dat de overheid blijkbaar bepaald wat hierin de normen zijn. Maar ik ben allereerst benieuwd wat libertariërs hier vinden van Rothbards visie op kinderen zoals beschreven in ’the ethics of liberty’.
  Ik vind het behoorlijk ziek iig.

 7. [1] Het is maar een idee maar misschien moeten de fotograven vanaf die datum ook maar paspoorten en rijbewijzen gaan leveren.

  Uitgaande van de gegevens hier verkregen, 2 miljoen paspoorten a 80.00 euro en 1 miljoen rijbewijzen a 50 euro, moet dit toch een aardige inpuls zijn voor deze foto zaken.

  Gelukkig is mijn ID card en paspoort geheel gratis ter beschikking gesteld door de Thaise regering en dit was inclusief de benodigde elektronische foto welke ze hier al 5 jaar maken. Maar ja dit is ook een ontwikkelings land.

 8. Het is compleet doorgeslagen o.a in dit land. De regelzucht kent geen grenzen.
  Alles moet gecontroleerd en geregeld worden in dit land.
  Zelfs het spaarvarken van de kids wordt niet ontzien door de graaiers in Den Haag.
  Maar voor velen komt dit gelukkig niet als een verrassinng.

  Alles gaat o.a richting Project LUCID — Het 666 controle systeem van het beest

  http://home.wanadoo.nl/henr

 9. Gelukkig, voor ons, is de algemene situatie van de "gechipte mens" die bestuurd wordt door een centrale computer in Brussel nog Heeeeeel ver weg.

  Maar dat neemt niet weg dat het wel goed is om te onderkennen welke RICHTING het uitgaat.

  Wie had 20 jaar geleden gedacht dat we constant met een Ausweiss moesten rondlopen?
  Dat we "ad random" gefouilleerd konden worden?
  Dat je als je een vliegtuig in wil je schoenen uit moet doen en door een hond te laten besnuffelen?
  Dat als je een vinger opsteekt naar een politieagent een boete krijgt?
  Maar 2000 euro op zak mag hebben?
  En zo kan ik nog lang doorgaan.

  Geen mens die dat 20 jaar geleden zou hebben geloofd.
  Hoe zou het nu over weer 20 jaar zijn?

 10. [5] Beste JP, het is terug te zien in een uitzending van Profiel (KRO), http://profiel.kro.nl/2007/
  Op ongeveer tweederde van de uitzending. Hij zou elke dag bidden tot God en God vragen hen hen bij hun lurven te pakken en ‘als ik met ze (zijn kinderen) erover zou praten moet ik er niet aan denken.."
  Let vooral ook op het commentaar van Frist Wester hierop.

 11. [12] Ja, en dat gezeur over dat dit zn roeping is….

  Leuk voor hem, maar ondertussen verplicht hij de niet gelovigen ook te leven naar de dwang die hij met zn maatregelen oplegt.

  Scheiding tussen kerk en staat…NOT

 12. Gevaarlijk zijn de gekken die voor deze gekken hebben gekozen. Deze mensen creeren een systeem waar een doorsnee mens niet meer tegen kan vechten. Controles vinden al plaats via scholen en als je het daar niet mee eens bent en je werkt niet mee aan zogenaamde "onschuldige" huisbezoekjes dan zou er wel eens "iets" aan de hand kunnen zijn. Wij zijn al geen baas meer over onze eigen kinderen en opvoeden doe je volgens inzicht van de ander. Werk je niet mee dan is de kans groot dat de heren van de Polizei even bij je komen kijken!

Comments are closed.