Nog meer voorbeelden van Europese bemoeizucht, gekker kun je het niet verzinnen…

Ik beschik over twee giropassen, eentje voor zakelijk en eentje voor prive. Na de invoering van de Euro, toen de banken geen geld meer mochten/konden verdienen met wisselkoersen, werd de pas waarmee in compleet Europa gepind kan worden, duurder, maar er was nog wel een gratis “giropasBasis” voor alleen het binnenland.

Net ligt er een brief op de deurmat, waarin staat, dat er alleen giropassen mogen bestaan die in compleet Europa geldig zijn, want “dat moet van Europese banken”…

Gaat natuurlijk niet om die paar Euri, maar man man man, wat een bemoeizucht.

Weet iemand hier misschien meer over?

In ieder geval weer een leuk voorbeeld dat we echt niet nog meer Europese invloed willen…

8 REACTIES

 1. Waarschijnlijk uit de lucht gegrepen onzin, ik heb nog nooit van zo’n regel van "de europese banken" gehoord. Net als met die legitimatieplicht waarvoor alle bestaanden klanten op hun bankkantoor moesten langskomen om een fotokopie van hun ausweis te laten maken. Ik heb die (Rabobank) brief genegeerd -om eens te kijken wat er zou gebeuren- en heb er niets meer van vernomen. Persoonlijk denk ik dat de postbank geen zin heeft in ‘paupers’ onder de klanten. Voor een Postbank girorekening moet je ook iets van 25 euro betalen tenzij je er je salaris op laat storten. Toen ik een poosje geleden een zakelijke girorekening wilde openen waande ik mij terug bij de Postgiro anno 1984. Wat een suffe bureaucraten daar. Bij de SNS Bank doen ze minder achterlijk (momenteel).

 2. Gokje, je hebt Postbank? Die lopen volgens mij nog al vaker achter qua technologie die wijdverspreid is en voor op zaken die zinloos blijken. Gewoon een andere bank kiezen, keuze zat.

 3. Maak je niet ongerust mensen.

  Straks is er 1 universeel 666 betaalsysteem waarmee je overal ter wereld gebruik van kunt maken.

  lees: Project LUCID — het 666 universeel controlesysteem van het beest.
  http://83.161.104.6/henryv/

 4. [1] Dag Sebby: ik heb precies hetzelfde gedaan met die legitimatieplicht, al ben ik postbankrekeninghouder. Ook daar verder nooit meer wat van gehoord. Ook de legitimatieplicht in het algemeen valt tegenwoordig wel mee, geloof ik. Een mand of twee geleden deed ik bij de politie aangifte wegens bedreiging, maar ik hoefde mij niet te legitimeren. Ook hoefde ik niet eens mijn adres op te geven als ik bang zou zijn voor verdere bedreiging, ik mocht als adres de naam van het cafe opgeven waar de bedreiging plaats had gevonden. Kortom: de soep wordt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend.

 5. [4] GEEN WONDER … als men er toch niets mee of … aan doet. Komt niet eens in het dagrapport …. Je kan net zo goed bij de eerste de beste struik je beklag gaan doen … How stupid can you be?

 6. [4] U bent bekend met het verschil tussen aangifte doen en notitie laten maken van? Bij het eerste lijkt me dat legitimatie verplicht is en adresgegevens meegegeven dienen te worden. Bij het tweede tekent de agent slechts poppetjes op papier (ipv uw verhaal) dat later door de papierversnipperaar gaat.

 7. [5] De man tegen wie ik een aanklacht heb ingediend bleek illegaal te zijn. Hij is direct terug naar Noord-Afrika gestuurd. Het heeft dus wel zin om naar de politie te gaan. Alleen maar klagen en het beter denken te weten zoals jij en Arend helpt inderdaad niet. Maar kennelijk hebben jullie voorkeuren voor praten tegen struiken en papierversnipperaars. Niet zo snel bevooroordeeld reageren dus. Je had mij in een reactie ook kunnen vragen of er wat gebeurd is met mijn aangifte.

 8. [1] Uitgebreide info hierover op http://www.id-nee.nl
  Zie op dezelfde site ook het geklungel van de CBP in combinatie met de WiD en de AWR.
  Feit: de CBP heeft zonder tussenkomst van de wetgever de Wet Bescherming Persoonsgegevens VERRUIMD, enkel om bij de DNB, NVB en de Postbank een bruine arm te kunnen halen.
  Maar mijn medewerking aan snuffelpraktijken(zie ook BSN..!!)kunnen ze op hun buik schrijven.

Comments are closed.