Het “klimaat-gedoe”, en speciaal de “global warming”, is voor 80 % politiek en maar voor 20 % wetenschap.

Zelfs de NS (spoorwegen) gaat nu muziekvoorstellingen geven in samenwerking met de wereldwijde show van Live Earth Alert.

Het wereldevenement Live Earth Alert! Is op 07-07-07 via grote schermen te volgen op de centrale stations Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Leiden en Den Haag. NS is samen met NUON hoofdsponsor van de activiteiten op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam. Bezoekers die per trein komen, krijgen een gratis kaartje voor de terugreis.

Wij hebben altijd gedacht dat de NS er was om mensen te vervoeren op een goede en goedkope manier. Nu ze dat niet helemaal lukt, gaan ze maar muziekvoorstellingen promoten. Ook begreep ik dat ze al in de huizenmarkt bezig zijn!

Na de film van Al Gore: “An inconvenient truth” is Live Earth Alert de volgende zet om de gevaren van de global warming te verkopen. Vanuit zeven steden wereldwijd wordt dan 24 uur show opgevoerd door artiesten, prominenten en politici, met de bedoeling mensen voor te bereiden dat ze nog veel meer belasting moeten gaan betalen. De show is een manier voor politici om een forum te vinden!

Het feit dat er heel veel geleerden en deskundigen zijn die stellen dat die global warming NIET door de mens wordt veroorzaakt, wordt verzwegen. Onderzoekers die proberen aan te tonen dat de invloed die de mens op een proces dat door bvb de zon wordt veroorzaakt, nul of minimaal is, krijgen geen geld voor dat onderzoek, worden ontslagen, en sommigen zijn al bedreigd.

Natuurlijk is het niet goed om allerlei troep de ruimte in te spuiten. En het is goed om uitlaat van auto’s en fabrieken terug te dringen, maar doe het dan op een rationele basis en niet met nodeloze bangmakerij en belastinggeldverspillerij. Nog niemand heeft dan ook een verklaring gegeven dat door die uitlaatgassen ook de planeet Mars opwarmt. Die doet dat namelijk wel in ongeveer hetzelfde tempo als de aarde.
Het opwarmen van de aarde is een natuurlijk proces van op en af gaan dat al duizenden jaren aan de gang is. Bereidt u dus maar voor op een komende neergang van die temperatuur en de bangmakerij dat we allemaal zullen bevriezen. Die neergang zou volgens sommige geleerden wel eens binnen een tiental jaren kunnen plaats vinden.

De film The Great Global Warming Swindle” laat met meer nadruk het verband zien tussen zonne-activiteit en de temperatuur op aarde. Er is een kans dat deze op 12 juli (??) op de Nederlandse TV verschijnt. We blijven benieuwd naar de reacties, en laat u zeker niet bang maken.
En geniet van de muziek!!

11 REACTIES

 1. Hypocrisie ten top dit. Men vliegt popsterren in en organiseert concerten die qua logistiek en uitvoering toch behoorlijk wat energie kosten, om een boodschap over energieverspilling en luchtvervuiling te brengen. Hebben deze festivals enige praktische uitwerking? Louter de arrogantie van de organisatoren zal toenemen.

  Met je limousine de wereld rond om mensen te vertellen dat ze moeten gaan fietsen. Ronduit belachelijk.

 2. Als ‘niet-gelover’ heb ik gemerkt hoe sterk de hypocrisie over dit onderwerp is. Ik heb geen auto, ga zelden met vakantie (ik heb pas twee keer in een vliegtuig gezeten) en thuis heb ik vaak genoeg aan een goede leeslamp en staat veel apparatuur uit als ik het niet nodig heb. Dit doe ik allemaal niet uit idealisme, maar uit pragmatische overwegingen. Als ik dan in discussie raak over deze hype, is het heel vaak met ‘gelovigen’ die twee auto’s voor de deur hebben staan en minimaal twee keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan. Je kent ze wel, die zich modern en links voelende mensen met een uitstekend salaris. Een hele enkele keer dringt het bij ze door dat er misschien alleen maar sprake is van een zwaar schuldbesef, maar de meesten kappen de discussie dan af. Ik ben daardoor bang dat we niet zo snel van deze hype af zijn, want schuldgevoelens poets je niet eenvoudig weg. Hoewel, van astronomen heb ik begrepen dat de verwachting is dat de zon vanaf 2010 minder actief zal worden. Als we dan volgens deze theorie ook een lichte temperatuurdaling krijgen, kan het rond 2015 voorbij zijn met deze onzin. Het is wel wachten op de nieuwe hype uiteraard.

 3. [2] Ja, jij denkt na! Maar de opzet van de politici c.s. is beïnvloeding van de massa. Dat zijn stemmen!
  En velen vinden dergelijke shows wel leuk. Het klimaatgevaar blijft dan op de achtergrond wel een beetje hangen.

 4. De meesten die naar dat concert komen, die komen alleen maar voor de muziek. Die interreseren zich echt niet voor het milieu.

 5. "Clobal Warrming" is een nieuw sprookje in een oud jasje, iedereen kent toch
  "The Emperor’s New Clothes geschreven in 1837 door H.C. Andersen.

 6. [3] Helaas vrees ik dat je ongelijk hebt. Als het in 2015 afkoelt zal men nog overtuigder zijn van het eigen succes ("Zie je wel dat het helpt! We hadden dus gelijk!") en de verspilling nog een tandje hoger zetten.

 7. [9] Ja, dt is een punt dat nodig in de gaten gehouden moet worden.
  Het doet me denken aan de SCHIJN-privatisering die niet blijkn te werken, en dat ze dan zeggen: "Zie je wel, privatiseren werkt niet!"

  De vraag is of en hoe we ons daartegen kunnen wapenen?

Comments are closed.