Uit de media blijkt dat “wij” een enorm succes gaan halen bij “onze” onderhandelingen voor de nieuwe EU-grondwet, pardon verdrag.

Door de inspanning van “onze” politici gaan “we” heel wat binnenhalen:

1. Het woord “grondwet” is vanaf nu een “vies woord”. Dezelfde inhoud heet nu een “verdrag”.
2. Het “liedje” gaat er uit.
3. Het vlaggetje wordt niet meer genoemd.
4. De EU-minister voor Buitenlandse Zaken zal een “andere naam” krijgen. Extra voordeel dat dan niet opvalt dat “Nederland” een stukje “binnenland” geworden is.
5. ALLE ESSENTIES blijven in tact, inclusief de vermindering van vetorechten en dus de vermindering van eigen soevereiniteit.

En het is niet helemaal onwaarschijnlijk dat ook het “democratisch gehalte”, lees de “dictatuur van de meerderheid”, nog wat wordt opgevoerd ook!
Let maar op de vergadering van de EU-opperhoofden aanstaande donderdag en vrijdag.

7 REACTIES

 1. Het opvallende is trouwens ook dat de EU-pleitbezorgers doen voorkomen dat het goed is dat het Europees Parlement meer macht krijgt. Dat terwijl de meest bemoeizuchtige criminelen in het EP zitten: zelfs gloeilampen willen deze lieden verbieden. Hoe meer macht het EP krijgt, hoe dichter we inderdaad tegen die dictatuur van de meerderheid aanschurken. Eigenlijk zouden alle EU-pleitbezorgers eens ‘Democratie in America’ van Alexis de Tocqueville moeten lezen.

 2. [1] Ja, alleen al de laatste zin van dat artikel:"En zou Europa zich niet bemoeien met zaken als pensioenen, hypotheken, gezondheidszorg en onderwijs."

  Pensioenen, ik weet zeker dat er over pensioenen beslist in de EU is gesproken.
  Een snel gekopieerde paragraaf uit EUobserver stelt:
  "EUOBSERVER / BRUSSELS – The Ecofin Council (EU ministers of economy and finance) adopted today, 13 May, a long-discussed directive for the protection of pensioners. The directive focuses on creating an internal market for oc…"
  Hoezo geen bemoeienis?

  Hypotheken.
  Maria van de Hoeven sprak de vorige week nog uit tegen een EU regel betreffende kredietverstrekking.
  Hoezo geen bemoeienis?

  Gezondheidszorg,
  Snel herinner ik me dat de EU wetten probeerde te maken betreffende hoe lang je in de zon mocht werken.
  Hoezo geen bemoeienis?

  Onderwijs,
  De EU werkte onlangs aan "gelijkschakeling" van de verschillen die in het geschiedenisonderwijs in de verschillende EU-landen bestaat. Dit moet komen tot dezelfde teksten.
  Hoezo geen bemoeienis?

  Weet Verhagen dit niet of hoopt hij dat iedereen dat ondertussen vergeten is.
  In ieder geval ruikt dit naar bedrog.

 3. Inderdaad, een van de belangrijkste zaken (naast het veto-recht) is die sociale paragraaf. NL en VK willen die eruit, maar of dat gaat lukken is nog niet zeker … ;-(

  Als dat niet eruit gaat is er dus echt NIETS gewijzigd.

 4. Off topic:
  De regering, en met name de gemeente Amsterdam, willen wat aan de fietsendiefstal gaan doen. Ze willen een landelijk registratie systeem voor iedere fiets.
  Natuurlijk gaat die ‘service’ niet gratis worden en wordt die ‘service’ natuurlijk ieder jaar heel veel duurder (Een Fiets houderschapsbelasting?)

  Overigens vergeten we natuurlijk maar even dat hier in Amsterdam de fietsen niet worden gestolen door mensen met een onstilbare honger naar fietsen, maar voornamelijk door junks die geld nodig hebben. Dus inderdaad zullen er dan minder fietsen gestolen worden, alleen jammer dat er thevens veel meer autoinbraken zullen zijn…

  Dus de overheid heeft weer een ‘oplossing’ voor een probleem dat zij zelf gecreëerd heeft, wat de burger natuurlijk weer geld gaat kosten.

  Thanks Overhead!

 5. Eigenlijk was (paar jaar geleden, toen hieraan begonnen werd) het woord "grondwet" juist newspeak voor "verdrag".

  In plaats van het zoveelste achterkamertjesverdrag zou het dit keer een heuse grondwet zijn die echt wat uit zou maken, etc…

Comments are closed.