Dit in tegenstelling tot wat de politici ons trachten wijs te maken. Net zoals zij nu beweren dat de EU ons al grote voordelen heeft opgeleverd, maar deze nooit in harde cijfers kunnen bewijzen.
Hooguit komen ze met vage beweringen dat onze export of onze handel met EU-landen zo groot geworden is. En zelfs dat staat nog los van een politieke unie.

“Onze handel” met andere Europese landen groeit al eeuwen en zal met of zonder EU ook blijven groeien. Als we tenminste goede producten blijven produceren die andere mensen willen hebben.
Natuurlijk is een factor bij deze groei dat veel handelsbarrières en hindernissen in de wereld en in de EU zijn afgeschaft. De vroegere EEG, de Europese Economische Gemeenschap heeft daar zeker aan bijgedragen. Maar toen was Nederland nog niet ondergeschikt aan de groeiende superstaat EU die vanuit Brussel “politiek” gaat beslissen wat wij in Nederland mogen of moeten.

Het is verbazend dat de groei van de superstaat door politici wordt ontkend terwijl toch een blind paard kan zien dat dit aan het gebeuren is. Welk nut heeft het om Nederland ondergeschikt aan de wil van de meerderheid van de rest van Europa te maken? Omdat wij dan ook onze invloed (2 a 3 procent van de stemmen!!) kunnen uitoefenen om onze wil aan hen op te leggen? Zoiets moeten we helemaal niet willen. Als we wat willen moeten we zorgen dat we met de juiste rationele argumenten, feiten aankomen. Dan zal ieder logisch denkend mens meteen met je meegaan.

Het lijkt nuttig om eens op te stellen wat allemaal de voordelen zijn als Nederland uit die EU staat treedt. Ook het Financieel Dagblad gaf enkele weken geleden al aan: “Nederland heeft geen enkel extra voordeel bij de EU”

Een begin van een opsomming voordelen volgt hier en we vragen graag aanvulling.
Nog niet in volgorde van belangrijkheid, en nog niet volledig dus.

VOORDELEN BIJ UITTREDEN UIT EU:

—Een onmiddellijk voordeel is een besparing van enkele miljarden euro’s belastinggeld aan contributie die niet meer betaald hoeft te worden

—De vrije handel met de dan nog bestaande EU kunnen we handhaven of zelfs uitbreiden door lid te worden van de EVA, de Europese Vrijhandelsassociatie dan zijn we automatisch lid van de Europese Economische Ruimte en hebben we een vrijhandel met geheel Europa.

—Nederland krijgt weer de bevoegdheid zelf over zaken te beslissen die nu onderhevig zijn aan stemming van de 97 % andere Europeanen.

—Nederlandse bedrijven kunnen zelf bepalen hoe en welke handel ze drijven met landen die buiten de EU liggen. Dit kan zeer voordelig zijn voor export en economie.

— Nederland kan zelf uitmaken of en aan welke “buitenlandse missies en oorlogen” ze meedoen. Onafhankelijk van een Europese Minister van Buitenlandse Zaken of hoe die ook genoemd gaat worden.

— In Nederland mag zelf beslist worden wat op TV wordt uitgezonden. Mag nu niet.

— Nederland hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over de corruptie en machtsmisbruik in de EU.

— Maria van der Hoeven (en uiteraard alle Nederlanders) hoeven niet meer “ongelukkig te zijn met de regels voor kredietverstrekking zoals nu door de EU voorgeschreven”, en waardoor kleine leners de dupe zijn.

— Nederland kan zijn eigen wetten maken en hoeft (desgewenst) al die regels uit Brussel niet te volgen. Dit is nu al ruim 2/3 van alle nieuwe regels.

Conclusie: Er is veel meer te winnen dan te verliezen als Nederland weer vrij wordt.

59 REACTIES

 1. Helemaal eens,Hr Hub!Het overgrote deel van de Nederlanders laten zich de ogen dichtsmeren door hun nieuwe "Goden",tw hebzucht en kapitalisme,en niet te vergeten ons "welvaartsniveau".Ik ben ook van mening da het vergroten van die welvaart de uiteindelijke ondergang van de mensheid is.We bezetten een groot deel van moeder aarde en laten geen wilde dieren toe in onze "habitat"omdat die een aantasting van onze welvaart betekenen.Gevolg:vele diesoorten worden met uitsterven bedreigd of zijn door ons uitgestorven.Een verenigde europeese republiek is alleen maar de aanzet tot een nieuwe wereldorde.Wereldheerschappij door het brainwashen van miljoenen burgers om de neuzen dezelfde kant op te krijgen,een gezamelijk vijand te creeren(bij afwezigheid van buitenaardsen moeten we het maar doen met Moslims als gezamelijke vijand)en aldus het fundament te leggen voor een wereldregering onder leiding van Amerika(de wolf in schaapskleren).

 2. Nederland moet zeker uit de EU en lid worden van de EVA. Eventueel kan worden bekeken of lidmaatschap van de EER ook kan. Dit is afhankelijk van het aantal verdragen welke we opzeggen. Maar een ding wat pertinent onjuist is en dat is dat een lid van de EVA automatisch lid is van de EER. Zwitserland is een EVA lid, maar geen EER lid.

 3. [1] "Ik ben ook van mening da het vergroten van die welvaart de uiteindelijke ondergang van de mensheid is."
  Dat is toch een contradictie? In ieder geval is het een niet het logisch gevolg van het ander.
  Dat hangt namelijk helemaal af van HOE je die vergroting van de "welvaart" verwezenlijkt?
  Waarmee niet gezegd is dat alles wat er nu gebeurt, op de juiste wijze plaats vindt.
  Ben benieuwd naar je uitleg.

 4. Als KLIEN landje kan Nederland GROOOOT zijn door NU … uit de EU te stappen.

  Fuck de kwien en de geteisem politici …. LEVE het TOKKIVOLK …

 5. [1] Het vergroten van de welvaart een ondergang van de mensheid? Hoe wil je dat onderbouwen in godsnaam? Armoede op dit moment en gefaalde staten zijn de ondergang van veel mensen, wat zouden die blij zijn met de welvaart die jij zo schijnt te haten.

 6. Ons grote voordeel om uit Europa te stappen is dat we daarmee onze vrijheid weer (deels) terugkrijgen!
  Ook al is de landelijke politiek niet zaligmaken, ik heb liever dat zij de regels hier opstelt dan dat de EU dat voor ons bepaalt.

  Goed geschreven stuk overigens, complimenten voor de schrijver!

 7. Ho, ho.
  Voordat we uit de EU stappen, eerst een fatsoenlijk en zeker een verantwoordelijke politiek bestuur.
  Nu denk ik wel eens dat door het met handen en voeten gebonden zijn aan de economische regels voor de Euro, onze huidige politici gelukkig zeer weinig overheidssturing in kunnen brengen om ouderwets met de financiën kunnen spellen om het boekhoud plaatje weer sluitend te krijgen.
  Dus als de huidige coalitie de vrije hand krijgt na jaren verantwoording af te hebben moeten leggen, de beer los is.

 8. Ach, het klinkt leuk maar in de praktijk gaat het weinig uitmaken. In de EVA-landen worden bijna alle EU-regels 1-op-1 overgenomen, en ook kwa afdrachten en voordelen maakt het weinig verschil. De fundamentele verschillen tussen bijv Zwitserland en het VK beperken zich tot een stukje symboliek, een paar % vs 0% invloed, en een (klein) beetje minder last van de puur politieke maatregelen. Of dat nou de hele heisa waard is, kweenie.

 9. [4] Dit is nu eens een excellent advies van ACP.
  Heb je nog voorstellen HOE dit te verwezenlijken?
  Het probleem is om pakweg 8 miljioen mensen te overtuigen, zonder mogelijkheden (geld) om op de TV te komen.

 10. [6] "Ook al is de landelijke politiek niet zaligmaken, ik heb liever dat zij de regels hier opstelt dan dat de EU dat voor ons bepaalt."

  Frank, jij slaat de spijker op zijn kop en druk heel goed uit wat de essentie is van het EU-gedoe.

 11. [7] AvV, eerst een verantwoordelijk bestuur zou veeeeeel te lang duren.
  Daarom eerst maar terug vallen op het bestaande NL-bestuur waar we tenminste een klein beetje vat op hebben. In ieder geval beter dan op de vage EU.

 12. [8] Kees, de bijdrage aan de EVA is een fractie van de die aan de EU. Er zal best iemand de harde cijfer kunnen aandragen. (anders gaan we ze opzeken)

  En de grotere vrijheid om je eigen leven te bepalen is wel duizend keer die heisa waard.

 13. [9] Natuurlijk gebeurt dat. Politici hebben een aantal goede dingen nodig. In het hele proces om die nieuwe grondwet, pardon verdrag, halen ze dan ook steeds de voordelen aan van het afbreken van economische barrieres, en trachten onder die vlag jouw vrijheid te vernietigen.

 14. [10] Inderdaad moet in de lijst iets worden opgenomen als dat de EU, en OOK DEN HAAG zich niet mogen bemoeien met religie, geloof en onderwijs in het algemeen.
  We kunnen nog eens nagaan hoeveel commissarissen er zijn in de eu en van welke bemoeienis we afkomen als we uit de EU treden.

 15. Dank je Hub, ben een aantal maanden geleden "ontwaakt" en zie nu een stuk helderder hoe we dingen hier organiseren / regelen en denk dat het niet meer dan terecht is dat hier grote vraagtekens bij geplaatst worden.

  Laten we beginnen met, als burger, zo veel mogelijk mensen die een referendum over Europa willen.

  Je kan hiervoor een petitie ondertekenen op:

  http://www.wijwillenreferen

  Het referendum geeft (in theorie althans) de mogelijkheid om het volk te informeren & ook de andere kant te laten zien. Want wat zou er eigenlijk gebeuren als we niet meer meedoen? Gaat het dan écht zo slecht met Nederland zoals de politici ons doet geloven? Of zouden we juist ons voordeel doen met het uittreden bij de EU? Ikzelf kies voor het laatste en denk dat, mits het goed gemotiveerd gebeurd, veel mensen hetzelfde zullen denken!

 16. [11] TSHAH … hoe overtuig je de mensen dat het tijd is om … GOED DWARS te liggen (tegen de EU) … terwijl dat dwarsliggerij eigelijk ELKE nederlander is INGEBOREN …

  Als landjes met een veel kleinere bevolking als Zwitserland, Ijsland en Singapore op zichzelf kunnen zijn … waaaaaarom niet Nederland …

  Word-of-mouth misschien …?

 17. [5] De vergroting van de welvaart…
  Het lijkt zo mooi.

  Winst moet ergens vandaan komen.
  Wij worden rijker dus anderen worden armer.

  Maar ik heb me ipod en een mobieltje vol functies die ik nooit gebruik. Dat kind dat ik in dat vervelende donatie spotje zie ken ik toch niet. Wat kan mij het schelen het leven is toch goed??

 18. [19] Volgens mij bedoeld Nikki iets heel anders. Althans.. ik neem aan dat je sarcastisch bent….

  Jij hebt het over de welvaart die allang weinig tot geen toevoeging op de nutscurve teweegbrengt, of in ieder geval in mijn geval. De tijd dat mensen zich niet meer bekommeren over een aantal nieuwe functies op een mobieltje, maar over zaken die er écht toe doen komt.

 19. Hi

  Heb deze site gevonden via nujij.nl

  Heb er zo genoeg van, dat stomme gebrainwash en die verdeel- en heers strategie van de overheid. Kan me wel vinden in de doelstelling rechts boven aan de pagina.

 20. Uittreding zal een zegen zijn voor het hele land, behalve voor de politici die er nu beter van worden.

 21. Ik zou Nederland het liefste opdoeken, welkom in de EU, natuurlijk dan wel zonder BTW, rioolbelasting en met een laag fiscaal tarief.
  Al die kleine klotelandjes dat slaat toch nergens meer op vandaag de dag .
  (en allemaal met en eigen legermacht, houdoe zeg!)

 22. [18] "TSHAH … hoe overtuig je de mensen dat het tijd is om …
  Word-of-mouth misschien?"

  Ja, met alle mogelijke middelen waar we over beschikken.
  Mond-tot-mond verspreiding is prima.
  Promoten van de Vrijspreker kan dat op grotere schaal doen.

 23. [23] Niet "Nederland" opdoeken maar de NL-overheid. Dan allemaal in de EU en ook daar de overheid afschaffen tot de minimale staat. Dan krijgen we allemaal onze individuele vrijheid!

  Zie jij daar 1 promille kans op?
  Het tegendeel gebeurt; blijkt uit de geschiedenis. De superstaat groeit alleen maar.
  Daarom (pragmatisch) Nederland NU uit de EU.

 24. [21] Welkom Lioness. Ik hoop dat je veel plezier aan de Vrijspreker beleeft, ervan leert zoals de meeste schrijvers en lezers, en zo mogelijk zelf ook wil bijdragen aan de doelstelling.

 25. Ho ho, dames en heren. Wilt u onmiddellijk stoppen met deze EU scepsis? De EU is het allerbeste dat ons kan overkomen, wie dat durft te bestrijden is een terrorist:
  http://www.brusselsjournal….

 26. WEL AARDIG is dat dit artikel op NUjij ( http://www.nujij.nl/home.13… ) gehaald heeft om op de eerste plek te komen bij de "Best Gewaardeerde" artikelen.
  Waarschijnlijk is er meer behoefte om goed duidelijk te maken wat de voordelen zijn van uit de EU te treden. De voordelen van vrijheid.

 27. Nou ben ik blij dat onze Noorderburen er ook zo over denken! (tenzij het Plakkaat van Verlatinge van 1581 nog steeds een rechtsgeldig document is, dan zijn we gewoon landgenoten :-))

  Hier in belgië (uit kwade wil met kleine letter geschreven) is het namelijk ontzettend opvallend dat – gezien de felle discussie over een verdere staatshervorming aka afscheiding van Vlaanderen na de verkiezingen op 10 juni – het gros van de zelfverklaarde ‘europositivisten’ ook terug te vinden zijn in het belgicistische kamp, en mutadis mutandis de meeste eurosceptici tevens separatist zijn (zoals ik).

  Want belgië – dat net als de europese unie (dezelfde kwade wil is van toepassing…;-)) een artificuële staat is dat geen rekening wenst te houden met de verschillende bevolkingsopinies, maar door middel van een vrijheidsrovende vette overheid het land ‘bijeen’ probeert te houden – moet volgens sommigen blijven bestaan, want anders "vertrekken de europese instellingen uit Brussel, met alle gevolgen vandien" .

  Welke gevolgen dat dan precies zijn wordt er niet bij vermeld. Maar alleszins lijkt het me een schitterend idee: het einde van belgië dat tevens het einde van de europese bezetting voor Vlaanderen inhoudt!

  Overigens, bij deze wil ik de bezoeker van deze website hartelijk aanbevelen volgende petitie te ondertekenen: http://www.petitiononline.c… . Alvast bedankt!

 28. [2] Zwitserland is inderdad geen lid van de EER hoewel het inmiddels (na de verwerping van de de EER bij referendum in 1992) via bilaterale verdagen met de EU wel min of meer in dezelfde postie verkeert in relatie tot de EU als de EVA-landen.

  Nederland blijft echter lid van de EER als het uit de EU treedt en zal dus, lid wordend van de EVA, niet opnieuw het lidmaatschap van de EER behoeven aan te vragen vanwege de nieuwe positie in de EER. Er is geen twijfel mogelijk is dat het ook aan de materiële eisen van lidmaatschap van de EER kan voldoen in de rol van lid van de EVA. Al het EU-recht dat geldt voor de EVA-landen geldt immers al in Nederland

Comments are closed.