Een greep uit de media.
Het kabinet trekt 441 miljoen uit voor centra gezin en gemeenten krijgen 100 miljoen voor onderwijs.
De vereniging van Nederlandse gemeenten sloot maandagavond een akkoord met het kabinet dat zij 1 miljard euro extra mogen besteden.

De gemeente krijgt ongeveer ¤ 100.000.000,00 extra voor onderwijs. Meer dan de helft van dit bedrag moet de steden en dorpen steken in taalonderwijs aan kinderen van twee en drie jaar. Dat heeft staatssecretaris Sharon Dijksma woensdag gezegd op de kindertop.
Heeft Dijksma enig idee hoe het in het onderwijs toegaat? Ik neem aan van niet.
Waarom zou je kinderen van twee en drie jaar taalonderwijs geven, terwijl op de basisscholen hier pas mondjesmaat mee begonnen wordt als de kinderen vijf jaar zijn. Tenminste dat gebeurt op de school waar mijn kleindochter op zit.
Hoe bepaal je trouwens of een kind van twee of drie jaar een taalachterstand heeft?
Waarschijnlijk alleen als een kind mama of papa niet in het Nederlands uitspreekt.
Waarom nog eens 100 miljoen extra als blijkt uit een bericht van diezelfde overheid, dat de door de overheid gesubsidieerde onderwijsinstellingen een reserve hebben van 4.3 miljard euro.

Het kabinet trekt de komende vier jaar 441 miljoen euro uit om te komen tot een landelijk dekkend netwerk van centra voor jeugd en gezin.
Minister André Rouvoet maakte dat bekend op te kindertop in Hilversum.
(Met dit soort bedragen moeten het wel top kinderen worden!)
De centra voor jeugd en gezin krijgen als taak vroegtijdig ingrijpen bij problemen. Ze richten zich op kinderen van nul tot 19 jaar en worden gevestigd in consultatiebureaus, scholen, gezondheidscentra en buurthuizen.
Die eerste centra komen in de vier grote steden. Daarna komen de 40 probleemwijken van minister Ella Vogelaar aan de beurt. (De rest van Nederland volgt later waarschijnlijk, als blijkt dat het toch niet helpt.)

Het is de bedoeling dat elk kind dat in Nederland wordt geboren vanaf volgend jaar een elektronisch dossier krijgt met informatie over het kind, het gezin en de omgeving. Alle instanties kunnen informatie toevoegen, maar ze kunnen het dossier niet inzien.
Die jeugdgezondheidszorg kan dat wel. Zij beoordeelt of ingrijpen nodig is. Ook komt er in 2009 een verwijsindex, die moet voorkomen dat hulpverlenende instanties langs elkaar heen werken.
Dus aan de al tig bestaande organisaties wordt weer een nieuw koninkrijkje toegevoegd.
De eerste stap naar het aanbrengen van een chip in het lichaam van de onderdanen is gezet.
Elk kind dat volgend jaar wordt geboren krijgt een elektronisch dossier (chip) en u kunt niet beslissen om hier wel of niet aan mee te doen.
Wat gebeurt er als iemand weigert?
In het persbericht wordt niet gesproken wie de informatie verstrekt en wat verstaan wordt onder het veelomvattende woord “omgeving”.
Ook wordt niet vermeld of de ouders of voogden inzicht kunnen krijgen in dat elektronische dossier.
In plaats van te erkennen dat de talloze overheidsorganisaties gefaald hebben, wordt zoals gebruikelijk weer een nieuwe instantie in het leven roepen, waar bij mij al vaststaat dat ook dit idee niet zal werken.
Het betekent meer overheidsinvloed in uw privé-leven, meer ambtenaren en een bron voor het ontstaan van geweld.
Het enige wat de overheid doet is het rondpompen van (uw) geld.
De verantwoording ligt bij de ouders en nergens anders.

8 REACTIES

 1. De PvdA werkt aan de basis. In 2006 wonnen de socialisten de gemeenteraadsverkiezingen dus nu moet er coute-que-coute extra geld naar de gemeenten, dondert niet waarvoor, als het maar leuk genoeg is. En daar werken de confessionelen graag aan mee.
  Gouden tijden dus, niet alleen voor de gemeenten, maar ook voor de socialisten.

 2. vraag eens aan die ‘dwaze vaders’ wat zij vinden van de meeste beslissingen van jeugdzorg. En extrapoleer het aantal (foute) jeugdzorg beslissingen met een factor 10 wanneer alle kinderen daaraan worden blootgesteld.

 3. Jeugdzorg, verslavingszorg, xyz-zorg, noem maar op. Bodemloze putten waar mensen volgens socialistische inzichten "geholpen" worden.
  Alsof dat niet erg genoeg is, hebben de neo-marxisten nu het gore lef om over de persoon in kwestie ONGEVRAAGD en ZONDER TOESTEMMING een elektronisch dossier aan te gaan leggen !! Het is een SCHANDAAL.
  Met de regelmaat van de klok verschijnen dergelijke berichten in de pers. De Haagse klojo’s zijn bezig de TOTALITAIRE STAAT gestalte te geven, en het Nederlandse volk tuint met open ogen in de val. Zum Kotzen is het.

 4. Wat echter … NIET tot de meesten DOOOOOORDRINGT is het feit dat al die "uitgaven" strax weer prompt bij het daaaardoor "gestegen" … BNP wordt geteld …

  Zooooo goed hebben wij het … ’t Lijkt wel of het hele land een BLO-schooltje is

 5. Deze maatregelen, in het bijzonder dat elektronische dossier en vele voorafgaande en aangekondigde beleidsvoorstellen etcetera beginnen ervoor te zorgen dat ik mij meer en meer aangetrokken voel tot het libertarisme. Ergens beschouw ik mij nog een beetje als sociaaldemocraat, maar dan eentje die rechten aan plichten paart en een wantrouwen tegen de staat hoort te koesteren (want een sociaaldemocraat is anticommunistisch). Maar deze regering met zijn gevaarlijke combinatie van christelijke en sociaaldemocratische betutteling, bemoeizucht en baantjesjagerij die inderdaad de totalitaire kant opgaat, is de laatste druppel die de emmer doet overlopen.

 6. Tja, op GoV staat weer een uitstekend artikel van Fjordman hierover: "Resisting 21st Century Communism" – http://gatesofvienna.blogsp

  Baron Bodissey, eigenaar van het blog, heeft uit de reactie van ene Ypp een vervolgartikel gemaakt, Freedom is Slavery, waarin hij de volgende punten op een rijtje zet:

  The Ten Antitheses of Political Correctness

  1. Materialism is not about matter, but about suppressing ideas.
  2. Communism is not about common wealth, but about depriving people of any personal possessions.
  3. Socialism is not about society, but about depriving people of the means of production.
  4. Human rights are not personal rights, but collective obligations.
  5. Tolerance is not about mutual respect, but about the prohibition of opinions.
  6. Multiculturalism is not about cultures, but about the repudiation of nationhood.
  7. Energy policy is not about the distribution of energy, but about cutting off energy supplies.
  8. Health care is not about health, but about control of our consumption.
  9. Family planning is not about families, but about abortions.
  10. Self-loathing is not about repentance, but about depriving others of their moral foundation.

  Conclusie:
  "Whenever they start by improving something, they finish by depriving people of it."

  Zeer lezenswaardig.

 7. Klein pluspuntje: het kolderieke theater van politici en staatspolitiek (met in hun verlengde Big-Screamer en ‘wetenschap’) neemt inmiddels dermate hilarische proporties aan dat er voor ‘de overheid’ een groot gevaar aan het ontstaan is. Het gevaar dat ze niet meer serieus wordt genomen door haar burgers. In dan wil ik in het verlengde hiervan verwijzen naar Italie waar blijkens een groot artikel in het ED van afgelopen zaterdag, deze status reeds in ras tempo is bereikt. Daar zijn steden als Napels (maar ook Rome) al bijna verworden tot souvereine en oncontroleerbare gebieden. Al een jaar eerder werd serieus (door de Italiaanse regering) een militaire interventie in Napels overwogen als ‘laatste redmiddel’. Moet je eens over nadenken… Europa, EU, democratie, bescherming van ‘haar’ burgers. Denk ook eens aan Parijs… Combineer dat alles weer met de laatste ‘acties’ van de ‘anti-globalisten’, (ja, ja, links tuig) en dan heb je toch al met al een behoorlijk potje explosief mengsel binnen je Europese ‘staatsgrenzen’ rondhuppelen, toch? Omdat men de politiek niet meer serieus neemt!

Comments are closed.