In het Duitse Heiligendamm is de ontmoeting van de “leiders” van de acht grootste industrielanden volop aan de gang.

Het is belangrijk voor al die lieden om te doen alsof er grote resultaten worden bereikt. Dank zij hen, zodat ze in de geschiedenisboeken terecht komen als wereldredders. En bovendien moeten ze voor hun thuisfront nu al overkomen als helden.

Een aantal schijnresultaten worden in de media al met veel poeha rondgebazuind.

Vooral Angela Merkel en George Bush runnen de show. En ook wel Vladimir Putin.
Zo bij voorbeeld George Bush die voor de bijeenkomst volhield dat de Verenigde Staten niet zo stom zouden zijn om geld te verpesten aan milieumaatregelen waarvan nog steeds niet voor 100 % duidelijk is bewezen dat die zinvol zijn. Maar mede door een filmpje van Al Gore is ook in Amerika een groeiende angst voor rampen die misschien in de toekomst zouden kunnen gebeuren.
Daarom zegt Bush nu met veel omhaal dat Amerika wel bereid is om te praten over eventuele maatregelen. Uiteraard geheel vrijblijvend en zonder enige toezegging. Praten over het terugbrengen van CO2 uitstoot met 50 % in 2050!
Dat kan hij gemakkelijk doen. Over een jaar is hij toch weg en dan moeten anderen maar zien wat ze ervan maken.
Angela Merkel blaast dit dan meteen op als een van haar grote resultaten. Zij heeft George verleid tot deze schokkende uitspraak!

George Bush werpt zich ook op als groot bestrijder van het Aidsprobleem. Nou ja, bestrijder, meer de Robin Hood figuur: Hij zal vier miljard extra dollars belasting gaan heffen en die geven als subsidie aan de aidsbestrijding.
Dit zal vooral besteed worden in Afrikaanse landen waaraan door de “acht” in totaal 45 miljard euro belastinggeld wordt beloofd. De grote Bush heeft beloofd dat hij zal zorgen dat de Amerikaanse belastingbetaler daar de helft van moet opleveren.

Vladimir Putin tovert uit zijn mouw een verrassend voorstel om samen met Amerika een raketschild te bouwen in Azerbeidjaan en vraagt om het scherm in Polen-Tsjechië te cancelen. En George zegt ook hier dat ze daar verder over moeten praten. Wie wint?

De sfeer op de bijeenkomst is daardoor geweldig. Allemaal kunnen ze thuis vertellen hoe groot hun bijdrage aan het welzijn van de wereld weer is geweest.
De resultaten uit het verleden maken ons echter zeer sceptisch!

9 REACTIES

 1. Robin Hood had nam het geld terug wat de belasting"dienst" gestolen had en gaf het terug aan de arme belastingbetaler, lijkt me libertarisch bij uitstek 😉

 2. Het kost wel een hoop geld om die paar schijnresultaten op te leveren.

 3. De G8 is een van de groepen die bezig is om de wereld in slavernij te brengen.
  Dan kunj je ook wat tegenstand verwachten hier en daar.

  Henk

  Lees ook:
  Project L.U.C.I.D — Het 666 universeel controle systeem van het beest
  http://83.161.104.6/henryv/

 4. [4] beetje raar dat het dan G8 heet.
  zou het dan niet beter G6 kunnen heten

 5. [5] Nee, het heettte eigenlijk de G7 plus Rusland. Ruslands economie staat op dit moment geloof ik op de tiende plaats.

 6. [7] JUIST Ya … Het zijn de VS … dan een heeele tijd NIKS en dan pas … Duitsland, Japan, het VK en Frankrijk … in precies DIE volgorde Met Rusland als nummero tien.

  En DAT terwijl de grootste 15 (Vijftien)Amerikaanse multinationals alleen al tesamen een omzet hebben dat GROTER is dan de heele BNP van het VK … en dus eigelijk als VIERDE in de wereld gerankschikt staan …

  Never mind, want de Fortune-100 bedrijven zijn al geruime tijd de hele wereld-economie de facto aan het verbouwen … waardoor betalingsbalanse in de praktijk als helemaal niks meer betekenen … evenmin als een goudstandaard of de circulatie van "FIATGELD" wat dat laatst ook echt betekend.

 7. [8] Weer aan de prozac zie ik. De indrukwekkende GDP van de VS is zwaar overdreven: een product wordt geïmporteerd aan 10 dollar , verdeeld en vervolgens in Amerikaanse winkels aan 135$ verkocht zodat ze een gross domestic product van ettelijke biljoenen $ krijgen… Economie is ook koopkracht synchroon met produktie. Of harmonieuze welvaart…stabiliteit + groei. Euroland doet het op héél veel vlakken veel beter dan de VS.

  Hoe zou het bovendien komen dat de dollarwereldrente al 20 jaar aan het dalen is???? Waarom werden M3-cijfers en 30 jaar USTB’s overboord gegooid? De reden is dat het $-systeem al lang failliet is. De ¤ met zijn goud-concept daarentegen wordt tot ver buiten de grenzen van Euroland aantrekkelijk bevonden.

Comments are closed.