Tijdens m’n vakantie viel m’n oog op een stuk in de Telegraaf van Bernhard Welten, de hoofdcommissaris van Amsterdam. Er stonden zulke prachtige tenenkrommende uitspraken in dat ik echt steil achterover sloeg. Hoe inconsequent kun je zijn om de volgende uitspraken te doen?

Het ging over “Stroom van aangiften van homo’s tegen allochtoon geweld”

BW: “Ik vind dit uit de grond van mijn hart het meest ernstige vergrijp: geweld omdat iemand een andere seksuele geaardheid, ras of religie heeft.”

Inmiddels staat de teller van homohaatincidenten in de hoofdstad op 10.

Nee, als de buurvrouw in elkaar gemept wordt door haar man omdat deze losse handjes heeft is dit inderdaad een stuk minder erg. Toch fijn dat de omhooggevallen parkeerwachter weet waar z’n priorititeiten liggen…

Maar het gaat nog verder:
BW: “Zeker ook gezien de historie van Amsterdam is discriminatie verwerpelijk en verachtelijk en dat moeten we – voordat het een trend wordt – keihard de kop indrukken.”

Aha, nu is het ineens de disriminatie die verwerpelijk is. Als die biculturele kansenjongeren iedereen in elkaar zouden slaan, zou het minder erg zijn want dan is er geen discriminatie?? Ik ben toch blij dat dit heerschap geen hoofdcommissaris was in ’40-’45. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Maar als die discriminatie dan zo erg is, dan maken wij er ons als hetero’s en homo’s ook schuldig aan [discriminatie van geslacht], en zou de overheid biseksualiteit moeten promoten. Dat wordt dus ’n enkeltje darkroom, Welten! Geef het goede voorbeeld!

1 REACTIE

  1. Met zulke vrienden heb je geen 40-45 nodig…

    Liever een flitspaal dan een paal in de darkroom.

Comments are closed.