Ik hoorde onlangs dat het jeugdkabinet operetteminister Rouvoet van Jeugd en Gezin gaat adviseren over de maatschappelijke stage die de staat binnenkort aan jongeren dwingend gaat opleggen.
Jongeren moeten dan gedurende een bepaalde periode dwangarbeid verrichten door bijvoorbeeld asielzoekers te helpen of werken bij een maatschappelijke organisatie.

Ik heb eens op www.jeugdkabinet.nl gekeken en het blijkt dat dit een initiatief is van een handvol politici in het larvale stadium, dus een clubje tienerige engerds en krieps dat zich in de loop van de tijd gaat ontpoppen als de volgende generatie politiek ongedierte en griezels: de Balkenendes, Donners, Bossen en Zalmen van de toekomst zeg maar.

Het schijnen er zo’n 35 te zijn, geleid door de jeugd minister-president Jip Samhoud. Dit blijkt de zoon te zijn van Salem Samhoud, eigenaar van adviesbureau Visie21 dat volgens de website www.visie21.nl talloze uiterst vage projecten doet voor allerlei overheden, een klassieke subsidiespons dus.

Deze Salem Samhoud is ook de bedenker van dit jeugdkabinet waar hij zoonlief Jip in heeft geparachuteerd als voorbereiding op een carrière bij de staat.

Jip blijkt het politieke spel al aardig onder de knie te hebben en heeft zijn vrienden en kennissen op de diverse ministersposten benoemd waaronder de dochter van de een of andere topambtenaar. Jip bouwt zo een aardig netwerkje op voor de toekomst als het zijn beurt is om de staatskas te plunderen. Zie verder www.jeugdkabinet.nl/blog/?p… waar ene Sywert van Lienden het een en ander uit de doeken doet.

Interessant is verder dat deze Sywert zelf weer prominent is in LAKS, het Landelijk Actie Komité Scholieren ( www.laks.nl ), ook weer zo’n onduidelijke club subsidieparasieten en die niet zozeer gerechtigheid zoekt met zijn aanval op het jeugdkabinet maar meer de concurrentie in de ongevraagde vertegenwoordiging van nietsvermoedende jongeren probeert te nekken.

Het is kennelijk dringen in dat marktsegment.

De staat omarmt dit jeugdkabinet natuurlijk met 30 open armen want hier heb je de hapklare vertegenwoordigers van de complete jeugd die de overheid namens deze jeugd smeken om deze jeugd vooral te dwingen om herendiensten te verrichten, kan het mooier ?

Je zou denken dat als jongeren net zo massaal op maatschappelijke stage zouden willen als het jeugdkabinet en de staat willen doen voorkomen ze dit ook gewoon vrijwillig zouden doen. Kennelijk is dat niet het geval zodat er een uiterst doorzichtig een-tweetje tussen staat en jeugdkabinet nodig is om dit ongewenste socialistische misbaksel te rechtvaardigen.

Verder zijn jeugd en gezin helemaal geen overheidszaken en is de toenemende poging van de staat om daar invloed op te krijgen een teken van de voortschrijdende fascistische tendensen van de huidige collectivistische dwangstaat.

Ik kan absoluut geen enkel beleid bedenken dat meneer Rouvoet of zijn ministerie zouden kunnen voeren om mijn gezinsleven of de jeugdjaren van mijn kinderen te verbeteren. Dat bestaat gewoon niet en dat zie je ook aan het “beleid” van deze Christen-stalinist.

Naast de “maatschappelijke stage” waarmee werkelijk duizenden op staatskosten geamuseerd en beziggehouden worden komt dat beleid eigenlijk niet veel verder dan wat rommelen met de klassieke bestaande probleemgevallen en het sluizen van nog meer geld richting de onderklasse zodat de armen nog rijker worden en de middenklasse een stuk armer.

14 REACTIES

 1. Kan de Vrijspreker geen plekje vrij maken voor een maatschappelijk stagiaire?

  Dan is er in ieder geval één iemand die een leuke maatschappelijke stage loopt.

 2. [2] Volgens mij ben ik met mijn 18 jaar nog een ‘jongere’. Ik houd me aanbevolen voor een stage bij de Vrijspreker als die plicht nog voor mij zal gelden 🙂

  Verder uitermate lachwekkend edoch diep triest dat jeugdkabinet. Ik ga eens kijken of ik die 10 september dat er een debat over de invulling van de jeugdslavernij is, tijd heb. Eens even laten zien dat er ook nog goeds uit de jeugd kan voorkomen. Ik schaam me voor mijn generatie…

 3. [3] Beste Lodderzat

  Niet schamen voor je generatie, want die leeftijdsgenoten van je die nu in het jeugdkabinet zitten, zijn niet representatief. Ik was 18 in 1978, toen een deel van mijn klas marxistisch was. Ook toen liepen er al van die interessantdoenende wereldverbeteraars rond die vooral in de schoolraad actief waren en ook al een politieke carriere ambieerden. Mijn vrije tijd bracht ik lekker door in de Rotterdamse punkclub Exit, onder het mom van: je bent maar een keer jong en er is daarna tijd genoeg om een ouwe lul te zijn.
  Gelukkig spreek ik nog regelmatig met jongeren. In de kroeg waar ik kom werken studenten en als het niet te druk is, is er tijd voor een praatje. Volgens mij lijken die veel meer op jou en niet op die vroegouden die in het jongerenkabinet zitten.

  Maar verder: ik ben blij dat ik geen maatschappelijke stage hoef te lopen, alsof vakantiewerk en vrijwilligerswerk dat veel jongeren al doen niet voldoende is. Ik wens de scholieren veel sterkte. Misschien moeten we als ‘vrijdenkers’ een asielplek gaan oprichten, zodat ze kunnen onderduiken. Knappe burgemeester die ze uitlevert aan Rouvoet!

 4. Lang geleden, net nadat het volk zichzelf bevrijd had, kwam ik regelmatig in Roemenie. Wat me vooral is bijgebleven zijn de verhalen van een toenmalige vriendin over hoe ze met de hele school na de zomer opgehaald werden en naar het platteland gebracht, de boeren moest helpen met het binnenhalen van de oogst. Maatschappelijke stage is klaarblijkelijk niets nieuws en heeft zijn nut al ruimschoots bewezen.

 5. [5] Bedoel je hiermee te zeggen dat je voorstander bent van slavernij?

 6. Ik ben 17 jaar en ook tegen jeugdslavernij! Afgezien daarvan is het jeugdkabinet gewoon een stunt van die Sambout voor zijn zoon. Op meerdere plekken op de site word reclame gemaakt voor Visie 21.

  Nog even wat citaten van die jeugdpolitici:

  "Nederland is een land waarin iedereen welkom is"

  "Het ministerie van Feest, Geluk en Optimisme wil Nederlanders weer leren feesten"

  "De toekomst van onze aarde hangt af van hoe we omgaan met ons milieu. Het Jeugdkabinet wil dat Nederlanders in 2021 100% schone energie gebruiken."

  "Jip is de premier van inspiratie en verbinding: hij inspireert Nederlandse jongeren en volwassenen om te werken aan de toekomst en heeft als doel alle jongeren en volwassenen in Nederland te verbinden."

  "Jongeren van Nederland zijn heel trots op de vrijheid die we hier hebben."

  Wat mij betreft verdienen die mensen allemaal een spuitje. Als ik op 10 september nog in Amsterdam ben, zal ik is langsgaan bij hun debat.

 7. Nu ik nog wat verder heb gelezen op de site heb ik het idee opgevat me ook aan te melden als vrijwilliger voor een ministerie. Dan kan ik zelf even zien hoe het er daar aan toegaat, want ze hebben het wel erg hoog in hun bol, terwijl ze zelf zeggen dat ze een onderdeeltje zijn van Visie21. Als mensen nog leuke tips hebben voor ministeriekeuze graag snel geven en dan stuur ik van het weekend een sollicitatiebrief naar jip, z’n vader en de rest.

 8. [5] Wat is er mis mee als boeren scholieren betalen voor het werk dat zij vrijwillig doen? Onder dwang werken (met straf bij weigering) is slavernij; of je het nu ‘stage’, dienstplicht of wat anders noemt.

 9. [8] Iets als dit?: Minister van kansen, vrijheid, inspiratie en een gouden toekomst. (naar keuze 1 of 2 weglaten of wijzigen). Minister van dromen en wereldreizen? Bekijk hun website nog een keer naar ’trefwoorden’ waarop ze geil lijken te zijn en nog geen minister voor hebben… Succes er mee.

 10. [5]

  Ongelooflijk. Roemenie als voorbeeld…

  Als politici vinden dat er meer mantelzorg moet komen, prima. Ze mogen van mij direct beginnen.

  Eerst moeten ze even flink saneren in de werkzaamheden die ze vervullen voor de Staat, vervolgens kunnen ze in vrijgekomen tijd lekker helpen in het bejaardentehuis.

  De jeugd mag van mij lekker voetballen.

  De doelgroepen waar de stage voor bedoeld is: tokkies en kansenjongeren, die gaan toch geen maatschappelijke stage doen. Ze zullen gewoon niet op komen dagen. Wat moeten we dan doen? Moeten we ze dan gaan opsluiten of beboeten omdat ze tegen hun zin in geen onderhorigheid wensen?

  Een logisch gevolg zal zijn dat de normale, probleemloze gevallen een jaar van hun leven weggegooid hebben met soep scheppen, boodschappen doen en stofzuigen zonder er iets van geleerd te hebben.

  Dat herstel ik: ze leren al vroeg in het leven wat onrecht is.

 11. [8] Het lijkt me enigzins voor zich spreken dat, om je in te laten met deze lui, je je moet voordoen áls deze lui; mijn tip is dus om je voor te doen als een kloeke calvinistische collectivist die alleen op commando intelligent is.
  Dat heb ik vaak genoeg gedaan bij dit soort brave projectjes en het maakt de verrassing alleen maar leuker als je je ware aard toont.

 12. Fraai stukje weer van Wladimir.
  Al die werkverschaffing bij die verplichte en vervelende overheidsoperettes; dat men zich niet schaamt daaraan mee te doen, dat blijft verbazen.

 13. Een mensenrecht is het verbod op dwangarbeid. Het is ook vastgelegd in het Europese Verdrag voor de Rechten van de Mens.
  Ik vraag me wel eens af of een goede jurist niks kan ondernemen tegen al die bizarre plannen?
  Een vrijwillige stage is niks op tegen maar waarom dwang?

Comments are closed.