Het was voorspeld, maar het was niet waar. Zoals altijd ontkent de roverheid de aanzuigende werking van gratis leuke dingen voor de burger, zolang het maar niet over (niet gratis) extra asfalt gaat. En zoals altijd wordt de roverheid door de feiten in het ongelijk gesteld.

Het Sinterklaaskabinet Balkie-4 heeft, naast alle denkbare soorten van betutteling, ook allerlei leuke dingen voor de mensen bedacht: gratis schoolboeken, gratis geld en huisvesting (als je al langer dan 5 jaar het Nederlandse recht negeert tenminste en ‘zielig’ bent), gratis opknapbeurt voor je woonwijk (als je tenminste het onderhoud daarvan maar genoeg verwaarloosd hebt) en gratis kinderopvang. Nou ja, die kinderopvang werd uiteindelijk niet helemaal gratis, maar toch wel een stuk aantrekkelijker, met dank aan al die kinderloze mensen en mensen die zelf hun kinderen al op eigen kosten hadden grootgebracht.

Wat zegt u? Geen dank? Dacht het wel. Die mensen hebben namelijk helemaal niets te zeggen over hun vrijgevigheid. De roverheid dwingt deze ‘vrijgevigheid’ af, at gunpoint. En probeer dan maar eens “Nee” te zeggen. Je gezin zal je je principes niet in dank afnemen. Weg papa of mama, in de cel gezet als een crimineel, allen maar omdat je je met hard werken eerlijk verdiende geld niet door de roverheidsmaffia wil laten misbruiken voor zinloze en amorele doelstellingen.

Maar goed, kinderopvang dus. En de aanzuigende werking van de onvrijwillig gesubsidiëerde variant daarvan. Die dus niet bestaat. Zegt Den Haag. Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel: “Wachtlijsten kinderopvang groeien opnieuw als kool”, meldt de kattenbakvulling op independence day. De meeste schaarste heerst in de grote steden zoals Utrecht. Ouders zijn de schok van de negatieve publiciteit over de nieuwe wet Kinderopvang te boven, en in plaats van Opa en Oma weer te vragen voor hun kroost te zorgen, zoals vroeger, schrijven ze zich nu weer massaal in bij de kinderopvang, zelfs al voor de geboorte van hun hobby-bijproduct. Het is tenslotte wel leuk, zo’n koter, maar het moet de carrière natuurlijk niet in de weg staan.

Wachttijden voor baby’s lopen inmiddels op tot een jaar of twee. Da’s nog te behappen met een olifantendracht, maar met de reguliere 9 maanden van een mensenvrouwtje wordt dat een hoop gedoe met kalenders, thermometers en misschien wel Microsoft Project om één en ander in goede banen te leiden. Maar woon je niet helemaal in de binnenstad, dan is het weer korter, en kaarten met wachttijdgrenzen zijn tot op heden niet verkrijgbaar. Het is me tegenwoordig wat, een kind krijgen. Je zou er hoofdpijn van krijgen. En dat, zo weten we, bedreigt nu juist weer het kinderen maken. Lastig, lastig…

4 REACTIES

  1. Die hele roverheids-gestuurde kinderopvang-ellende is een aanfluiting; net zoals alles waar de roverheid zich mee bemoeit, verandert ook dit in een puinhoop.

    Waar komt toch die drang vandaan van de meeste onderdrukte burgers om ‘problemen’ door de overheid opgelost te wilen zien ? Stockholm-syndroom ? Of misschien voelen de onderdanen aan, dat degene die het probleem creert, het ook op moet lossen ?

  2. Hallo ik ben alice en ik doe samen met men vriendin een spreekbeurt over kinderopvang maar we vragen elkaar af wat het woord kinderopvang eigelijk betenkent, ik hoop dat jullie daar antwoord op kunnen geven,
    Alvast bedankt.

  3. [2] Hallo alice ik ben magreet en de naam kinderopvang zegt het van zelf kinderen opvangen dat bedoelt eigelijk wij houden de kinderen wel even bij ons net als je aan het vissen bent, maar dan hou je het gezellig en speel je veel. dat is een goed antwoordt op jou vraag,

    groetjes margreet,

Comments are closed.