Wat iedereen weet mag Eimert helemaal niet hardop zeggen. Dat is immers GEHEIM, publiek weliswaar, maar toch. Het buitenland zou wellicht gaan denken, dat de beer al verkocht is en dat “onze” militairen in Uruzgan niet meer behoeven te worden vervangen. En dat mag niet gebeuren. Foei Eimertje.

Dat ging in Srebrenica al net zo: geen land was nog bereid zijn troepen in het Joegoslavische wespennest te steken. Alleen Nederland doet zoiets lijps.
Sterker nog, Eimert moet alvast uitverkoop houden: pantserhouwitzers, F16’s, Leopard tanks, het gaat allemaal naar de veiling. Anders kan het Oranje beroepsleger in Uruzgan –als het zover mocht komen- niet worden betaald.

Het buitenland staat nu al in de rij voor dat goedkope spul. Het weet al wat er gaat komen. Als de hamvraag van Eimert komt zegt het: Nee, dank U.

– Dus we blijven toch in Uruzgan, meneer Van Middelkoop ?
Van M.: “Dat zijn Uw woorden, mevrouw/meneer.”

Kan het stompzinniger?

2 REACTIES

  1. Een ‘aardig’ stukje over hoe de eerste nederlandse soldaat doodging >

    http://blog.wired.com/defen

    ‘The fighting around Tarin Kowt in mid-June represented the first major combat in decades for the Dutch army. But before the battle, Dutch officers assured the press that the army was highly trained, well-equipped and prepared for any contingency. The patrol’s actions and inactions in the wake of the June 15 bombing seem to indicate otherwise.’

    met dank aan GeenStijl

  2. Defensie heeft haar eigen verkooporganisatie: DMO (Defensie Materieel Organisatie). En ze hebben al de nodige ervaring in de verkoop van spullen aan Chili. Geveild wordt er niet, gereisd wordt er wel. En soms gebeuren er wonderbaarlijke dingen, zoals de verkoop van oude meuk (Hercules) aan Duitsland. Daar zitten ze er behoorlijk mee in de maag. Hoe de ene dief de andere belazert, prachtig gewoonn.

    http://www.mindef.nl/dmo/

Comments are closed.