Zaterdag is de wereldwijde Live Earth Alert show. Deze wil meer mensen bewust maken van gevaren van “global warming” die de mens zou veroorzaken. De film van Al Gore “An inconvenient truth” speelt daar een grote rol in.
Het is verbazingwekkend hoe erg de overheden en media de fouten in die film verzwijgen of verdoezelen.

Alles om hun eigen macht te vergroten.

Al Gore wil de show gebruiken om mensen een gelofte van zeven punten te laten tekenen om van hun regeringen te eisen dat de vervuiling binnen twee jaar wordt verminderd met 90 % in de ontwikkelde en 50 % in de onderontwikkelde landen.
De winsten uit de Live Earth show gaan naar “Gore’s Alliance for Climate Protection”.

De zwendel van het proces blijkt uit het feit dat er veel geleerden zijn die aantonen dat de opwarming een natuurlijk proces is waar de mens zo goed als geen invloed op kan hebben. En dat daarom geen miljarden belastinggeld moeten worden verspild aan nutteloze maatregelen.

Maar erger nog is dat er heel wat beweringen van Gore zijn weerlegd door de wetenschap zowel vóór als na het verschijnen van de film. Bij voorbeeld noemt James M. Taylor *) in een artikel **)
:
1. De claim van Gore dat de gletschers van de Himalaya krimpen door de global warming, is onjuist.
“… the September 2006 issue of the American Meteorological Society’s Journal of Climate reported, “Glaciers are growing in the Himalayan Mountains, confounding global warming alarmists who recently claimed the glaciers were shrinking and that global warming was to blame.”

2. De bewering van Gore dat de sneeuwkap van de Kilamajaro kleiner wordt door global warming klopt niet.
” . . according to the November 23, 2003, issue of Nature magazine, “Although it’s tempting to blame the ice loss on global warming, researchers think that deforestation of the mountain’s foothills is the more likely culprit. Without the forests’ humidity, previously moisture-laden winds blew dry. No longer replenished with water, the ice is evaporating in the strong equatorial sunshine.”

3. De claim van Gore dat door de global warming meer tornado’s veroorzaakt worden, is onjuist.
“Yet the United Nations Intergovernmental Panel on Climate Change stated in February that there has been no scientific link established between global warming and tornadoes.”

4.De claim van Gore dat er door global warming meer en zwaardere orkanen ontstaan is niet waar.
“Hurricane expert Chris Landsea published a study on May 1 documenting that hurricane activity is no higher now than in decades past. Hurricane expert William Gray reported just a few days earlier, on April 27, that the number of major hurricanes making landfall on the U.S. Atlantic coast has declined in the past 40 years. Hurricane scientists reported in the April 18 Geophysical Research Letters that global warming enhances wind shear, which will prevent a significant increase in future hurricane activity.”

5.De claim van Gore dat door global warming Afrikaanse woestijnen groter worden, is niet waar.
“… the Sept. 16, 2002, issue of New Scientist reports, “Africa’s deserts are in ‘spectacular’ retreat . . . making farming viable again in what were some of the most arid parts of Africa.” “

6.De claim van Gore dat Groenland in snel tempo wegsmelt, en dat het zeeniveau 6 (zes!) meter (20 voet) gaat stijgen is niet juist.
“According to a 2005 study in the Journal of Glaciology, “the Greenland ice sheet is thinning at the margins and growing inland, with a small overall mass gain.” In late 2006, researchers at the Danish Meteorological Institute reported that the past two decades were the coldest for Greenland since the 1910s.

7.De claim van Gore dat het Antarctische ijs door global warming aan het smelten is, blijkt niet waar te zijn. Het tegendeel is het geval!
“…. the Jan. 14, 2002, issue of Nature magazine reported Antarctica as a whole has been dramatically cooling for decades. More recently, scientists reported in the September 2006 issue of the British journal Philosophical Transactions of the Royal Society Series A: Mathematical, Physical, and Engineering Sciences, that satellite measurements of the Antarctic ice sheet showed significant growth between 1992 and 2003. And the U.N. Climate Change panel reported in February 2007 that Antarctica is unlikely to lose any ice mass during the remainder of the century.”

Wel, dat klinkt redelijk overtuigend.
Daarom, geniet van de show, maar laat je niet gek maken door ongerechtvaardigd angstzaaien voor global warming..
De echte problemen als honger, aids, oorlog, verdienen eerder je aandacht .
————————————————
*) James M. Taylor is senior fellow for environment policy at the Heartland Institute

**) www.suntimes.com/news/other…

22 REACTIES

 1. In plaats dat je je kinderen een onbezorgde jeugd wil geven, worden de kinderen op basis van je eigen belastinggeld, geindoctrineerd en bang gemaakt.

  Kinderen zijn GVD bang gemaakt. Dat betekent nachtmerries etc.

  Allemaal mogelijk gemaakt door uw eigen overheid:

  http://www.nieuwnieuws.nl/a

  Dat de juffen niet eens meer kunnen rekenen, dat boeit niet, als ze maar bang zijn.

 2. Mij zul je niet kunnen betrappen op kijken naar die propaganda. Verder mogen wat mij betreft Ben & Jerreys hun ijsjes in hun neus proppen, en de Rabobank gaat ook geen cent meer aan mij verdienen.

 3. Hub,

  Het is wel aan Al Gore te danken dat jij dit succesvolle weblog kunt hebben. Want hij is het die het internet heeft uitgevonden. Hij zegt het zelf.

 4. noteer in je agenda:
  Op 12 juli zend de KRO The Great Global Warming Swindle uit,
  dit moet je ( met je kinderen) zien.

 5. [3] Eigenlijk is Al Gore dus de veroorzaker van de global warming swindle. Je moet eens weten hoeveel al die internetservers aan energie verbruiken. Thanks Al!

 6. Ach ja wie de schoen past…

  Al Gore is commissaris bij Apple Computer, een van de meest ‘miljeu-vijandige’ die er zijn. Hoe zat het ook al weer met Al’s energierekening?

  Al is gewoon wanhopig om in de geschiedenisboekjes te komen als de messias van deze tijd. Santa Al de Barmhartige.

  Bankieren begint moeilijk te worden. Rabobank=Al Leugenbank, ABN Amro is in de uitverkoop, ING is het ook niet echt, Fortis al helemaal niet. Verder zijn er geen grote en/of handige banken over. In Frankrijk of Duitsland heb je veel meer keuze dan wij met die brontosaurussen. Wat moet je er mee?

 7. [8] Excuzeer. Ik vergeet helemaal te noemen dat Al G. enorm veel vliegt, en dat in tijden dat video-conferenties niets bijzonders meer zijn. Al Jezus, commissaris bij de maker van de ‘Jezus telefoon’. Zou het toeval zijn?

 8. [9]
  Dirk, ik zie dat je er weer helemaal bovenop bent gekomen :-))

  Al G. (het ligt aan zijn voornaam volgens mij) test graag de beveiliging uit op het vliegveld, vandaar dat hij zoveel vliegt. Soms is hij zelfs zo brutaal, dat hij gebruik maakt van aangeboden "shortcuts" om het klootjesvolk, zijn "klanten", te snel af te zijn; zie ook:

  http://bumpshack.com/2007/0

  Aan de andere kant hebben ze hem laatst als ‘normale’ burger behandeld, en dat vond-ie niet zo leuk:

  http://www.jsonline.com/sto

  Tsja, je maakt wat mee als je Al Gore heet..

 9. [6] Wat een schandalige campagne! Kinderen worden aangezet om als de stasi mensen in de gaten te houden (zelfs hun eigen ouders!) en vervolgens foto’s op te sturen aan Big Brother. Dit is veel erger dan wat indoctrinatie via het jeugdjournaal.

 10. [12] ‘Het gaat om onze toekomst!!!’ Een stok in je hol zal je bedoelen. eeehm.. Stuur je je mooie bericht ook naar deze Cramer? (Ok, die schijnt dus nu minister te zijn) 😛

 11. De anti Al Gore lobby doet z’n werk goed getuige de blog. Trommel wat zogenaamde geleerden op en doe een systematisch weerleggen van de feiten uit Al Gore’s film. De echte onafhankelijke geleerden bevestigen wel degelijk Al’s beweringen. De (olie) belangen zijn te groot om Al z’n gang te laten gaan. Wisten jullie b.v. dat de oliemaatschappijen al tientallen jaren elke uitvinding (patent) opkopen dat iets van doen heeft met alternatieve energie en deze veilig opbergen en pas tevoorschijn halen totdat alle olie op is? Het milieu is tegen die tijd wel verwoest, maar winst en macht is belangrijker voor die maatschappijen. Alles draait om de centen en de macht en Al past hier niet bij. Ook flauw om over Al z’n energierekening te hebben. Ja, en je zult veel moeten vliegen om de boodschap persoonlijk te vertellen aan de mensen. Kijk ‘ns om je heen, kijk naar de natuur, naar het weer, concludeer zelf dat we wel degelijk invloed hebben op het klimaat, je hoeft niet eens naar Al Gore of de anderen te luisteren, je ziet het zelf als je goed kijkt! Het dunne schilletje lucht waar wij in leven is kwetsbaarder dan je denkt…

 12. Ik hoop dat het een Hoax is, alle beweringen van Al Gore. Maar ook al zou het wel meevallen met de opwarming van de aarde, opletten op de uitstoot van schadelijke gassen en overgaan op groene energie is toch sowieso een goed plan?

 13. Ik neem alle info over global warming met een flinke schep zout. Er zijn over en weer teveel belangengroepen actief, zowel pro als contra. Zo wordt dat Heartland Institute gesponsord door ExxonMobil:

  http://www.exxonsecrets.org

 14. Zeven punten worden weerlegd met tijdschriftartikelen. Echter zijn deze onderzoeken weer met andere onderzoeken te weerleggen. Ik twijfel hierbij ook ten zeerste of hier deugdelijk brononderzoek wordt gepleegt. Bovendien bevestigen noch ontkrachten deze individuele, los van elkaar staande onderzoeken of wij te maken hebben met toenemende klimaatproblemen in het algemeen.

  Niet dat ik zo nodig een kant wil kiezen in deze klimaatskwestie, maar dit gezever raakt kant nog wal.

 15. [17] RBal, ik kan je redenering wel volgen.
  Zover ik de schrijvers van de artikelen ken, zijn het serieuze mensen waar ik wel vertrouwen in heb. En mijn referenties bevestigen dat.
  Dat wil niet zeggen dat ze 100 % gelijk hebben. Maar van AL Gore en zijn filmpje WEET ik dat er fouten en bedrog in zitten.

  Maar HET PUNT is niet wie er gelijk heeft maar dat er te veel twijfels zijn om maar één cent belastinggeld aan zijn oplossing te besteden.
  Terwijl er bovendien veel grotere echte problemen op de wereld zijn!

 16. Ik zeg: Michael Crighton: State of Fear. In dit boek wordt met de hele opwarmingshoax de vloer aangeveegd.
  Enne, het is hier nu warmer dan 15.000 jaar geleden en ik hoor niemand klagen…

 17. Ok, ga voor de lol dan maar eens 5 minuten met je kop voor een stationair draaiende diesel auto hangen zonder roetfilter en roep dan nog eens dat het allemaal gel*l is. Of de aarde nu opwarmt of niet, na 5 minuten voel je je knap beroerd en dat kan tocht niet de bedoeling zijn

Comments are closed.