NL-regering (6 juli ) Mensen die gedwongen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis, krijgen recht op bijzondere bijstand. Dit moet voorkomen dat zij onverzekerd raken voor medische zorg of door geldgebrek hun woning verliezen.

LSR: Libertarische Schaduw Regering: Wij denken dat de kwestie van opsluiten van mensen die nog geen kwaad gedaan hebben, nog niet voldoende is uitgekristalliseerd. Wij vragen dus uiterste terughoudendheid

———————————

*) LSR: Libertarische Schaduw Regering: zie WOORDENLIJST

2 REACTIES

 1. Het is een van de grote onontgonnen delen van het libertarisme: hoe ga je om met mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Mensen die zwaar dement zijn, geestelijk gehandicapt, zwaar psychisch gestoorden, etc.

  Maar ook, waar leg je de grens. Immers het verschil tussen bovenstaande desnoods met lichte dwang opnemen tot het pamperen van hele bevolkinsggroepen is enkel een verschil in nuance. Goed, er liggen kilometers tussen, maar het is een glijdende schaal. Je moet oppassen dat je niet doorglijdt na het eerste stapje.

  maar het eerste stapje zullen we wel moeten zetten (lijkt mij).

 2. [1] "maar het eerste stapje zullen we wel moeten zetten (lijkt mij)."

  Armin, omdat ik ook wat wil doen voor zwakke personen, vind ik het fijn dat ook jij daar zorgen over hebt.
  Net als jij heb ik veel mensen ontmoet, praktisch zelfs bijna iedereen, die zich daar zorgen over maken.
  Het lijkt me dan ook logisch, als ze waarachtig zijn, dat ze dan ook bereid zijn om daar vrijwoillig een bijdrage aan te leveren.
  Dit is de basis van organisaties die in de vrije maatschappij zullen ontstaan, en die het onderhavige probleem zullen oplossen.
  Op weg naar de vrije maatschappij kunnen we dit opbouwen.
  We hebben al een heel kleine mogelijkheid via de stichting LIFHAS , LIbertarisch Fonds voor Hulp Acties.

Comments are closed.